Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Makani a její kamarádi z Osborneské střední se snaží zjistit, kdo jde po krku studentům a odhaluje jejich největší tajemství. Jinak totiž zabíjení nepřestane. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na škole řádí vrah tisknoucí si 3D printem masku každé ze svých obětí, které zabíjí - už tohle samo o sobě je poměrně originální a možná po dlouhé době jde o masku, která předčí i Happy Deaths Day. Po první vraždě jsem se radoval, že oproti nedávné netflix trilogii Fear Streat se film nesnaží na sílu tlačit infantilní humor a bude se držet seriózní, ale nestalo se. Příběh klasika, gore průměrné, ale je ho tak málo, že se mi těžko dá mluvit o slasher stylu (3 dvouminutové vraždy za 90 minut když nepočítám finále...?), postavy jsou hloupé, konec je předvídatelný a opět tuctově wannabe heroicky zakončený. Těšil jsem se na výbornou mordovačku okořeněnou o inovativní nápad masky, ale místo toho se tvůrci vydali více cestou středoškolského dramatu, kdy na obrazovce koukáme více na party a sex než na samotné vraždy. Nechápu, jaký problém je udělat pořádný, hutný, brutální moderní slasher místo toho dělat pořád dokola uječené teenage dramata.  Nezbývá než doufat alespoň v nový Halloween... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Netflix to poslední dobou rozjíždí ve velkém a své věrné zaplavuje tunou filmů a seriálů nejrůznějších žánrů. Tudíž je jasné, že ani ten hororový tomu nezůstal ušetřen. Na jednu stranu je to dobře, že vzniká spousta nových hororů, ale na tu druhou ani ne polovina z nich stojí opravdu za větší pozornost. A tento film patří do kategorie spíše těch podprůměrných. Slasher coby subžánr mám docela rád, je ovšem potřeba říci, že originalita se z novodobých vyvražďovaček již jaksi vytratila (čest výjimkám) a divák se tak většinou musí spokojit jen s občas kreativními mordy a hromadou již stokrát viděného klišé.    Samozřejmě nesmím zapomenout ani na největší nešvár dnešní zvrácené doby – genderová, multikulturní, sexuální vyváženost. Takže zde nesmí chybět, gay, černoši, potrestání rasistických či homofobních řečí a všudypřítomná láska a rovnoprávnost. Kterou si vrah bere pěkně po svém a své oběti trestá nejen za jejich tajemství, ale i společenské chování. K dobru mu musím přičíst, že nám nabídne několik pěkně krvavých a lehce brutálních scén. I když já bych ocenil té brutality ještě o něco více. Smůlou ovšem je, že pokud se zrovna nevraždí, je ta škvára okolo poněkud nudná. A těch pár srandovních hlášek či momentů už to zase moc nevytrhlo.    Vrah v maskách (tvářích) svých obětí se moc často ve filmech neobjevuje, ale žádná originální myšlenka to taky není. Párkrát už to k vidění bylo jinde. I tak to ale asi bylo taky to jediné, co mě na filmu dokázalo kromě vražd samotných zaujmout. Většina postav tu totiž byla totálně nesympatická, lichá a nezajímavá. Neobměkčila mě ani ta nacistická sbírka v baráku, předělaná na hulení. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher je připomínkou doby, kdy tyhle snímky byly v kurzu - 80. léta minulého století. Maskovaný vrah, co má stejný obličej jako jeho oběti, s pořádnou kudlou řeže a páře až krev stříká. Hned úvodní přefiknuté achilovky musí cítit i divák. Nechybí podříznutá hrdla a probodnuté hlavy, jen na střeva ven nedošlo. A také sexuální scéna je ryze současná - protagonisti jsou pro jistotu zcela oblečení, aby nebylo vidět vůbec nic. V tom byly osmdesátky samozřejmě mnohem odvážnější. Jinak klasická vybíjená, kdy si můžete tipovat nejen, kdo vraždí, ale kdo půjde na porážku jako další. Že v dalších plánech jsou problémy šikany, rasismu, sexuálních menšin a podobně? Hm, kdybych si to tu nepřipomněl v některých komentářích, tak o tom ani nevím. Nad to jsem se povznesl hodně vysoko, jelikož mě zajímalo jen napětí a vraždy. A kukuřičné pole potěšilo. Zábavný kousek zřejmě ocení jen ortodoxní žánroví fanoušci. Ovšem ruku na srdce: co by měl divák očekávat od slasheru? Aha.....přeci mordy. Pro intelektuální zábavu jsou určeny snímky zcela jiné. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V malom mestečku v Nebraske sa objaví brutálny vrah, ktorý pozná tajomstvá miestnych študentov. Pri každej vražde si na seba vezme masku svojej obete a ukáže svetu, čo daná osoba skrývala. - Som trochu prekvapený, že sa pod toto podpísali mená ako James Wan alebo Shawn Levy, ale ide o znesitelný Slasher, u ktorého sú aj herci na pomery Netflixu celkom sympatickí. Nápad s maskami obetí sa mi páčil, rovnako ako fajnová práca s hudbou, vďaka ktorej si to držalo dobré tempo aj pri slabších scénach. Nič svetoborné sa tu nenájde, predsa len sa to odohráva v Nebraske, ale ako oddychovka to poslúži ideálne. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejhorší film, co jsem letos zatím viděl. Absolutně podprůměrný hororový slasher, který vykrádá Scream, který vzniknul skoro před třiceti lety. A nedělá nic líp, nic jinak, všechno stejně a ještě špatně. Herci neznámý a vesměs spíše sympatičtí, i když některý toho hereckého umu opravdu nemají. Zápletka je hrozná a nedokáže ani překvapit ani nadchnout. Finální dialogy snad psalo GPT. Pardon, já málokdy filmy odsuzuji nebo shazuji. Ale tady to opravdu není zbytečně. Tenhle příběh je hrozný. Jeden student dostane nožem za uši protože užívá prášky na úzkost. Jakože ano. To není vtip. Tohle je neoriginální, tupé a zbytečné. (20 %) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Ve 33. minutě je zmíněn film Pomáda (1978). (Zix.)

Reklama

Reklama