Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $914,000▐ Len prachsprostá samoúčelná uchylárna. Kde sa chcú tvorcovia zviesť na zmesi krvavých ako že sirupových nechutností ale táto doba je už dávno preč, tadiaľto cesta nevedie. Hneď úvod naznačí v akých povrchných banálnych vodách sa bude plávať. Na moment tu máme aj pozitívny impulz, keď sa dej presunie na pôdu blázninca, kde to má záchvev lepšej výstavby deja, kedy sa to nasmeruje k ako takému napätiu, prostredie pre pravý nádych temnoty. Lenže toto vydrží asi len takých 15 minút a hneď to padne kde to má nasmerované teda do žumpy, či že ďalšia ako "hororová" zbytočnosť. /10%/ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho abolutně nic, takže jsem byl mile překvapen, že první polovina byla celkem svižná naháněčka. Bavil jsem se opravdu dobře, samozřejmě v rámci daného žánru. Konec bohužel nic moc, ale i tak musím říct, že žádný propadák se nekonal. Na takový film se jednou za čas v klidu podívám i v dnešní době. 55% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se tvůrcům podařili bezchybně zachytit pouze druhotné faktory, přičemž to důležité zde od začátku pokulhává. Například zde byl mistrně zachycen guláš v hlavě jednotlivých chovanců léčebny a spolu s tím postupný propad k šílenství hlavní postavy. Naopak zlomový bod, ve které se Leatherface definitivně obrátí ke zlu je zapříčiněn snad tím nejabsurdnějším představitelným zvratem. Zcela hloupým poutem chlapců, kteří spolu vlastně nemají nic společného. Mimo to, dílo provázel vcelku ubohý příběh, bez dostatečně charismatických herců a jasně vytyčeného cíle. Syrovost tohoto díla je zároveň jeho předností i prokletím. Neboť v jednu chvíli to funguje skvěle a v dalším záběru již otáčíte oči v sloup. Mimo delikátní záběry, jedinečné vykreslení představitelného lidského zla a šílenství totiž film nic jiného nenabídne a od začátku se pohybuje pouze mezi 2-3 hvězdami. 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vidět tuhle 18+ (Netflix rating!) krvárnu v patnácti po boku Pachu krve, Fakulty, Vřískotu nebo Blair Witch, asi bych to dneska adoroval podobně, ne-li více než výše vypsaný filmy. Jak se ale s nabývajícíma hororovejma zkušenostma mění nároky a preference, nemá už Leatherface mezi průměrnýma příbuznýma šanci na solidní umístění v mým guilty pleasure žebříčku... Vždycky se na podobný vyvražďovačky rád podívám, chce to ale něco víc než jen rutinní odškrtávání přibývajících mrtvol. A přitom to s onou tajnou identitou hlavního masochisty zprvu vypadá tak geniálně! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Další film ze slavné série o jedné šílené rodině a je to vlastně pořád dokola, byť tentokrát jsme svědky inovace a ačkoli už jsme viděli Texaský masakr: Počátek, tak jdeme ještě hlouběji do historie. Herecky celkem sympaticky zvládnuté, tradičně příliš brutální, asi je to už i za hranou anebo už nemám tolik trpělivosti a shovívavosti jako dříve. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama