Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ako si Leatherface ušil svoju leather face. V skutočnosti je však hlavnou postavou R. Lee Ermey, ktorý tu má väčšie sólo než v prvej hodine Full Metal Jacket ;-). Neškodná béčková volovina, ktorá si toľko nenávisti nezaslúži, v kine by som asi viac vnímal jej stupídnosť, ale na DVD je to celkom stráviteľná jednohubka, v ktorej nechýbajú hlášky a pekne rýchlo odsýpa. Po tunajších komentároch som čakal viac brutality, podľa mňa je to stále celkom čajíček - umelou krvou sa síce nešetrilo, ale keď sa na to dívate pozornejšie, vlastne tam nie je nič explicitne ukázané, kamera i strih sú k vraždeným postavám stále celkom milosrdné a ktovieako sa v ich smrtiach nevyžívajú. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Tie remaky, sequely, prequely, počiatky, začiatky či vzkriesenia tu máme za to, že sme v detstve trhali muchám krídelká, takže nám to prozreteľnosť nejako zákerne musela vrátiť aj s úrokami. Liebesmanov film - rovnako ako predchádzajúci Nispelov - v skutočnosti nie je taký blbý ako sa môže zdať na prvý pohľad a dokonca je i celkom slušne nakrútený. Problém je v tom, že nový divák ohúrený touto kvalitou nie je potom častokrát v stave náležite oceniť geniálny originál. Preto hoci som ten film videl hneď dvakrát po sebe (nemohol som odolať :-) , v rámci zachovania určitej "rovnováhy" (kto film videl, dobre vie, prečo používam práve toto slovo) demonštratívne siaham po takom hodnotení, ktoré pri porovnaní s Hooperovou klasikou bude pôsobiť dostatočne kontrastne. "Počiatok" si zaslúži pozornosť minimálne z dvoch dôvodov - koeficient mortality má šokujúcu hodnotu (vyhladenie je dokonalé, Hitler sa obracia v hrobe) a Lee Ermey je americký národný poklad. PS: Čo sa týka naturalistického zobrazenia fyzického násilia nie je Liebesmanov film v porovnaní s takým "Rosemary´s Killer" (1981) ničím výnimočným, vlastne mu nesiaha po členky. V tejto súvislosti by ma veľmi zaujímalo, kam až súčasný "naturalistický" horor zájde. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Mäso je mäso. Kosti sú kosti.“ Mne sa to páčilo. Liebesmanov prequel k TCHM univerzu sa nesie v svižne brutálnom duchu jatiek. Je zábavné sledovať umne pospájané nitky (napríklad to, ako sa z Charlieho stal šerif Hoyt). Napriek tomu, že snímka používa otravné klišé (hľadanie kľúča) a logické nedostatky (ponechanie zbitého, ale živého, zajatca uprostred voľného priestranstva), je brutálna, dravá, sexi (Jordana Brewster), atmosférická a horúca. Záporom je absencia napätia, keďže vďaka remaku z roku 2003 vieme, ako niektoré postavy dopadli (kto skončil s amputovanými nohami, kto prežil atď.). ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Neviem preco, ale mal som pocit, ze po Texaskom masakre z roku 2003 sa mi tento Pociatok zdal byt zbytocne natoceny, aj ked tu sa reziser Liebesman pokusal ukazat nieco nove. Teda ako sa narodil buduci vrah, kde vyrastal a preco sa stal vrahom. Opät je tu parta mladych ludi a par psychopatov, ktori si vychutnavaju trapenie ludi. Atmosfera je desiva rovnako, ako aj v predchadzajucom filme z roku 2003, ale to mi nestacilo. Prilis rychlo to skoncilo, aby si film odomna zasluzil 4 hviezdicky. Dufam, ze producent Michael Bay to pri buducich hororoch ako Piatok trinasteho alebo Nocna mora z Elm Street nebude s tymi pokracovaniami prehanat.......16.04.2008 ()

castor 

všechny recenze uživatele

No, tak v Texasu se dějí věci. Hlavně bokové kalhoty se mi začínají zamlouvat!! Jeden z nejhrůznějších zaoceánských případů – rok 1973 – masový vrah přezdívaný Leatherface – rozporcoval, rozčtvrtil, namlel, no, prostě zabil 33 lidí.. Na první rande to asi nebude nejlepší výběr, nicméně mi další verze Texas Chainsaw Massacre příjemně utíkala a až tak logických lapsů tam, přiznejme si, taky nenajdeme. Odpárám-li dialogy a některé ad absurdum situace (viz. svěření se a následná hádka bratrů v autě skrze Vietnam, odolnost jednoho z bratrů, celá scénka s motorkářem), tak producent Michael Bay, pokud najme výtvarně a klipařsky zajímavého režiséra, důrazně hororovému Hollywoodu připomíná, že žánrové předělávky slušně sypou. Pánové se tak rozhodli pro prequel, tudíž si mohli pohrát s minulostí zvrhlé rodinky, která dál porcuje v duchu nedávno zavřených jatek. Jenže to se pohříchu nestalo. Kýžený zevrubnější nástin mytologie nečekejte. Do hloubky se tu vážně nejde!! Jen dva páry mladých lidí v neobydlené krajině a zhruba od poloviny se opakující stále stejné schéma, ve kterém jen někdo utíká, schovává se, je mučen nebo se poctivě nasírá atp. Naprosto bezútěšné prostředí je vykresleno relativně dobře i cit pro tempo by se našlo. Nicméně Nispelova verze (2003) nabídla zajímavější story!! R. Lee Ermey si roli hlavy rodiny/šerifa užívá, ale jeho obsazení spolu s motivem Vietnamu asi mladším divákům nedojde. Oku lahodí pak ona zmiňovaná reklama na bokovky Jordany Brewster. Pro fanoušky Leatherface zjevné zklamání, pro ostatní (kteří si „užívali“ Noc s nabroušenou břitvou, Wolf Creek nebo Dům voskových figurín) to nebude ztráta času!! Ani nevím, kam se vlastně řadím.. ale *** dávám!! ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Film sa odohráva v roku 1969, no v rádiu odznie skladba "Alright Now", ktorá vyšla až v lete 1970. (FromHell)

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama