Reklama

Reklama

Obsahy(1)

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města. (Forum Film CZ)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (442)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vřískot se zákonitě někdy musel vrátit i bez Cravena, tak proč ne zrovna v tomhle provedení. Všehovšudy je tenhle snímek solidním pokračovatelem série, i když nepřináší moc nového a nad některými tvůrčími rozhodnutími jsem lehce kroutil hlavou a u jednoho specifického jsem si dokonce řekl, že tenhle film snad ani nebudu počítat do kánonu (a nebudu), přesto je to bezesporu velmi zábavný slasher, jenž je příjemně meta. Několika dialogy vás rozesměje a zabaví solidními novými postavami, mezi nimiž jednoznačně vyčnívá Jack Quaid. A Kyle Gallner jako white trash redneck tam měl být setsakramentsky víc! S dalším dílem musí tvůrci jít už jen hodně crazy cestou, aby to nebylo furt to samé dokola, takže očekávám přinejmenším návrat Matthewa Lillarda, jemuž televizor na ksichtě musel v jedničce způsobit jen drobné jizvy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po 25 rokoch sa v mestečku Woodsboro opäť objaví šialenec, ktorý vraždí v maske Ghostfacea. Nová doba so sebou prináša nové hororové pravidlá, takže nie je nikto v bezpečí. - Na to, že je to bez účasti Wesa Cravena, je to slušné. Potešila ma nová hra s hororovými pravidlami, podarený casting a príjemne zakomponované tváre z originálu. Dej má skvelé tempo, výborne graduje, a aj keď je už ku koncu jasné, kto je vrahom, má to podobne zábavné vyvrcholenie a atmosféru, ako prvý Scream. Jeden z tých lepších ''requelov'' posledných rokov. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nový Vřískot je absolutně povedený film, který nabídne vše, co se od něj čeká, plus mnoho navíc. Režisérské duo, které nahradilo zesnulého Wese nedělá jeho frančíze žádnou ostudu. Ba naopak ctí její pravidla a zároveň přináší do série čerstvý pohled. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, herecky dost kvalitní a žádný z nich není jen obyčejné maso na porcování. Původní trojka zde tvoří hlavně vedlejší postavy, přesto však mají zásadní vliv na události. Představuje se tak hlavně nová krev. Samotný Ghostface je mnohem agresivnější než kdy dřív, jelikož se nebojí jít pro patnáct bodných ran daleko. Nový přírůstek taky komentuje hororový svět jako takový a podává to tím stylem, který my fanoušci milujeme. Je zde nespočet pomrknutí, které nejednomu fandovi rozbuší srdce. Snímek se hodně vrací právě k prvnímu Vřískotu a čeká na Vás spousty příjemných i nepříjemných překvapení. Není to však jen obyčejná vyvražďovačka. Je to chytré, zábavné, nahláškované a fungují i napínavé scény. Další Vřískot to tedy zvládnul na výbornou a je důkazem, že když se udělá delší pauza a trošku se u toho i přemýšlí, dá se vytvořit kousek, který nepošlapuje originál a ctí pravidla. Pro zaryté fanoušky je tohle splněný sen, na který čekali.Wes se určitě v hrobě neobrací, ale usmívá od ucha k uchu. Ps. Psychor je obyčejný šupák. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

No ja neviem.. filmu som od začiatku moc neveril a milo ma potešili nadšené recenzie po premiére, ale.. nechápem ich. Posledný Wesov Scream bol ďaleko lepší. Bol hravý a prispôsobil sa modernému divákovi s hrou na pravidlá. Tento requel v tom len pokračuje a teda o dosť slabšie. Postavy úplne bez charakteru, hlavná trojka na čele so Sid žiaľ nevyužitá a pre film zbytočná. Chválim, že Ghostface bol iný a v dobrom. Killy sú zaujímavé a okorenili sériu.. no inak len priemer. Prekombinované, nezaujímavé a návraty z pôvodného filmu.. uf. Žiaľ pri nedocenenej 4ke nechápem nadšene recenzie pri tomto.   Nechcem ďalší diel.. už tento bol zbytočný. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když mlátit prázdnou slámu, tak jedině s nadhledem. Mladí to táhnou, protože na veterány už není moc pěkný pohled. Celá série je obrovský kult, který půjde ještě dlouho slušně dojit. Vřískot jen musel provést potřebnou transformaci a může znovu oslovit další generaci, která ulítává na hororovém žánru. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (33)

  • Jedná se o první film série Vřískot, který nerežíroval Wes Craven, jenž zemřel v srpnu 2015. (lyukassza)
  • Ve 21. minutě, když je Vince (Kyle Gallner) na parkovišti před barem, můžeme slyšet skladbu „Red Right Hand“ od australského zpěváka Nicka Cavea a jeho skupiny The Bad Seeds, která vyšla v roce 1994 na jejich osmém albu nazvaném „Let Love In“. Píseň zazněla i v prvním Vřískotu (1996). (Trajektt)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama