Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (202)

oLí 

všechny recenze uživatele

Prezentujíc se jako prequel nebo cokoli společného s TCM je to vyloženě strašná žumpa. Nejsem nějakým zastáncem a obhajovatelem původního filmu, nejvíc se mi ze série líbil Nispel z roku 2003, to bylo žrádlo. Tohle je shit, hroznej - pominu li původní zklamání a hodnotím jako samostatnej film, tak taky hodně zlý - chudáci herci. 3/10 víc se rozepisovat nebudu.. špatný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od tejto dvojky režisérov som nič svetoborné nečakal a dobre som urobil. Podľa mnohých užívateľov to mal byť aspoň hotový krvavý masaker, no nekonal sa ani ten. Len sem-tam nejaký rezanec motorovou pílou alebo kladivo do hlavy a pod. Žiadne poriadne pílenie sa nekonalo. A dej? Chvíľu som si myslel, že z toho môže niečo byť, ale po pár minútach sa z toho stala jednotvárna nuda, ktorá mala v sebe na tento žáner až príliš málo napätia. Na druhú stranu oceňujem kameru, hudbu a herci sa našťastie tiež chovali prirodzene, aj keď sa od roboty nepretrhli. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo tak zlé, jak nešeptává zdejší průměrné hodnocení. Tím, že se snímek snaží pojednávat o budoucí vraždící legendě, dává zároveň na vědomí, že se bude jednat jen o slabý odvárek potenciálu hlavního hrdiny. Snímek nás vezme na road trip mezi partu agresivních retardů (doslova). Potěšilo mě, že ani v této variaci texaského masakru nechyběla krásná zástupkyně něžného pohlaví. Trošku škoda, že jen jedna. Ještě více mě ovšem zarmoutilo, že kozy ukázala dívka, která ani vzdáleně nesplňovala parametry dívky, o kterou by si kdokoli opřel to pomyslné kolo. Snímek si žádal o více brutality a méně cest do duše psychopatovy duše, neboť to je většině diváctva tak nějak u prdele. Za mě velmi slabé tři kusy, protože jsem se během sledování přeci jen nijak závratně nenudil. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Původní Masakr je pro mě jedním z nejvíce sugestivních filmových zážitků vůbec - až zvrhle konzistentní budování strachu a nervy drásající ponořování do prostředí a nátury ztělesněného zla. Ostatní díly jsou více či méně koukatelným vyvražďovacím brakem, přičemž Leatherface dle očekávání není výjimkou. Příběh je poslepovaný neobratně ze tří odlišných částí, jejichž přechody jsou trestuhodně uchvátané, zatahuje do hry protagonisty, s nimiž si dále neví rady a nechává je rychle odstřelit, a vývoj nejdůležitější postavy je smrsknut zcela nepochopitelně na jednu nebo dvě scény. Alespoň že to má solidní drajv, pěknou ženskou v titulní úloze a několik uspokojivě nechutných scén, kolem nichž je budována ucházející atmosféra. Ale pořád je to zkrátka hanobení geniálního originálu, které nikdo nepotřeboval vidět. Tečka. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nečekám od žádnýho dalšího přírůstku TCM nic vele, ale prostě tohle je v píči. Pominu-li hrstku brutálů (a nekromantiky), tak je to úplně zlý prequel s kokotskou zápletkou dětí uprchlých z nějakýho blázince, který je úplně komplet slabě obsazený bez jedinýho pořádnýho charisma. Navíc jsem asi nedával dost pozor a celou dobu trávil v domnění, že Leatherface je to tlustý opožděný hovado, nikoli nemastnej a vesměs úplně normální teenager, což je prostě od základu úplně trapně. Kdo jste neviděl, dejte si místo toho radši třeba starou dvojku, u tý jsem se nedávno potěšil. Fuj tady s tou vyhlazenou bezpohlavností totál mimo mísu, ta špinavá buranská atmosféra a kouzlo tu absolutně neexistuje. Otrávení. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama