Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

petero 

všechny recenze uživatele

Mňa ako milovníka nového TCM čakalo pohladenie studenou rukou, pretože The Beginning je drsný hororík so slušnou atmosférou no studený ako psí čumák. Je síce pekné, že vidíme narodenie Leatherfacea (a to doslovne), jeho začiatky na jatkách a to ako sa nepríjemný šerif stal šerifom (a prišiel o zuby), ako dedo prišiel o nohy a poteší že Leatherface nie je len tupý dement ale kalkulujúci stroj na zabíjanie, ale všetko to pôsobí ako by to hodili do stroja s nápisom Liebesman a ten vyhodil zručne natočený a niekedy až (zbytočne) drsný produkt ktorý ničím neprekvapí. Hlavnou postavou je tentokrát šerif Hoyt a tak sledujeme jeho deptajúce keci s následným mordom no a keď si nevie rady, zavolá mladého ktorý danú situácia s prehľadom vyrieši. Liebesmanovi proste chýba niečo čím by jeho nový produkt zaujal. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak sa dá tento film opísať jedným slovom, tak je to zbytočnosť. Úplne zbytočne sa to volá The Beginning, lebo z toho je jasné ako to skončí. Takisto sa film zbytočne snaží o navodenie atmosféry, pretože masakrovanie obetí nedosahuje ani "kvalitu" slabého mučenia v HOSTELi. Nie je to taká katastrofa ako The Next Generation, ale všetka tá zbytočnosť ťahá tento film ku dnu... ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Chcem povedať len toľko, že ak tvorcovia dali filmu podtitul Počiatok, mohli sa aspoň trochu viacej pohrabať v histórii, alebo ukázať niečo z Leatherfacovej mladosti, ale ak film pomenovali len podľa úvodu, keď sa narodil a nejaké ústrižky ukázali počas titulkov, tak nech sa páči. Od verzie z 2003 je táto podľa mňa ešte brutálnejšia, postavy blbšie(dievča dobehne na stred cesty okolo nikto a začne naplno kričať POMOc!!! Záver bol predsa zaujímavejší, ale to už mnoho nezachráni. Keby tvorcovia obohatili film aspoň o nejaký ten čierny humor, mohlo to dopadnúť lepšie.**a 1/2 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když má něco podtitul "Beginning", očekávám, že to přinese něco nového, dosud neviděného, ale hlavně, že to ještě víc rozvine, poodhalí, zasadí do širšího kontextu již viděné, tak, jako se to výborně podařilo např. v Nolanově Batmanovi, Moje sestra vlkodlak nebo Vymítači ďábla. U Texaského masakru to však nenajdete, on se o to totiž ani nijak nesnažil. Naprosto vůbec se to nedá považovat za prequel Hooperova TCM, když už, tak prequel Nispelova již tak tragického remaku. Jenže i zde je problém, TCM Beginning mi ze všeho nejvíce připadal jako remake remaku. Jako když jeden pytlík čaje použijete dvakrát -dostanete dvakrát to samé, podruhé horší. To proč a jak to všechno začalo je tady rozvinuto na pouhých asi dvou minutách, jinak to je prostě jen trošičku jiná verze (horší) právě Nispelova remaku.. Má to stejně šedivě-hnědý nádech, ani ta krev zpočátku není nějak extra rudá. Kdybych si to pustil tak od 20-té minuty, asi bych si myslel, že koukám na již zmíněný remake. Je to prostě jen další nudná, tuctová a zbytečná snaha přiživit se na profláklém názvu. Zcela určitě nejhorší díl série (to i ta dvojka alespoň pobavila ulítlým Dennisem Hooperem). Navíc, prequely (a ty hororové zvláště) mají často jeden velký problém (samozřejmě čest výjimkám) - chtějí-li si udržet alespoň nějakou logiku a posloupnost s tím, co již bylo vysloveno/natočeno/viděno, je vám při jejich sledování hned od začátku jasné, jak to skončí (neboť co následovalo, jste již viděli/y) a že to hlavní hrdinové a hrdinky prostě nepřežijí. Čímž to přichází o docela důležitý pocit naděje. V opačném případě to celý příběh staví na hlavu a popírá jeho logiku (jako se to stalo např. u Vacancy 2). A tento film je toho zářným příkladem. Prostě je od začátku jasné, že to nikdo z obětí nepřežije. Věděl jsem, jak to skončí, proto mě celý průběh ani závěr nijak nepřekvapil.Trochu jsem čekal, že při vědomí tohoto faktu se budou tvůrci snažit překvapit a zaujmout alespoň něčím jiným, nějakým dobrým nápadem či vychytaným mordem, ale chyba lávky. Kde nic není, ani smrt nebere. Být na facebooku, asi bych založil skupinu požadující, aby Michael Bay dal od hororů ruce pryč a dál nekurvil legendární hororové série. Mám sto chutí tomu dát odpad. 0,5* ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Počátek je mizerný béčkový horor, který nevyužívá absolutně nic, co si sám připraví a nebo by měl obsahovat. Hlavní postavy mají look dnešní mladé generace i když se děj odehrává v 60. letech. Celkově jsem pochopil, že děj se odehrává před 50 lety až při závěrečných titulkách. Klasičtí američtí puritáni (tvůrci) ukazují vnitřnosti na všechny způsoby, ale Dioru Baird s přírodníma čtyřkama uvidíte jen se zapnutou blůzou, naopak vypracovanými, mužskými těly se v tomto filmu nešetří. Film ale nejvíce zklamává svým scénářem, protože veškerý děj se dostane na identické místa jako díl první, ale ještě k tomu se tam dostává i ve stejném pořadí a se stejnými scénami. Počátek je tedy jen zkopírovaná jednička s jinými herci. Napětí nefunguje už z podstaty, protože každý věděl už na začátku, že to nikdo nepřežije. Špatný film, špatné herecké výkony, žádný sex a nahá těla, žádná nadsázka a vtip. 40% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Film sa odohráva v roku 1969, no motorkár, ktorý sa objaví vo filme, má zbraň Smith a Wesson model 586, 357 magnum, ktorá bola zavedená do výroby až v roku 1980. (FromHell)

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama