Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (354)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejbrutálnější bodnutí jsou vrcholem celé série. A prostor je i pro inovativní prvky. Je to rok, co uplynul od vražd ve Woodsboro. A jelikož ze staré party zůstala jen Gale (Courteney Cox), bylo lepší dát permanentně vražednému městečku sbohem a s novou omladinou se ocitáme v New Yorku. Ghostface si ale nalézá ke svým obětem cestu i nadále. Sestry Samantha (Melissa Barrera) a Tara (Jenna Ortega), které přežily minulé vražedné běsnění, nebudou mít od útočníka s nožem ani na chvíli pokoj. A do hry se vrací také sličná Kirby (Hayden Panettiere), se kterou jsme se měli možnost poznat ve čtvrtém dílu, dnes už kariérně poskočila a je agentkou FBI. A teď k těm inovacím. Zásadní posun představuje razantní změna prostředí. Nalézáme se vůbec poprvé ve velkoměstě, což odbourává tradiční sevřenost zapadákova, kam byla všechna předchozí dějství situována. Nesetkáme se už s Neve Campbell, dosavadní hlavní hrdinkou, po které se nikomu stýskat nebude. Horší herečka už snad ani neexistuje a ještě si diktuje značné finanční nároky. Ghostface si po první vraždě hned v úvodu sejme masku, jeho obětí je Samara Weaving, následně v obchodě se smíšeným zbožím bere do rukou jinou vražednou zbraň než je nůž, a sice brokovnici. A velká vylepšení doznaly jednotlivé mordy, které jsou krvavé jako nikdy předtím. Paradoxně po těch všech četných a kvalitně krvavě vyvedených bodnutích zůstává stále mnoho přeživších. A to filmu neprospívá. Odpustil bych si i směšné cameo Skeeta Ulricha, sériového vraha z jedničky a zároveň otce Samanthy, který se své dceři zjevuje jako halucinace. Na hraně parodie je závěrečné rozuzlení, které má ale zdárně napínavý finální průběh, a pro jeho úplné pochopení je dobré vidět Vřískot 5. A vlastně ve výhodě jsou ti diváci, kteří mají sérii zhlédnutou celou, neboť se před nimi rozprostře svatyně, ve které jsou k vidění všechny zásadní propriety z předchozích Vřískotů. Důvěru ve scénář opětně dostala dvojice James Vanderbilt a Guy Busick, režie byla svěřena znovu dvojce Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, kteří po odvarové pětce měli co zlepšovat. Přitvrdili v brutalitě, z Melissy Barrery je solidní sexice, inovovalo se a dopadlo to zdárně. 8/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nový diel nám ukázal najlepšie vraždy a jeden z najvýraznejších úvodov série, ktorým sa navyše fantastickým spôsobom odlíšil od zvyšných častí. Jeho záver je síce slabší a film bol preplnený logickými dierami, ale popcornová krvavá jazda ulicami New Yorku ma bavila natoľko, že som na menšie výhrady pozeral cez ružové okuliare. Aj keď sa obávam, či sa dá na sériu po štýlovom vraždení v New Yorku nadviazať ešte originálnejším spôsobom, na potenciálnu novú časť sa už teraz teším. 8/10 a VIAC TU. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už to trochu začíná smrdět nastavovanou kaší, a i když vraždy jsou v sérii pořád tak nějak sexy, samotná mytologie zabíjení je bohužel spíš k smíchu. A nepomáhá ani protentokrát hrozně předvídatelný vrah, jelikož kruciální twist scéna prostě tahá za oči. Příště už to chce totální změnu scénáře, a vlastně možná i žánru. Jaký hororový přívlastek nahradí slasher? Survival někde v hlubokých lesích? To bych si nechal líbit. [Netflix] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Silný přírustek už tak do dost konzistentní série. Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett už v Krvavé nevěstě předvedli, že jsou skvělá volba pro formulaci hororového žánru a natáčí velmi divácky vděčné žánrovky, jsem zvědav, co bude příště. Poprvé v sérii se opouští Woodsboro a přesouváme se do velkého New Yorku, kde skupina přeživších bude chtít zapomenout, ale Ghostface se vrací ještě brutálnější než kdy předtím- zabíjet na veřejnosti mu tentokrát už není cizí. Úvodní cameo se Samarou Weaving je fajn a zaujme i nečekaný zvrat hned v úvodu filmu. ( Bylo by zajímavé sledovat Vřískot z pohledu Ghostface, tak snad se někdy dočkáme). Veškeré útoky Ghostface jsou správně divoké a intenzivní, i celkem brutální ( byť při kuchání nožem nestříká moc krev, což mi lehce vadilo. Útok v bytě je nepříjemný, útok v obchodě nekompromisní a metro je zas hezky napínavé a atmosférické s pomrknutím na více hororových ikon. Ve finále funguje odhalení vraha, které opět není moc dobře čitelné. Tohle se celé sérii daří velmi dobře. Potěší i všechny ty známé hororové klišé a utahování si z Frančíz- tohle mi přišlo velmi zábavné. Naopak trochu zamrzí fakt, že většina tu přežívá nemožné, to jediné bych vytkl asi nejvíc. Jinak jde zatím o nejlepší hororový mainstream letošního roku. 7.5/10. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ghostface takes Manhattan. Závěrečné odhalení opět vycucané z prstu a tentokrát už i trochu směšné. Prostředí NYC ale fajn osvěžením. Pár překvapivých scén, např. sámoška (killer útočí drze i na veřejnosti), scén s velkým ale dostatečně nevyužitým potenciálem (metro) a další násobná bodnutí do břicha, po kterých postavy dál fungují jakoby nic. Z úspěšně oživené série se stává řízná, ale ne zrovna chytrá opakovačka pro teenage publikum, která může běžet napořád. O půl hvězdy slabší než předešlý, pátý díl. Nejvíce cool scéna je po závěrečných titulcích. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Jack Champion je ve svých 17 letech nejmladším hercem v sérii, který hraje jednoho z vrahů. Je také jedním z pouhých dvou teenagerů, kteří skutečně hráli dospívajícího Ghostface. Tou druhou je Emma Roberts, které bylo v době natáčení Vřískotu 4 (2011) 19 let. (Takeshi666)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama