Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama

Recenze (275)

plakát

Irugapatru (2023) 

Sledovat tento film v indickém kině byl zážitek. Čekal jsem (a chtěl jsem) nějaký bizárek, dostalo se mi ale poměrně hlubokého a napínavého dramatu.

plakát

Vřískot 6 (2023) 

Jsem moc rád, že značka Vřískot stále žije a má stále co nabídnout. Tento díl byl však jeden z těch slabších. Opět je znatelně surovější a nekompromisnější než původní filmy a co do nápadu (samozřejmě v daném universu) se nemá vůbec za co stydět. Přesto má ale hluchá místa. A u filmu, u kterého je potřeba přehlížet a promíjet tolik nelogičností a absurdit, je schopnost zabavit zásadní. Pokud jsem se tedy byť jen v některých chvílích nudil, je opravdu něco špatně. Těším se ale na další díl a pevně doufám, že bude lepší!

plakát

Upír z Feratu (1981) 

Škoda toho zdlouhavého konce, jinak mi to přišlo jako fajn retro oddechovka :)

plakát

Pee Nak 3 (2022) 

Hvězdička navíc za pěkný vizuál hlavního záporáka.

plakát

Příběh temný a strašidelný (2021) (seriál) 

Chvílemi zajímavý příběh, který ale podkopává trapný humor a učebnicově nesympatické hlavní postavy. Nemluvě o biologickém nesmyslu v podobě černocha a Árijky coby dvojčat.

plakát

Pixely (2015) 

Dobrý nápad zpracovaný bolestně prvoplánově.

plakát

Úsměv (2022) 

Nad očekávání strašidelný horor, který mně osobně připomínal o 4 roky mladší Truth or Dare. Atmosféra tísnivá a gradující, na čemž má nezpochybnitelné zásluhy skvělá Sosie Bacon a skvělý hudební doprovod. Lekací scény fungují výborně (hlavně na začátku druhé poloviny filmu).

plakát

Australian Survivor (2016) (pořad) 

Na hodinu bych vyhodil střihače. Přišlo mi úsměvné např. sledovat, jak soutěžící sledují sami sebe při souboji. Člověk pak neví, jakým záběrům má věřit, protože střihači dávají evidentně dohromady nesouvisející záběry, aby to dávalo "hezký" příběh.

plakát

Historie pro začátečníky (2020) (seriál) 

Původně jsem dal plný počet hvězdiček.. Pak jsem ale viděl epizodu "Genetika", kde se mluví o věcech, kterým rozumím, a musím minimálně 2 hvězdičky strhnout. Hodně informací totiž bylo buď špatně podaných nebo byly jednoduše špatně úplně. Špatně takovým způsobem, že člověk, který to vytvářel, nemohl znát nebo chápat ani základy genetiky... (Proč? Názorným příkladem je, když je na obrazovce metafazický chromozom a k tomu komentář "Jeden chromozom dědíme od otce a druhý od matky.." A během toho se rozsvítí první půlka chromozomu a následně druhá půlka chromozomu. Ve skutečnosti se metafazický chromozom skládá ze dvou IDENTICKÝCH chromatid, které vznikly replikací DNA. To znamená, že obě ramena (poloviny) pochází buď od matky nebo od otce. Správně by tam měly být dva metafazické chromozomy vedle sebe a měly by se rozsvítit celé. Nevím, jestli to vysvětluji správně. Pokud ne, najděte si jakoukoliv STŘEDOŠKOLSKOU učebnici biologie, protože tohle je opravdu základ).