Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $914,000▐ Len prachsprostá samoúčelná uchylárna. Kde sa chcú tvorcovia zviesť na zmesi krvavých ako že sirupových nechutností ale táto doba je už dávno preč, tadiaľto cesta nevedie. Hneď úvod naznačí v akých povrchných banálnych vodách sa bude plávať. Na moment tu máme aj pozitívny impulz, keď sa dej presunie na pôdu blázninca, kde to má záchvev lepšej výstavby deja, kedy sa to nasmeruje k ako takému napätiu, prostredie pre pravý nádych temnoty. Lenže toto vydrží asi len takých 15 minút a hneď to padne kde to má nasmerované teda do žumpy, či že ďalšia ako "hororová" zbytočnosť. /10%/ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sehrané režisérské duo Alexandre Bustillo a Julien Maury znám především díky solidnímu hororovému filmu À l'intérieur (2007), takže jsem byl docela zvědavý, jak si pohrají s tímto prequelem k původnímu Texaskému masakru motorovou pilou z roku 1974. Zvláště když mám ještě čerstvě v paměti jiný prequel a to Počátek z roku (2006), který se ovšem váže k remaku The Texas Chainsaw Massacre (2003). Nehodlal jsem však v žádném případě srovnávat. Bohužel po zhlédnutí letošní novinky se ve mně mísí dost rozporuplné pocity. Kdybych netušil, že jde o další díl této série, asi bych si jej ani do souvislosti se známou sérií nedával. Drtivá většina příběhu se točí okolo útěku z ústavu a krvavé cestě čtveřice psychopatů + naivní sestřičce, která byla dutá jak bambus a nevyužila tolika možností k útěku, až už to po čase začalo být i dost trapné. Samotný začátek nás sice zavede na farmu pošahaných Sawyerů, ale kromě ukázky toho, že děda to s kladivem umí opravdu nejlépe, si z toho divák moc dobrý dojem neodnese. To ještě netuší, že si bude muset tři čtvrtě filmu počkat, než se tam zase na kratičkou chvíli vrátí. Navíc scénárista Seth M. Sherwood zcela viditelně „kradl“ kde se dalo a scénu s prasaty bych v klidu vynechal. Tohle že mnozí označují za nejkrvavější film tohoto roku? No to jsem rád, že jsem moc novinek neviděl. Na druhou stranu se mi líbilo závěrečné odhalení, jak Leatherface vlastně přišel k zohyzdění svého obličeje a následné zálibě v šití z lidské kůže. No a v neposlední řadě alespoň na kratičký okamžik uvidíme i Teda Hardestyho otce hrdinky Sally z původního filmu. Ano je to onen mladík, který na začátku jede s dcerou šerifa v autě. Co se atmosféry týče, tak ta nebyla úplně nejhorší, ale rozhodně se jí nepodařilo navázat na syrovost originálu ani brutalitu remaku či Počátku.A pro příště bych se raději vrátil k natáčení v Texasu, protože Bulharsko coby lokalita natáčení je sice pěkná země pro dovolenou, ale co se týká krajiny – tak tady jsme si moc „nepotykali“. 50% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Což o to, je to slušný gore fest. Milovník sekané a roztodivných úchylárniček si to určitě užije, ale dějově to už taková sláva není. Vlastně je to dost zbytečné a místy to na mě působilo jako epizoda z nějakého seriálu. Celej ten origin na mě moc nefungoval - onen náhlý obrat kožoxichťáka na temnou stranu síly působil dost nevěrohodně a vynuceně. ()

ledzepfan odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec bych se nedivil kdyby se ukázalo, že T.Hooper umřel poté co shlédnul pracovní verzi téhle břečky. Celé je to otravné, protivné a slaboduché. Diletantská chujovina která doufá, že když hovno prožene hromadou barevných filtrací a naplácne na něj nálepku slavné značky, bude to všem stačit ke spokojenosti.... V tom filmu ale nefunguje vůbec nic. Zástup trapných klišé. Osobitost na absolutní nule. Nápaditost je asi sprosté slovo..... Nuda, šeď, sterilita, neschopnost... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najočakávanejší kúsok roka - nakoľko režiséri nakrútili 2 horory, ktoré mám v Top 10. No žiaľ, na plný počet to opäť nebude. Síce súhlasím, že v rámci tohto roka sa jedná o najbrutálnejší film, ale tento rok vlastne nič brutálne ani nevyšlo, takže to nie je veľká útecha. Záverečná 15-minútovka je tip-top, potešila scéna s motorovkou, nejaká tá občasná úchyláreň a najviac ma asi zaujal soundtrack, ktorý je jedným slovom dokonalý. Na druhej strane, od týchto dvoch majstrov som čakal ešte omnoho väčšie šialenstvo. Gore je samozrejme kvalitné, ako vždy, ale nebolo ho až tak veľa, ako by som si želal. Čiže fajn, ale na riť som nepadol. Ak si dobre spomínam, časť The Beginning z 2006 bola väčší masaker. Pre istotu si dám v najbližšej dobe repete. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama