Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný hixploitation, který má sice hned někoik těžko zapomenutelných scén a výborného záporáka, jenže se nevyhýbá klišéčku a scénáristickým lacinostem, čímž za konkurencí nepatrně ztrácí. Ale připouštím, že člověka nenasyceného vesnickou brutalitou může Wolf Creek velmi příjmně překvapit a zcela uspokojit. Na dvojku se těším. 3,5* - 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak to jsem teda cekal vetsi maso. Nejdriv se 50 minut seznamujeme s postavama a nic strasidelnyho se nedeje, ale herci jsou celkem sympataci a nehrajou uplne nejhur, takze se clovek aspon obcas zasmeje. A s nastupem magora "Krokodyla Dundeeho" jsem cekal krvavy jatka, kery se nedostavily. Hlavni problem je, ze tu jsou jen tri lidi na zmasakrovani a jejich smrt nijak masakralni neni. Ale je fakt, ze je aspon film nepredvidatelnej a taky je podle skutecny udalosti. Ale nejvetsi klad je jednoznacne samotnej vrah, ne tim, jak je zabije, ale tema jeho kecama, sice mi to pak prislo jak cerna komedie, ale aspon jsem se bavil. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Další thriller, který nic nového nenabízí. Hlavním hrdinům se moc fandit nedá, záporák je odpornej a nudnej, Teresa Palmer, na kterou jsem se tu obrovsky těšil a především díky ní jsem se nakonec odhodlal tohle pozřít tu snad ani nebyla, nebo jsem jí vůbec nepostřehl, hned by to bylo lepší, ale v tomto případě ne ne a ne. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nie je žiadny prevratný horor, to sa musí uznať, ale producent, scenárista a režisér v jednej osobe je určite veľmi schopný človek, ktorý dokáže vybudovať atmosféru pekne pomaličky hneď od začiatku a na svojom malom dielku si dal slušne záležať. Trojica mladých ľudí sa vydá na menší výlet do Wolf Creeku aby si tu prehliadla kráter po meteorite, ktorý tu dopadol dávno v minulosti. Pri odchode im samozrejme nenaštartuje auto a tak sú naši výletníci odkázaný na pomoc miestneho vidiečana. Nápad otrepaný, ozvláštnený slušným záporákom, ktorý to našej trojke pekne znepríjemní Určite nečakajte brutálny horor v štýle texaského masakru, skôr thriller s nie až tak nereálnym šialencom, ktorý si samotu v širokej pustatine spestruje svojou zvláštnou záľubou. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kvalitný realistický austrálsky horor (alebo skôr krvavý thriler) natočený podľa skutočnej udalosti. Prvých 40 min. ubieha v pozvoľnom tempe, potom sa film prevalý do druhej polovice, ktorá stojí za to. Podobné filmy stoja na podivných chlapíkoch, ktorí na prvý pohľad vyzerajú normálne. Tu máme do činenia s naozaj kvalitným magorom. Jednoznačne odporúčam titulky, kvôli scéne s puškou v garáži a prestreleným krkom sprevádzaný smiechom cez plač.Jednoznačne najlepšia scéna vo filme.70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Většina dialogů Micka Taylora byla improvizovaná jeho představitelem Johnem Jarrattem. (ČSFD)
  • Štáb nevěděl, že opuštěný důl, kde se rozhodli natáčet, byl ve skutečnosti místem skutečné vraždy ženy. Natáčení vyvolalo protesty místních obyvatel, kteří se mylně domnívali, že film je o těchto událostech. (ČSFD)
  • Film byl natočen za 25 dní, a to chronologicky. (Chatterer)

Reklama

Reklama