Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Klasické a klišovité.SPOILER, ako napríklad blondýna, ktorá vo výťahu miesto prízemia stlačí gombík o poschodie vyššie, aby utiekla pred vraždiacim maniakom a tak si sama zmarí možný únik, alebo mladý muž, ktorý je napadnutý počas riadenia auta a kým vrah zápasí s jeho priateľkou- on šoféruje ďalej, miesto aby zastavil auto a oboch zachránil...SPOILER Napriek všetkým nelogičnostiam mám pre tento druh hororu nejakú nepochopiteľnú slabosť a tak hodnotím aspoň priemerne, musím tiež podotknúť, že už som videla o mnoho horšie. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pustil do nové, starší, hororové série, a pokud bývá pravidlem, že první díly bývají obvykle zároveň ty nejlepší, tak mám z dalších pokračování docela obavy, na jakou úroveň se až dostanu. První Temná legenda totiž není skutečně žádný zázrak, a to prakticky ve všech ohledech. Nejspíš tedy něco bude na drbech, že se tu tvůrci chtěli svést na úspěchu jiné série, samozřejmě Vřískotu, ovšem to je úplně jiná liga, tady se pohybujeme spíš někde na hranici snad až televizní produkce, čemuž odpovídá jak vizuál, tak obsazení netalentovaných a nesympatických herců, Jared Leto promine, kteří se právě hodí tak akorát do těch nejlevnějších snímků. Největším problémem je nicméně zápletka, kdy mi i samotné ústřední téma vůbec nebavilo, první hodinka navíc byla doslova katastrofálně nudná, natahovaná, nic se nedělo, poté naštěstí došlo k jisté gradaci a několika napínavějším momentům, ovšem samotné vyústění a pointa už zas byla bída s nouzí. Co se hororových prvků týče, atmosféra opět televizní úrovně a mordy, nevím tedy jestli kvůli ratingu, nebo proč, byly nekrvavé, nenásilné a vlastně většinou i mimo záběry, takže v podstatě také o ničem. Já sice každopádně nechci tvrdit, že jako celek to tedy zas nefungovalo vůbec, ale prostě když to porovnám s ostatními teen slashery té doby, tak Urban Legend patří k těm poraženým. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Toporná teenagerská vyvražďovačka zklamala nudnými postavami, ohraným příběhem (který sice měl své zdařilé momenty, no odhalení trapného zabijáka k nim nepatřilo), a bohužel i provařenými vraždami. To poslední byl nejspíš i záměr (kopírování všeobecně známých "městských legend"), ovšem slabá režie je nezvládala netuctově p(r)odat. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim no. Ono je to tak hrozně nudný, tak strašně předvídatelný a tím pádem otravný, že je i snad škoda na to psát komentář. Shlídla jsem to prakticky jen ze dvou důvodů, tím prvním byl Michael Rosenbaum a tím druhým nuda a potřeba hororu. A přitom to začalo víc než slibně. Příjemně s nadsázkou natočená scéna s autem, vtipně příšernej zpěv řidičky, hustej déšť, divná benzínka, ejhle kdo to zničehonic jukl do okna - koktavej psychopat Dourif a "Somebody is on the back seaaaaaaaaaat!" Po týhle scéně to ale bylo horší a horší, až už jsem odpadla úplně a totálně ztratila zájem o dění, protože zavládla fakt obrovská nuda. Jen musím přiznat, že pár těch otravnejch teenagerů (a že se jich sešlo: Tara Reid, Rebecca Gayheart, Joshua Jackson, Alicia Witt, Jared Leto...) umřelo "hezky", pak tu máme miniroli Englunda, vcelku podařenej nápad kterak se někdo rozhodl převýst urban legends do reality a hudbu skládal sam Young... Tak o to víc mě zaráží, že to byla taková kravina... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocuju o jednu za malinkou srdcovku z mládí, kterou jsem díky chabýmu výběru hororů na VHS viděl hned několikrát. O průměrnosti svědčí to, že jsem si podle názvu na film vůbec nevzpomněl, no hned po první scéně na benzince se mi rozsvítilo. Dnes už žádná sláva, v devadesátýmosmým nadprůměr. 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadském státě Ontario ve městech Uxbridge, Toronto a Peterborough. (Terva)

Reklama

Reklama