Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $914,000▐ Len prachsprostá samoúčelná uchylárna. Kde sa chcú tvorcovia zviesť na zmesi krvavých ako že sirupových nechutností ale táto doba je už dávno preč, tadiaľto cesta nevedie. Hneď úvod naznačí v akých povrchných banálnych vodách sa bude plávať. Na moment tu máme aj pozitívny impulz, keď sa dej presunie na pôdu blázninca, kde to má záchvev lepšej výstavby deja, kedy sa to nasmeruje k ako takému napätiu, prostredie pre pravý nádych temnoty. Lenže toto vydrží asi len takých 15 minút a hneď to padne kde to má nasmerované teda do žumpy, či že ďalšia ako "hororová" zbytočnosť. /10%/ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Původní texaský masakr mě moc nebavil, ale filmy z r.2003 a 2006 – to mi sedlo dokonale (lepší 4* pro oba). Ani nedávný Texaský masakr 3D mě moc nebavil, ale byl jsem zvědav na tento rádoby prequel a zároveň remake. Tato záležitost není rozhodně na 100% prequel. Podkopává to nohy ostatním filmům. Ale fajn, budu to hodnotit jako samostatný film o motorovce. Jak už tu někteří píší, je pravda, že s Texaským masakrem toho moc společné nemá. Nejde o to, že si Leatherface s motorovkou zařádí až ve finále, to mi nepřekáží, je to přeci začátek zrodu této vraždící legendy. Problém je v napsání děje a scénáři. Celé mi to přijde dost překombinované. Rozhodně jsem hned ze začátku uhodl, kdo bude oním vraždícím cvokem. Projevilo se to až ke konci a to dost nevýrazně. Neříkám, že je to vyloženě nelogické, ale moc mi toto pojetí nesedlo. No, kritizuji to dost, ale co musím pochválit, tak to je brutalita. Je tu spoustu zajímavých vyvraždovaček, pikantních scén. Takže tohle je velké plus. Rozhodoval jsem se mezi 2/3*, ale nakonec jsem ty slabší 3* udělil. Nenudilo to, krvavých scén bylo dost – vydařili se, ale to je asi tak všechno. Postavy byly celkem průměrné, stejně jak hudba. Podruhé už bych si to nepouštěl. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

K nový Kožený tváři jsem přistupoval s předsudky, to přiznávám, páč Hooperův originál beru jako jeden z nejlepších hororů všech dob. Jenže co s chudákem Leatherfacem udělala ta dvojka žabožroutů, to se jen tak nevidí. Jasně, snaha o originalitu a po všech těch dílech a remacích snaha o to natočit to jinak a blablabla. Jenže tohle s Texaským masakrem nemá ani zbla společného! Sám mladej Sawyer je tu jaksi jakoby navíc, celej příběh se točí okolo dvojice, která mi ale byla naprosto a úplně u prdele. Ne, tohle je prostě bullshit, kterej se s (povedeným) remakem z roku 2003 nemůže srovnávat, o geniálním originálu ani nemluvě. A to závěrečný rozuzlení, že Ispoiler!I Sawyer není Sawyer?? Meh... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nesrovnatelně lepší než předchozí 3D počin. Tedy milovníky špinavých farem tenhle snímek zřejmě zklame. Na druhou stranu obehrané téma, kdy skupinka mladistvých zabloudí k vidlákům a je postupně vykydlena, už prostě unavuje. Vzpoura v léčebně, útěk, vybílení restaurace, útěk, honička, nekrofilie...krmení prasátek...boj o život. Sympatická Lili Taylorová má vše pod kontrolou, pohledná, ale blbá Vanessa Grasseová dělá jednu botu za druhou. Motorovka a šťastný konec si zaslouží samostatnou hvězdu. Co jiného si přát, když se kladné postavy nevyskytují? Svižně natočeno, krásný les, temné smyčce, železa. Ne že by člověk většinu neočekával, ale to mi tentokrát nevadilo. I rozkošná nadsázka v restauraci, kdy po výstřelu do hlavy vytryskne téměř dvoumetrová rudá fontána, byla fajn. Z hlediska originality je téma Texaského masakru natolik vyprázdněné, že snad kromě psychologické artové studie jednoho šílence už nic překvapit nemůže. Rozhodně zábavnější, než leckterá současná buranská záležitost. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho abolutně nic, takže jsem byl mile překvapen, že první polovina byla celkem svižná naháněčka. Bavil jsem se opravdu dobře, samozřejmě v rámci daného žánru. Konec bohužel nic moc, ale i tak musím říct, že žádný propadák se nekonal. Na takový film se jednou za čas v klidu podívám i v dnešní době. 55% ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama