Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně se vynořil lepší horror z těch letošních sraček. Masakr s motorovou pilou ale nikdy nezklame. Dobré herecké výkony, napětí (film jsem sledoval po půnoci, takže prima atmoška), a rozbití hlavy o kámen, byla třešnička na dortu :-) Nějak jsem nepochopil, jaký je rozdíl mezi normální a UNCENSORED +18 verzí, když obě měří 01:24? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vidět tuhle 18+ (Netflix rating!) krvárnu v patnácti po boku Pachu krve, Fakulty, Vřískotu nebo Blair Witch, asi bych to dneska adoroval podobně, ne-li více než výše vypsaný filmy. Jak se ale s nabývajícíma hororovejma zkušenostma mění nároky a preference, nemá už Leatherface mezi průměrnýma příbuznýma šanci na solidní umístění v mým guilty pleasure žebříčku... Vždycky se na podobný vyvražďovačky rád podívám, chce to ale něco víc než jen rutinní odškrtávání přibývajících mrtvol. A přitom to s onou tajnou identitou hlavního masochisty zprvu vypadá tak geniálně! ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední film Texaského masakru - Leatherface - zrození. Jak už asi název filmu napovídá, je to origin Kožené tváře. Je to prequel prvního Texaského masakru z roku 1974. Hned na začátku filmu je brutální vyšinutá psycho rodinka Sawyerových, kde popraví hned svojí jednu oběť. Malý Jedidiah Sawyer - Budoucí Leatherface (Boris Kabakchiev) je umístěn do psychiatrické léčebny, kvůli jeho nezvladatelné psycho rodince. V léčebně mu změnili jeho identitu a říkají mu Jackson. O deset let později dospívající Jackson (Sam Strike) z léčebny uteče, spolu s dalšími pacienty. Stephen Dorff v roli texaského rangera Hala Hartmana, hledá Jacksona a ostatní pacienty a touží po pomstě, rodina Sawyerových zavraždila kdysi Hartmanovu dceru. Děj filmu není tak špatný jak se zdá a Leatherface tady bude až ke konci filmu. Už to ale není tak dobrý jako předchozí filmy s Koženou tváří, rodinka je ale správně vyšinutá a škoda že Leatherface je tady tak málo. Tenhle díl mohl bejt klidně delší, škoda. Gore efekty jsou tady opět dobře udělaný, motorová pila jede a krev krásně stříká :D Líbila se mi moc závěrečná scéna, kdy si Jed Sawyer šije úplně svojí první masku z lidské kůže a do toho hraje starý retro song It's Over od zpěvačky Patti LaSalle - Dobrej song. Tak končí film - Zrození jednoho z nejlepších filmových hororových slasher zabijáků v historii hororu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Desať rokov po tom, čo boli dvaja synovia Verny Sawyerovej (Lili Taylor) odobraní z jej starostlivosti, sa im podarí utiecť z psychiatrickej liečebne. Spolu s nimi utečú dvaja šialenci, ktorí so sebou ako rukojemníčku zoberú mladú zdravotnú sestru. Vydávajú sa na útek pred mužmi zákona, ktorých vedie Hal Hartman (Stephen Dorff), ktorého ženie túžba po pomste. Verna Sawyerová vie, že aj napriek dlhej odluke si jej synovia nájdu cestu k nej, pretože rodina je základ. - Perfektná záležitosť a jeden z najlepších hororov roku 2017. Páni režiséri sú už dlhé roky absolútnou hororovou špičkou, a aj keď toto na ich zázrak z New French Extremity nemá, stále ide o vynikajúci horor. Fenomenálna Lili Taylor, mladé a ambiciózne herecké obsadenie, perfektné masky a nádherné kulisy vytvárajú dokopy výnimočný zážitok. Čo ma však zaujalo najviac je to, ako perfektne tvorcovia spracovali príbeh podla Eda Geina. V mojich očiach prekonáva Leatherfacea v tejto oblasti len Psycho, ale keďže je spracovanie dosť rozdielne, tento pohlad mi prišiel velmi zaujímavý a v rámci spracovaní emócií vďaka prítomnosti Lili Taylor aj reálnejší. Som velmi spokojný, aj keď plné hodnotenie nedávam, pretože viem, že títo režiséri majú na viac. Majster Tobe Hooper tam hore určite tlieska a myslím si, že toto je velmi dôstojne spracovaná pocta jemu aj pánovi Gunnarovi Hansenovi. + herečka z The Conjuring + herec z Jackals ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Vím, že existuje série Texaskýho masakru nějakou pilou a dokonce jsem nějaký díly i viděla, což jasně dokazuje mojí lenost hovnotit každej film co mé šikmé oko kdy zhlédlo. V týhle sérii znám original, trojku (na co zas myslíte, prasata) , remake, to po něm a pak ještě tu píííčovinu kde hrála Renééé. Takže kolem a okolo vím o co jde a mám tak plný právo Vám všem sdělit své pojmy a dojmy k tomu. Pokud se mnou nebudete souhlasit, poslušně hlásím, že to mám v pitchy a beztak tomu hovno rozumíte. Tak teda - Někdo tu žvatlal, že je to letošní nejkrvavější horor to mi nepřijde jako velkej problém, když letos žádnej jinej krvák snad ještě ani nebyl, ale tak teda fajn, je to nejkrvavější horor letoška. Děj se motá kolem mládí Koženýho ksichtu a my se tak dozvíme, jak trávil pubertu, nad kým onanoval, co chtěl dělat za práci, první lásky...Kecám vole, nic z toho tam naštěstí neni. Prostě banda ementálů unikne z psychárny s jednou sexy sestřičkou a jeden z těch mamrdů je Koženka. Kterej, to je snad jasný každýmu, pokud jste se spletli, jste dementi. Jooo na Vás ukazuju, jste tupci co maj IQ zdrclýho tvarohu, jak jste si kurva mohli myslet že...no nic, Vám nepomůže ani svěcená voda a mezi spoustou blbů co tu je se beztak ztratíte. Kde jsem skončila? Jo jasně...Banda bláznů. Tak tuhle skvadru nahání šerif a vše se sune k závěrečnýmu vyvrcholení seme...ééé...příběhu na farmě Sawyerů, bo jak se jmenujou, kteří čekaj na návrat ztracenýho syna. Všichni tu opěvují výron (nebo výkon?) hérečky Lili Taylor a já absolutně nechápu proč. Ta je drsná jak hladká mouka to už mě víc zaujala ta vypatlaná bloncka s ožahlou držkou. Pořád se tam něco děje a to i když se nic neděje. Zde chválenou scénu s prasaty nejlíp pochválil Bloody - Je na píču, je tam hovno vidět a já fakt nechápu z čeho tady stříkáte. To šukání na mrtvole bylo lepší, to jsem se i udělala. Celkově lehce nadprůjemná záležitost, která patří mezi ty lepší díly série. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama