Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ano, toto je mé australské léto. Austrálie... Zmizet tam na výletě není žádný problém. Je to rozlehlá a nádherná, divoká země, místy neosídlená...Vody většinou pomálu a jídla také. Havěti spousta.... Dotyčný prostě zmizí. Já už jen když jsem viděl jak partička si to maže opuštěnou route prastarým Fordem Granada někam k vedrem se vlnícímu obzoru, ihned mně napadlo co kdyby se tomu nezkušenému mládí, ten pekáč podělal.. Podle názvu jsem čekal, že tu budeme mít nějakou smečku divočejších psovitých zviřátek a nějaké ty teenagery, kteří jim budou sloužit jako pobíhající kořist. Leč spletl jsem se zcela (snad pod dojmem nedávno viděného filmu také australské provenience, kde výletníky papá big krokodýl). Kdepak, o zvířátkách Wolf Creek není. Film dobře šlape, nenudí a i když divák lecos očekává, nemá pocit zbytečně promarněného času. Jak jsem už psal jinde, Australáci jsou jiní. Pokud si oblíbíte nějakého hrdinu a on zrovna na sebe strhuje pozornost ve velké části filmu, neznamená to, že se nutně musí dožít šťastného konce. Myslím konce filmu, konce svého se většinou dožije rychle :-). Sice tam bylo pár nelogičností (vy by jste si na útěku pouštěli cizí videa z dovolených?) ale chápu, že se snažili tvůrci těm s menší fantazií mírně polopaticky vysvětlit sled událostí... Film jsem viděl v cz dabingu a tedy tleskám tomu, koho napadlo obsadit hlas bodrého australského taťky hlasem Zdenka Maryšky. Ten si to tedy vážně užíval :-). Já tedy dávám ,,4 hlavy na špejli''. * * * * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento příběh je založen na skutečných událostech. Každý rok je v Austrálii hlášeno 30 000 nezvěstných lidí. 90% se do měsíce objeví. Ale po některých se slehne zem.....tak takhle nějak začíná tento nijak nápadný horror, který vypráví příběch jedněch z mála 10ti %. Film mi nepřišel nijak odporný spíš vcelku zajímavý ani bych se nedivil, že by se tam takové věci děli, když tam ty farmy mají 100 akrová pole a sousedy od sebe odděleny na desítky kilometrů a mimo to austrálie byla dříve tzv. britským vězením takže tam ty sklony u některých možná i jsou. Přesto je tento film zajímavý zážitek a určitě jeden z mála těch lepších horrorů. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Další thriller, který nic nového nenabízí. Hlavním hrdinům se moc fandit nedá, záporák je odpornej a nudnej, Teresa Palmer, na kterou jsem se tu obrovsky těšil a především díky ní jsem se nakonec odhodlal tohle pozřít tu snad ani nebyla, nebo jsem jí vůbec nepostřehl, hned by to bylo lepší, ale v tomto případě ne ne a ne. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z plejády tzv. road-teen-vyvražďovačky. Parta mladých lidí někam jede, většinou autem se zásobou basy piv, pak se ocitnou v nějakém zapadákově, kde se jim pokazí auto. Jako na zavolanou se objeví chlapík, který jim nabídne pomoc, případně jim něco hodí do pití, sváže je a hodí do nějaké kobky. Tyto filmy přežije většinou jeden jednotlivec, kterému se podařilo uprchnout vraždícím šílencům. Tento film ve svém žánru nenabízí nic nového. Naprosto předvídatelné scény, žádné prokreslení postav. Snad jen ten kráter stojí za zmínku. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Není nad to si vyjet do přírody a pokochat se pohledem na velký kráter způsobený pádem meteoritu....idylku může pokazit jen auto, které nechce nastartovat...a víc na hovno je, že civilizace je na míle vzdálená. Ale pak se objeví jeden slušný "strejda" a nabídne pomoc....ale bacha na to, ne každý, kdo vás vytáhne ze sraček musí být nutně váš přítel :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoli se všeobecně věřilo, že se John Jarratt (Mick Taylor) během natáčení filmu nekoupal, sám Jarratt tuto fámu v květnu 2016 v pořadu Mornings (od r. 2012) vyvrátil a uvedl, že pravda je taková, že si přestal mýt pouze ruce. Důvodem bylo to, že vzhledem k tomu, že tetování, které se každé ráno nanáší v make-upu, trvalo tolik hodin, že bylo jednodušší si ruce nemýt, než pokračovat denně v nanášení tetování. (ČSFD)
  • Do role Micka Taylora (John Jarratt) byl zvažován Russell Gilbert. (ČSFD)
  • Mickovo (John Jarratt) auto je Ford F-100 z roku 1977. (ČSFD)

Reklama

Reklama