Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

genetique 

všechny recenze uživatele

Že sa do toho pustil Bay ako producent znova, asi to muselo mať aspoň nejaký potenciál a ja som rád, že ho spolu s jednoduchou, ale skvelou Jablonskeho hudbou využili. Konečne sa od začiatku do konca všetci nenaháňajú a nemáva sa a pílou, čo mi pri predchádzajúcom snímku liezlo dosť na nervy. Na scénu sa dostane viac postáv, hlavne masochisticky hláškujúci sheriff R. Lee Ermeyho a o zábavu je postarané. 65%. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek opravdu dodrží to co v názvu slibuje. Dozvíme se totiž, jaké byly první oběti Leatherface a jeho psychopatické rodinky, ale o to tu teď nejde. Snad největším problémem tohoto snímku je scénář. Neřeším v několika případěch až neskutečně vtipnou nelogičnost, jako spíše dementnost hlavních hrdinů, kteří nejsou schopni postavit se jednomu šílenému dědkovi. Ale dobrá, je to horor a v jednom momentě si dost legračně pohrává i s tradičním klišé, ano, to se tvůrcům povedlo na výbornou. Příjemná je i vizuální stránka snímku, která je příjemně syrová a díky použití filtrů podkresluje všechny ty nechutné rekvizity a tváře záporných postav. A to je další kámen úrazu, režisér je natolik neschopný, že nedokáže vyvolat napětí a dokonce ani nezvládá znechutit diváky. Stejně tak nefunguje neoriginální hudební doprovod, jehož motivy budou všem nejspíš známé. Nejhorší na něm je, že hraje snad po celou dobu a nepříjemně nabourává pocit úzkosti, který by jinak mohl přijít. Zpočátku se může zdát dobrý, ale později unavuje, neboť nepřichází s ničím novým. Nejzajímavější jsou pak scény, v nichž vystupuje šerif, neboť jeho proslovy opravdu někdy stojí za to. Celkově se jedná o slabší průměr. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak sa dá tento film opísať jedným slovom, tak je to zbytočnosť. Úplne zbytočne sa to volá The Beginning, lebo z toho je jasné ako to skončí. Takisto sa film zbytočne snaží o navodenie atmosféry, pretože masakrovanie obetí nedosahuje ani "kvalitu" slabého mučenia v HOSTELi. Nie je to taká katastrofa ako The Next Generation, ale všetka tá zbytočnosť ťahá tento film ku dnu... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako pro příznivce hororů stále jeden z nejlepších hororů, který můžu vidět několikrát, protože má super režii i kvalitní herecké obsazení v čele s šíleným R.Lee Ermeym. Tenhle horor si na nic nehraje, je prost všech keců a jde rovnou na věc a zběsilá jízda končí prakticky až se závěrečnými titulky. A to se nedá prohlásit o všech hororech. 100% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejčastěji je tomuto filmu vytýkáno, že se více nesoustředil na skutečný zrod Leatherface – je pravda, že to tvůrci odbyli asi tříminutovou pasáží s porodem a pak několika rychlými střihy z dospívání a více než prequel to připomínalo jen další klasické pokračování, potažmo že se to dost podobalo právě nedávnému remaku. Já s tímto tvrzením ovšem moc nesouhlasím. Scénář a vlastně celý film se točí především okolo kompletní rodinky Hewittů a ukáže nám jejich přechod z ujetých buranů na psychopatické kanibaly / zabijáky. Zvláště pak co se Leatherface a Charlieho týče. Zatímco ta hora svalů s hnusným ksichtem byl retard už od samého narození, jeho strýček si zvýšil své ego vraždou místního šerifa a s radostí následně převzal jeho identitu. Zbytek rodinky se následně už jen vezl a hlavně po zavření jatek neměli ani co do huby… Naše čtveřice teenagerů už tu byla jen klasicky do počtu, protože každému bylo hned jasné, jak jejich osudy dopadnou. Navíc bylo potřeba uspokojit choutky nadržených diváků, kteří očekávali další krvavý masakr. Ten skutečně proběhl, ale je pravdou že ač byl tento díl do jisté míry docela „brutální“, krvavý a špinavý, tak postrádal onu syrovost a psychologické peklo, kterou zdobil původní film. I zde se tvůrci snažili hrát na city a psychiku, ale mnohdy šlo jen o kratičké záblesky – které ani mě zrovna moc neuspokojili. Bylo ale zajímavé, jak Leatherface ke své „tváři“ přišel. Bohužel úplný závěr to celé pohnojil. To vážně někdo přehlédne dvoumetrové hovado s motorovkou na zadním sedadle, kde i můj pes by měl málo místa…Podobných blbostí a nelogičností tu bylo po více…50% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Tvůrci museli z filmu vystřihnout 17 brutálně krvavých scén, aby získali přístupnost R (tedy mládeži do 17 let přístupno pouze v doprovodu dospělých). Jedním z vystřižených záběrů bylo přeříznutí motorkáře Holdena (Lee Tergesen) na dvě poloviny. (Pumiiix)
  • Povodne chceli tvorcovia filmu Andrew Form a Bradley Fuller natočiť pokračovanie filmu z roku 2003, no nezodpovedané otázky fanúšikov k tejto časti im vnukli myšlienku urobiť k nemu prequel. (FromHell)
  • Během natáčení filmu musel R. Lee Ermey (Charlie Hewitt / šerif Hoyt) odjet za svou umírající matkou. (Petr23)

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama