Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V jistém ohledu mám dvojku Vřískotu radši než jedničku (čímž netvrdím, že je lepší). Může za to lepší propracovanost pravidel, vysokoškolské prostředí kampusu k hře na vraha také přímo svádí, Mickey Altieri je správně ujetej a Debbie Loomisovou zase žene stará dobrá pomsta. K tomu přidejte osm mrtvol a máte tu jeden z nejlepších sequelů devadesátých let. I navzdory tomu, že podle všech pravidel měl v tomto díle skončit na prkně i Dewey Riley. Bohužel, nic. (Ženské) postavy tu jsou navíc hezčí (jak Courtneney Coxová nebo Neve Campbellová, ale především Sarah Michelle Gellarová etc. etc.), vrahové se chovají promyšleně, a když už začíná skřípat logika, pomůže ještě větší porce nadsázky. Prostě jo a nepokoušejte se mi to vymluvit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokračovat tam, kde skončil pravděpodobně nejlepší teenagerovský horror a nezesměšnit se, není zrovna legrace a to, že to Craven s Williamsonem zvládli dokonce tak dobře, že se originálu vyrovnali, to už je skoro na potlesk. Druhý Vřískot je sice kvůli svému předchůdci navždy jen tím druhým, ale díky božským dialogům, záplavě mých milovaných herců ve vedlejších rolích (Sarah Michelle Gellar nebo Timothy Olyphant nezklamali) a několika pořádně vypečeným překvapením je to stále chytrá krvavě-akční zábava, u které mi ani trochu nevadí se příjemně bát. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvojka se úporně snažila navázat na úspěch jedničky a to se jí vymstilo. Už to není natočené s takovým přehledem a nápaditostí jako jednička. Vyjma velmi povedené scény z kina z úvodu, se pak už žádná tak zajímavá scéna nevyskytuje a odbyté finále mě dost rozladilo. Nicméně jsou zde sebeparodické scény, které filmu dodávají na zajímavosti, ale k nudě nebylo daleko. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hororovou část ohlodal čas až do morku kostí - ta už dnes nefunguje vůbec. Teda moc se mi nechce věřit, že vůbec někdy fungovala - ten afektovaný a věčně padající Ghostface působí všelijak, jen ne děsivě. Také netuším, kterou "chytrou" hlavu napadlo, že by měl mít film tohoto typu 2 hodiny. Šíleně přemrštěná stopáž pro horor tohoto typu. Co zde funguje podstatně lépe je sebepardoizující tón a patřičný nadhled. Taktéž by si hororová série s takovou tradicí zasloužila podstatně půvabnější hrdinku. Neve Campbell je dle mého odborného vkusu velmi neatraktivní, když to napíšu gentelmansky. Přesto přese všechno, pár dobrých nápadů tam bylo a docela se mi líbil i ten záměrně překombinovaný a šokující závěr. [40 %] ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ak pristúpite na hru režiséra a scenáristu, je to skutočne sranda. Dvojka ma byť lepšia a väčšia, spomína sa to aj vo filme a aj keď nie je lepšia, svojím scenárom je zábavná. Zabijak síce mizne veľa krát ako duch, ale to mi až tak nevadí.  Atmosféra a hororové scény vydarené a znova napínavé. Herecké obsadenie je späť a keďže sa už poznajú, je s nimi väčšia sranda (aspoň s môjho uhla pohľadu). Kopec odkazov na známe filmy opäť nechýba (Terminátor, Votrelci a Timothy Olyphant, ktorému s Camerona stojí). A znova nechýbajú ani pravidla zabíjania, či pravidla druhého filmu - pokračovania. Indície kto je vrah sú trošku odhadnuteľne, ale to iba na pol skladačky, pretože Kevin Williamson vo finále znova vytiahne eso s rukáva. 85% - 4* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1997 v Hollywoodu. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama