Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmy, ukazujúce konflikt partie mladých, veľkomestských turistov so silami prírody v podobe divokých šeliem, jedovatých rastlín a živočíchov, živelných pohrôm či úplne odlišne sa správajúcich divochov obývajúcich civilizácii vzdialené miesta, som vždy mal a mám rád. Od tých, povedzme jednoduchších, vystavaných na základnom konflikte: mladý, namyslený yuppie odchovaný konzumom a vedomosťami z mobilu kontra nespútaná a nevyspytateľná prírodná sila, až po sofistikovanejšie kúsky, prinášajúce popri základnom boji človeka s naturalizmom aj niečo naviac. Wrong Turn je postavený len na základnom konflikte, no otáča ho z viacerých strán. Cieľom mladej mestskej omladiny nie je len uniknúť hroziacej smrti. Dostáva sa m možnosť zachrániť si životom, pokiaľ niečo z ich nadobudnutých civilizačných zručností sa ukáže byť osožné pre kultiváciu prírody. Na oplátku - keďže aj v prírode existuje istá reciprocita - môžu niečo nadobudnúť. Napríklad schopnosť efektívneho a pohotového zneškodnenia nepriateľa. Skvelá záležitosť s efektnou bodkou pod záverečnými titulkami. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi si to rozdávali v lesoch mešťania s redneckmi, dnes hipsterskí liberáli spoločne s konzervatívnymi redneckmi idú proti kultu. Okrem hlavnej hrdinky sú všetky postavy mladíkov vchádzajúcich do teritória tak nesympatickí, že im okamžite prajete čo najhnusnejšiu smrť. Našťastie McElroy s Nelsonom vám tento pôžitok poskytnú. Ako najväčšie negatívum vidím fakt, že dej v istom momente skočí nečakane vpred a tým pádom som príliš neveril postavám ich, aspoň čiastočný, prerod. V tomto prípade by to elegantne vyriešil formát minisérie. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Záhada kolem souvislosti tohoto díla jest rozluštěna: s Pachem krve, a dalšími čtyřmi pokračováními, má tato hororová série společného scenáristu. Jistě si to každý zjistil, no, těch záhad už bylo veskrze dost, tak se podívejme, co zajímavého tvůrci v lese, mechu a kapradí připravili zbloudilým mladým turistům tentokrát. Tak v letošním jubileu je přivítá náruč kultu zvaného Nadace, který se už kdysi dávno vzdal vymožeností moderní doby, preferuje lov a sběr lesních plodů a vypadá celkem "normálně" (lebky jsou slušivé) a spokojeně. Tedy ve srovnání s předchozí partou zdegenerovaných skřetů kanibalů. Tvůrci učinili odklon, máme zde něco na způsob tohoto, načež Charlotte Vega vede svoje ovečky vstříc jisté smrti herecky i fyzicky schopně. A to jí na pomoc ještě přiskotačí Matthew Modine, aby nejen zachránil ji coby svoji filmovou dceru, ale také zbytky svojí herecké kariéry, a z opačného spektra na nás nesmiřitelným okem vůdce kultu pohlédne charismatický Bill Sage. Na režisérovi Mike P. Nelsonovi se dá ocenit jeho vývoj. Není to totiž vůbec špatný režisér, sice má své rezervy, občas by potřeboval popostrčit, aby některé explicitní záběry byly ještě lahůdkovější, ovšem celkově je jeho přístup poměrně chvalitebný. A patrný vývoj provází tento film od počátku. Nejdříve příjemná konfrontace s rozloženými pastmi po lesních cestách-necestách, kmen stromu drtí obličej jednoho z výletníků a pak odchyt lidské zvěře, následný soud, kde na obhajobu není brán zřetel atd. Prostě celková změna k lepšímu. A pak finální zúčtování. A hlavně vypiplaný a působivý dojezd. Série má ještě šanci na přežití i dožití, přece jen ale oficiální text tvrdí něco jiného - nejedná se o pokračování a jakékoliv navázání čehokoliv, co se pyšní názvem Pach krve. No, hlavně jde o to, že les je zase jednou nebezpečným místem a hororoví tvůrci jeho prostředí umí řádně využít. Kvalitní (neoficiální) návrat série. 8/10 ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Séria Wrong Turn bola od prvej časti podpriemernou vyvražďovačkou a od štvrtej časti dementnosťou na Ntu, ktorá sa už každou ďalšou časťou nemala z toho dna kam pozviechať. Takže je fajn, že tomu tvorcovia nasadili nový smer, aj keď opäť ide len o podobnú podpriemernú vyvražďovačku, ako boli prvé 3 časti. Samotný nápad o spoločenstve lesných ľudí, ktorí si v kľude žijú 160 rokov mimo pozornosť bežných ľudí je na prvý pohľad celkom originálny, no na druhý až tak nie. Má to až príliš veľa logických dier. Len na začiatok, koľko generácií by trvalo, než by sa z pôvodne 12 rodín začali medzi sebou množiť blízki príbuzní? Výsledok toho by bol viac podobný pôvodnému Wrong Turn. Pokiaľ ide o skupinku turistov, veľmi slabučký casting, kde nie je žiadna postava, ktorá by dokázala vzbudiť divákove sympatie a ktorej by mohol fandiť. Navyše je chovanie celej skupinky typicky predvídateľné a dementné, takže sa len celý film tešíte, ako to ktorá z tých postáv schytá. Škoda, že tie lesné pasce nie sú originálnejšie a tak poteší aspoň pár gore efektov. A trošku zvláštne vidieť po dlhom čase Matthew Modina. Riadne nám obelel tento lámač ženských sŕdc v rokoch 80-tych a 90-tych, ale vďaka nemu aspoň jedna sympatická postava v tomto filme. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Úvodní minuty dávají velkou naději, že tady se budeme příjemně bát. Bohužel jakmile je skupina sice nesympatických, ale ne zrovna moc pohromadě držících přátel, rozprášena, sledujeme už jen průměrnou podívanou. Nevím co by se stalo, kdyby si bubáky ještě nejméně 10 minut ponechali v záloze a přidali na nočních scénách. Nebudu prozrazovat kudy se film vydá a jak skončí, ale mě zase tolik radosti druhá polovina nepřinesla. 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)
  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)
  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)

Reklama

Reklama