Reklama

Reklama

Dům milosrdných sester

  • Česko Sesterstvo smrti (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobu vysokoškolských radovánek nepokazí ani nerudná a zapšklá správcová na kolejích. Navíc parta studentek je také pěkně pomstychtivá. Jenže když při nevinném žertíku tuto správcovou jedna z dívek omylem zastřelí, přestává legrace. Vystrašená děvčata tělo staré ženy ukryjí a doufají, že se po ní nikdo nebude shánět. Vždyť to byla samotářská osamělá žena. Jenže co když nebyla tak zcela osamělá? Jaké skrývá tajemství pokoj v podkroví domu? Co se plíží po chodbách? A zatím co na parádní party se domem otřásá hudba, dívky jedna po druhé mizí. (IFA movie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Ide o pohodový campus slasher a la 80. roky, ktorý evokuje nostalgickú spomienku na študentské časy a ovplýva trochu smutnou atmosférou absolventského večierku. Pop-rocková kapela, strieborná disco guľa, parket vedľa bazéna a v ňom plávajúca mŕtvola pani správcovej. V príbehu dominujú ženské postavy, tempo graduje iba pozvoľna, ale dej je premyslený a prakticky bez logických prešľapov. V tejto spanilej dámskej jazde sú obete (krásne študentky, rôzne typy) aj bodycount vopred dané, no agresor je neznámy (a tak to zostane aj keď film skončí). Práve mysteriózny opar, ktorý zahaľuje sériového vraha, príbehu najviac pomáha. Navyše, zabiják má svoj špecifický prejav, modus operandi, grif aj nástroj, skrátka niečo, čím sa dokáže odlíšiť. Aj vďaka tomu je Dom milosrdných sestier zapamätateľný slasher. V zobrazení násilia je spočiatku úzkostlivý a opatrný, ale s pribúdajúcimi minútami odkrýva čoraz viac. A na záver, ako čerešničku na tortu, pridá odvážnu gore scénu. A hoci som sa s podobným úkazom stretol v slasheri Curtains (vznikol tiež v roku 1983), film vo mne zanechal veľmi dobrý dojem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi tam atmosféra a hlavně zápletka kolem "žertíku." Samotné vraždy jsou totiž dost chabé a vraha ani 99% filmu nevidíme. Herečky ale nejsou úplně špatné a jak jsem už psal, ze začátku to mělo fakt docela grády. Na konci mě zase bavila ta halucinogenní scéna a konečné odhalení vraha ( i když se asi uměl teleportovat a hodně rychle převlíkat). Škoda té monotónnosti vražd. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto excelentní slasher!! Jeden z nejlepších, jaké jsem kdy viděl ... Sice dodržuje "tradice" slasheru (parta holek, nějaká ta "kozička", špatný nepovedený vtip, tajemný vrah ...), ale také přináší značnou dávku syrovosti an uvěřitelnosti. Takže se jedná také napůl o thriller či drama... Holky, ač jsou to krávy, udělají fakt extrémně nepovedený žert. Pak je na ně vyvíjen takový tlak, nejen z pozice zabijáka, ale celé situace, která je skutečně horrorová. Napětí se drží od 15té minuty až do konce. Gore-efekty nejsou nic moc, film trochu vygraduje až nakonci, krev sice teče a stříká, ale není to prostě ono ... Tvůrci se evidentně báli cenzorů. I tak je to ale výborná záležitost, která staví zejména na husté a nepříjemné atmosféře. V tomto slasheru na srandičky místo rozhodně není ... Doporučuju!! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skutečně, máme tady na 80's poměry celkem dost solidní a překvapivě inteligentní slasher. Do zápletky v častém stylu 'maturantský žertík skončí tragédií, následuje pomsta' je tu vložená zajímavá linka týkající se poněkud zapšklé a možná trochu šílené paní kolejní domácí (právě ta je onou obětí). Natočeno je to bezchybně a s citem, jen ten gore je místy trochu 'gumový'. Atmosféra slušná (leč strachu v ní moc není), hudební doprovod taky povedený. Vrah se drží v tajnosti a i díky tomu je konec luxusní. Fandům jednozačně doporučuji, ani ostatní to snad nezabije... Něco málo tomu chybělo, proto 7,5/10. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ak patríte podobne ako ja k tým, ktorých pôvodný HALLOWEEN nechával dosť dlho chladných a až neskôr docenil jeho kvality, nechápete ako k hroznému FRIDAY THE 13th mohol niekto natočiť pokračovanie a dobre spravil pretože sa z neho stala vaša najobľúbenejšia séria a SLEEPAWAY CAMP vás tiež rovnako neohúril a len postupne narážate na vydarené vyvražďovačky bez nejakého pokračovania ako BLACK CHRISTMAS alebo THE BURNING, tak Vám dávam na vedomie, že THE HOUSE ON SORORITY ROW je tým najlepším trestuhodne zabudnutým slasherom na aký som do teraz natrafil, ktorý neuchváti mordami ale kvalitnou réžiou akou sa v tomto žánri len tak nevidí, výbornými hereckými výkonmi neznámych tvárí a solídnym príbehom s napínavým koncom určite. A ak som si nepustil záverečný song od The London Philharmonic Orchestra minimálne 10x za sebou, nech mi ruka odpadne (a sakra =) ale aj tak to bolo dosť). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (21)

  • Aby sa film vyhol nežiaducemu ratingu X, boli niektoré scény obsahujúce násilie mierne zostrihané. (beso74)
  • Hudbu k filmu nahrál orchestr Londýnské filharmonie. (Chatterer)
  • Ve Španělsku vyšel film pod názvem Siete mujeres atrapadas, což znamená "Sedm uvězněných žen". (Chatterer)

Reklama

Reklama