Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (266)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uplynula už docela dlouhá doba, co Greg McLean rozvířil vody hororového žánru svou celovečerní prvotinou Wolf Creek a hned si tento australský kousek získal velkou řadu příznivců. Mezi nimi i mou maličkost. Do té doby jsem neměl moc zkušeností s protinožci, ale Mick Taylor všechno změnil. Krokodýl Dundee pro něj není žádnou konkurencí a jediné co oba spojuje je jejich pěkný nůž a suchý humor. S láskou k přírodě je to už trochu na štíru a o zvířatech se už raději bavit nebudeme vůbec. Hláška „Soráč, Skippy“ mluví za vše. McLean však nechtěl jen bohapustě kopírovat jedničku a tak dal hlavnímu záporákovi více prostoru a především navýšil počet možných obětí. Divák si tak musí rychle přivyknout, že tentokrát to nebude jen o „mučení“ nebohých turistů (což možná někteří přivítají s nevolí), ale že Mick Taylor dá naplno pocítit svou krutost všem, kdo mu byť jen na okamžik zkříží cestu. Na rozdíl od jedničky se začátek nevleče a atmosféra tak velmi rychle začne nabírat příjemné grády. Musím sice trochu tvůrce pokárat za až moc viditelné digitální efekty, ale zas na druhou stranu se tu objeví celá škála solidních hlášek a nezapomenutelných scén. Krutosti a morbidnímu apetitu našeho zabijáka nelze vyčíst vůbec nic. Jediné co mi trochu nesedlo, bylo to vrahovo doupě a zbytečně zdlouhavý finish. Proč to vlastně tak celé dopadlo? Je mi to popravdě jedno, ale hlavně že snad bude trojka. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní a svižná žánrovka, která se nebojí ničeho a nikoho nešetří - v relativně krátkém časovém úseku se tak dočkáme čistého průstřelu hlavy, detailního rozřezání mužského údu, krvavé australské rallye s podtitulem "Sejmi klokana" a konečně i návštěvy děsivého mučícího doupěte plného bolesti a zvrácenosti. A navíc v hlavní roli se sympatickým klaďasem a labužnickým záporákem, který je hororový magor první třídy. Nepřináší to sice nic nového a je zarážející, jak bezstarostně a bez následků provozuje Taylor své zvrhlé choutky napříč tak velkým územím, ale pořád je to minimálně sakra zábavné a formálně více než slušné, takže spokojenost.... 70% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Uf !! ten původní jsem neviděl a popravdě, když jsem se na tohle vrhal, nečekal jsem ani ve snu, že to bude takovej masakr !!! Překvapení jako prase. Klokani pod koly kamionu ?, řezaní hlav, končetin, penisu, upalování za živa, rozmrdaná hlava a spousty dalšího ... no prostě lahůůdka. A to vše v takovým stylu !! - Jarratt je hovado jako blázen. Na tohle se kouknu určitě ještě víckrát. Plný počet bez debat. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Turisti, ktorí sú zvedaví na pozoruhodný meteorický kráter Wolf Creek zase raz doplatia na svoje potulky, keď si ich v oblasti vyčíhne miestny lovec s vraždiacimi chúťkami. Pokračovanie vcelku obľúbeného ozploitationu na seba nechalo čakať dlhých 8 rokov, no na jeho kvalite sa to našťastie negatívne neprejavilo, keďže je v podstate porovnateľné so slušnou jednotkou. Akurát, že misky váh sa z vážnej, temnejšej roviny presunuli viac do roviny svižnej a zábavnejšej, kde si to zabijak Mick už od začiatku vyložene užíva a nedrží sa späť. V niektorých ohľadoch to myslím jednotku prekonáva a celkovo ide o príjemne drsnú, zábavnú žánrovku, pri ktorej sa človek nenudí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kupodivu docela paráda. Původní Wolf Creek si skoro nepamatuju, váže se mi k němu jen takový matný, zamlžený dojem průměrné, řadové exploitační žánrovky, ale explicitnímu srovnání se raději vyhnu, protože jak říkám - je to jen dojem. No Wolf Creek 2 se zuby nehty drží v mantinelech zvoleného žánru, nikam nepřesahuje ... ale to, co dělá, dělá moc dobře. Vlastně se jedná o takový průřez australským hixploitation / ozploitation, kdy film spíš než uceleným příběhem disponuje několika odlišnými sekvencemi, které od sebe navzájem oddělují jiné lokace či dokonce postavy., přičemž spojovníkem je záporná postava vraždícího hláškujícího burana. A tak jsme svědky nočního přepadení stanu, noční honičky v buši, silniční honičky, přepadení domu a tak dále, a tak dále. Něco jako ozploitation v kostce, i ty kengury dostanou co proto (i když Zapadákov v tomto ohledu jasně vede). Vzhledem k nestřídmé stopáži to má, zvlášť v závěru, až překvapivý tah na branku, solidní tempo a nadhled. Spokojenost. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Volně natočeno na motivy australského sériového vraha Ivana Milata, který si až do své smrti 27. října 2019 odpykával doživotní trest v australském vězení. (Johnny.ARN)
  • Když Mick (John Jarratt) táhne policistu, je slyšet, jak říká: „To bude stačit, prase.“ Jedná se o odkaz na film Babe - galantní prasátko (1995), kde tato věta také zazní. (ČSFD)
  • V úvodní scéně se dvěma policisty je u dálnice vidět částečně zchátralý billboard s nápisem: „Golden Fleece.“ Golden Fleece je skutečný název několika australských společností. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama