Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

Matty 

všechny recenze uživatele

Rodinka amerických republikánů si vždycky poradí! A ten, kdo republikánem není, se jim nakonec stejně stane, protože být republikánem znamená mít rád zbraně a mít rád zbraně znamená dokázat se uprostřed pustiny ubránit bandě masožravých mutantů. Hory mají nejen oči, ale i pár scén s výbornou atmosférou. Velmi se mi zamlouvala hudba od dvojice umělců tomandandy – byla tak nějak moderně znepokojivá a naznačující, že za humny kdejakého městečka číhá zlo jaderného původu (čímž nechci nijak znepokojovat obyvatele z okolí Temelína). Hodina předcházející hodům není ničím objevná, ale uteče rychle a bezprostředně následující cca desetiminutový karavanový teror si v zájmu zachování duševního zdraví už nikdy nebudu pouštět sám a v noci. Film se pak sice z buranského hororu láme v kapku (pravda, nemalou kapku) drsnější „revenge movie“, ale až do závěrečných minut si udržuje tvář nekompromisní podívané pro extra odolné diváky. Některé výjevy budu z hlavy dostávat stejně obtížně jako tupý šroubovák. ___ Druhé zhlédnutí žádoucí. 70% Zajímavé komentáře: Marius, mm13, anderson, dzej dzej, Balu... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Úvod je podobně stylový jako ten ze Snyderova Úsvitu mrtvých a slibuje velkou porci zábavy. Avšak tlející maso na pochodu je mnohem lákavější látkou k z-remake-ování, než-li zmutovaná banda horníků. I onen podtext, kterým se oháněl originál už v dnešní době ztratil na aktuálnosti. Proto se po chvíli z THHE stává zbytečný hororový přírůstek, kde mnoho záběrů na hory atmosféru spíše potápí. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Na dnešné pomery takmer delikátna vyvražďovačka, ktorej vyvrcholenie trvá prakticky celé druhé dve tretiny filmu. Šťavnaté, morbídne, vizuálne atraktívne, primerane akčné, správne čiernohumorné. A scenáristicky výrazne upgradujúce jednoduchší originál Wesa Cravena z roku 1977. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První režisérův film mi zřejmě nesedl, i když tam už byl vidět jistý um se kterým francouz Alexandre Aja překvapil nejednoho diváka. Abnormální brutalitou a výbornou, nervydrásající atmosférou. Hory mají oči mě ihned od začátku seznamují s tím, co mě čeká a musím se přiznat, že tato tématika mě hodně zaujala. Nukleární testy, zničené město, vláda zapírá. To všechno si je Americe vlastní? V jistých ohledech. Příběh v první polovině ubíhá svým pomalejším tempem, ale už zde je vidět jisté napětí, to ve druhé půlce sledujete prakticky jednu scénu a jste u vytržení, kdo padne jako poslední nebo kdo komu vrazí krumpáč do palice. Prostě a jednoduše: Hory mají oči je výborný atmosférou nabitý horor, obsahující možná ještě více brutálních scén a krve rozlité po poušti než v samotné sérii Saw. --- V letech 1945 až 1962 provedly Spojené státy 331 atmosferických jaderných testů. vláda dodnes popírá genetické vady způsobené radioaktivním spadem.... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $41,778,863Tržby Celosvetovo $70,355,814Tržby za predaj DVD v USA $27,010,510 //počet predaných kusov 1,237,799║ „ Tento film má čo do seba ohľadom scén s takým hustím napätím že som takmer začal odvracať zrak a že toto je ešte dokonca upravené verzia kvôli cenzorom. No sakra ! Tak čo mám potom ešte čakať? Asi už len niečo ďalšie brutálne – zvrátené! „ Režisér Alexandre Aja natočil ešte len druhí film (pred tým Noc s nabrúsenou britvou, škoda ešte som nevidel) a už sa zaradil medzi tých najbrutálnejšie tvoriacich režisérov tipu Wes Craven a spol., v podstate je to vylepšený remake od samotného majstra horroru Cravena(veselo môže odísť do penzie, má dokonalého nástupcu). Prvá hodinka filmu nám navodí čoraz hustejšiu atmosféru a už len netrpezlivo čakáme kedy sa to všetko začne ... až prichádza noc a tesne pred 24:00 to prepukne, vtiahne nás to do stredu brutálneho deja odohrávajúceho sa v karavane , strnulo a takmer bez dychu dúfame že príde strih a bude už konečne po tom hnusnom pekle! Ja osobne by som mu nedal prístupnosť vôbec pod 20 rokov a to bez komentára, stačilo my keď som videl po skončení filmu tie vyjavené výrazy v tvárach asi tak 16-ročných chalanov sediacich v kine o pár kresiel ďalej, pozerali na mňa akoby čakali že ich teraz zmasakrujem ja alebo možno aj tí ďalší 3 ľudkovia nemo sediaci o pár riad dole. „ Aj keď film je žánrová delikatesa, ku koncu sa to mierne zvrhne na akčnú doslovne mlátanicu akože kto s koho, ale až na tento malí úlet to nemá chybu! “ Vo filme nehrá nikto známi, takže mediálna kampaň bola postavená ohľadom šírenia reklamy vzhľadom na brutálne prevedenie Francúzskeho režiséra Alexandra Aja a na tento filmový prípad ozaj právom, človek môže len neblaho rozmýšľať čo na nás pustí nabudúce. „ Tento film je mixom Úsvitu mŕtvych , Texaského masakru mot. pílou a Pachu krvi ale ani jeden z nich nemá takú silu v úrovni napätia a šokových scén.“ /videl v kine 2x: 95%/ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy rodina s přívěsem přijíždí k pumpě a matka vystupuje z auta, je na chvíli vidět, že je Brenda (Emilie de Ravin) na zadním sedadle vzhůru a upravuje si vlasy. V dalším záběru ale tvrdě spí a její bratr Bobby (Dan Byrd) ji budí. (Terva)
  • Když rodina Carterových odjíždí od benzínky vstříc kruté budoucnosti, je očividně večer, protože slunce je nízko a tvoří dlouhé stíny. Během následující nehody a nechtěného kempování v poušti je však vysoko na obloze, jako by bylo poledne. (warner)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama