Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka vsadila viac na temnejsiu atmosferu a ubrala z humoru, co nepokladam za najstastnejsie riesenie. Jednak preto, ze na serii mam najradsej narazky na klise a rôzne hlasky a hlavne Craven nie je prilis dobry v budovani napinavych scen. Nastastie je dobry v rezirovani hercov, takze osud postav ma zaujima a vdaka nepredvidatelnosti scenara som v napäti, ktora z nich sa dozije konca. Velkym plusom je pridanie konecne nejakych poriadnych krvavych scen. Dokonca si Craven v scenach fiktivneho filmu Stab vynahradi prilis velku krotkost niektorych scen z jednotky, takze tentokrat nam ich poda znova a ovela brutalnejsie a to napriek tomu, ze zaroven maju vyznievat komicky. Ohladom filmu Stab ma potesilo obsadenie Tori Spelling do ulohy fiktivnej Sidney Prescott, cim pekne nadviazali na vtip z jednotky. Nastastie sa dej uplne nevyhol aj narazkam na hororovy zaner a tak sa dockame par trefnych poznamok jak na konkretne filmy, pravidla pokracovani, alebo realitu. Bavila ma linia v ktorej sa otravna novinarka Gale Weathers sama stava sustom pre dalsich novinarov. Vrahov mame znova dvoch a su o triedu slabsi ako v jednotke. Chlapa som odhalil a aj ked ho hra skvely herec, tak na zabavneho magora Matthew Lillard sa nechyta. Zato zensku som neodhalil aj ked tu neustale otravuje. Ich motivacie su este celkom uveritelne. Ked som film videl prvykrat, tak som ako druheho vraha podozrieval Deweyho a ked ho v jeden scene pobodali, tak som bol nadobro presvedceny, ze to je on a ze len finguje smrt. Skoda, ze to nenapadlo aj scenaristu alebo aspon ho mali nechat zomriet, lebo od tohto dielu sa sformovala trojica hlavnych hrdinov, ktory sa zakazdym doziju konca, co znizuje napätie. Vzdy ma sralo, ze namiesto nich radsej nechali zomriet komicku figurku. Nove postavy su hviezdne obsadene, ale ziadna z nich mi k srdcu neprirastla. Potesilo ma len, ze Liev Schreiber dostal väcsi priestor. Hudba je stale super ako v jednotke. Najviac sa mi paci Deweyho motiv. Takze dvojka je sice o triedu slabsia ako jednotka, ale stale to je skvele pokracovanie, ktore si do velkej miery zachovalo styl genialnej jednotky. 8/10. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jednička mě příjemně vystrašila, byla napínavá i zábavná, to vše zabalené do černého hábitu a s působivou a originálně vyšklebenou maskou. Čistě technicky vzato dvojka odvedla řemeslně slušnou práci a nic moc nezkazila. Jenže žádné z pocitů z prvního zavřísknutí se už nedostavily, kouzlo se někam vytratilo. A napětí taky. Co zbylo? Už jen ta maska. Tahle překombinovaná vybíjená byla pro mě koukatelná hlavně díky tomu, na co navazuje. Ale nic, co bych musel vidět znovu (přitom jednička na mě vřískala v kině a pak ještě dvakrát doma). ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Další horor z dílny Wese Cravena, sice žádný veledílo, ale zase dobrej horor. Je pravda, že jednička je lepší a tady už je to jen takový opakování, ale i tak je to až na závěrečnou pointu, která je fakt ubohá a trochu kopíruje jedničku, kde to taky nebyla zrovna nějaká uchvatná závěrečná pointa zabíjení, ale pořád lepší než to co si vymysleli tady, dobrý a zase se spoustou krve a nějakou tou mrtvolou. Taky tomu prospělo, že zůstali stejný herci, takže se dalo snadno navázat na předchozí díl, což tvůrci velice rádi udělali, ale hereckým výkonům to zase moc neprospělo, i když tam v podstatě ženský jenom ječej a chlapi chcípaj, takže tam v podstatě ani moc hereckých příležitostí nebylo, ale já si nemůžu pomoct, mě se to i tak líbilo ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nedůstojné pokračování, kde kvalita, kterou se mohl pyšnit první díl radikálně klesla. Nevím přesně čím to je, ale já se vůbec nebavil ba dokonce jsem usínal, ale nakonec jsem u té slátaniny vydržel do konce. Vše mi přišlo dost trapné a silně "béčkovité" a jestli si někdo myslel, že film osvěží hudba Hanse Zimmera, tak to se trochu zmýlil. Malá cameo role Davida Warnera mě sice potěšila, ale i tak jsem ztratil 2 hodiny života: PS:Jestli se Američané chovají v kině tak jako ve filmu i ve skutečnosti, tak to bych raději sledoval film na mobilu za běhu ve sněhové vánici, než tam sedět s nimi. 10% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani jednicka nebyla zadnej extra horor a dvojka v podstate kopiruje zajetej princip. Opet vicemene sympaticky herci komentujou deni a zde se navic obcas chovaj docela nelogicky, opet tu je par povedenejch vrazd a opet tu je slusna hudba. Problem je v tom, ze to samy uz bylo k videni v prvnim dile v lepsi verzi. Sice nekdo ve filmu rika pravidla dvojek - promakanejsi vrazdy a vic krve, ale me spis prislo, ze tu je vseho min. A zaverecna pointa byla dost debilni. Navic je celej film zbytecne dlouhej a opet sem si spis vybavoval Scary Movie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama