Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No jo, je to takový mix Halloweenu od Zombáče a Vyvrženců pekla, také od Zombáče (jaká to ironie) a kožený ksicht, je tady spíš takový divák a všechno to vstřebává a nasává to do sebe, aby se ke konci rozjel. Ale přišlo mi, že duo režisérů, se snaží vrstvit brutalitu a zvrácenost, nad příběhem, což jak se ukáže, je škoda veliká. Jelikož ke konci mohli udělat řádnou ojebávku, že by se Lizz přidala k rodině, jelikož ji společnost zavrhla. Kdo však předvedl vynikající výkon, byl Stephen Dorff který naprosto s přehledem zastává roli psychouše, který děsí všechny okolo sebe. Rozhodně je to lepší než, ta verze z roku 2013, ale Marcusova verze je prostě zdařilejší, napínavější a víc démoničtější, i po tolika letech. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Syrový, brutální, zbytečný.. Přesto se rádi mrkneme. Kousky těchhle dvou úchylných pánů z Francie (Alexandre Bustillo, Julien Maury) se poměrně těžko shánějí, jejich dekádu stará prvotina Inside nicméně dokonale šokovala. Jejich přechod na americký trh si troufl vrhnout na samotný začátek jedné legendární série. Diváci, kteří vědí, kdo byl Tobe Hooper (zemřel letos v létě) a že vytvořil jeden z pilířů gore filmu, jsou s touhle rodinkou jako doma. Dozvíme se, jak se „zrodil“ Leatherface, chlapík, který porcoval, čtvrtil, děsil, honil, mlel desítky lidí, i jak poprvé poznal, co dokážou zuby žíznivé motorové pily. Mimochodem maniak v masce sešité z lidských kůží byl inspirovaný skutečnými událostmi, které v padesátých letech otřásly Wisconsinem, kde řádil vrah jménem Ed Gain. Na první rande to rozhodně nebude nejlepší výběr, každopádně to stále „omílající se“ schéma pořád baví, takže znovu sledujeme, jak se někdo schovává, utíká, dělá nelogická rozhodnutí nebo přichází o důležité části těla. Mladého masa na porážku je docela dost, nehraje úplně pitomě, tvůrci nás občas příjemně tahají za nos, jindy vymyslí na daný žánr překvapivou situaci. Žabožrouti drží standard série. Samozřejmě to celé brzy vyšumí z hlavy. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Leatherface je celkem zajímavě podanej prequel. Čekal jsem teda rozhodně něco jinýho, ale zklamanej určitě nejsem. Je pravdou že k ostatním TCM to má svým obsahem hodně daleko a na téhle značce se spíš hodně veze. Jak už zmiňoval Bloody13-Podobnost s Vyvržencema od Zombie(ho) je tu opravdu velká a tomhle duelu u mě jasně vítězí Vyvrženci pekla. Když to shrnu, tak mě svým pojetím dvojka Alexandre Bustillo a Julien Maury překvapili, ale opět zabodovali a naservírovali nám řádně krvavou podívanou. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

The Devil's Rejects meets Texas Chainsaw. Bustillo a Maury si naložili nemalé sústo,keď si zobrali na triko práve Koženú tvár.Ja ako zarytý fanúšik TCM hodnotím každopádne pozitívne.Je síce veľká škoda,že nedostala podstatne väčší priestor farma Sawyerových a že Leatherface ako taký ukáže svoj potenciál až na konci filmu.No tá potrebná špina pre tento formát tam je,rovnako ako povestné kvalitné gore ktoré u tejto filmárskej dvojice nikdy nesmie chýbať.Má to jasný rukopis a je to niečo iné ako sme u Texaského masakru zvyknutí,no aj tak sa jedná o naozaj slušnú jazdu ktorá má grády... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podle mě je největší problém v názvu. Dvě třetiny filmu si s klasickým Texaským masakrem vůbec netykají a díky silné kriminální lince se blíží spíše k Zombieho Vyvržencům nebo dokonce Stoneovým Zabijákům. Páni režiséři navíc po tuhle dobu tahají diváka za fusekli, a bude jen čistě na něm, jestli to vezme s povděkem, anebo ho to nasere. Na ono ňuňánkové prostředí farmy Sawyerů tak zbude dohromady asi kolem 20 minut celkové stopáže, což pro fandy originálu bude určitě málo. Je ale zase fakt, že v závěru to pěkně šlape, les je oldschoolově nasvícenej a motorovka, na jejíž ostrej zvuk všichni nadrženě čekáte, nakonec přece jen odvede kus špinavý prácičky. No a abych byl kompletní, tak počítejte s výbornou Taylorkou, nějakou tou úchylnou šukačkou a pár gore atrakcema (mezi ně však rozhodně nepočítám tu s prasaty, protože je blbě natočená a jde v ní hovno vidět). Takže asi tak. A příště, kluci žabožrouti, bych prosil zase vlastní tvorbu! ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama