Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už jsem nějaké to Špatné zahnutí viděl, takže jsem si myslel, že vím, do čeho jdu, ale ono ne. Tvůrci na to šli tak trochu jinak, místo hororu natočili spíš thriller a celkem mile mě překvapili. Místo už mnohokrát omletého, předvídatelného děje, přišlo něco trochu jiného, seznámil jsem se se společenstvím, proti kterému jsou Amišové průkopníky pokroku, dokonale politicky korektního mixu z auta mi nemuselo být líto, a tak jsem si to docela užil. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Wrong turn je žánrová klasika a jeden z najlepších lesných slasherov vôbec, vo svojej dobe ma to mimoriadne bavilo, tie údajné pokračovania sa už ani za pokračovania označiť nedajú, logicky už nešli do kina, to sa pri takej kvalite aj dalo čakať a pri štvorke som s tým nadobro skončil, to už bolo pod hranicou znesiteľnosti, preto som bol na túto novú verziu zvedavý a je to teda veľmi zaujímavý prípad. V prvom rade mi príde škoda, že sa názvom k sérii vôbec aj priraďuje, keď to s ňou má spoločné akurát ten les a krv, keďže je to aj samo o sebe dostatočne kvalitný film, aby si zaslúžil svoj originálny názov a možno rozbehol aj svoju sériu, aj keď pri spomienke, ako to dopadlo v prípade pôvodného filmu radšej nie, vtedy som si to veľmi prial, ale aj okamžite oľutoval. Spočiatku to vyzerá ako klasika, partia mladých ľudí na výlete, ktorí sa už stihli pohádať s miestnymi a teraz si vyberú zlú cestu, na ktorej ich nič dobré nečaká, ale postupne sa to predsa len trochu zmení, dej ide v iných koľajach, než som očakával, vďaka dĺžke je to aj prepracovanejšie, každú chvíľu niečo prekvapí, každý dôležitý prvok dostane adekvátny priestor a páčilo sa mi, ako to na rozdiel od takmer všetkých podobných filmov vôbec nie je čiernobiele a karty na všetkých stranách sú rozdané zaujímavo. Preto som ani nevedel, ako chcem, aby sa film skončil, nechal som tomu voľný priebeh a teda nie som sklamaný, hlavne celá druhá polovica ma už dosť bavila. Postavy ma spočiatku trochu sklamali, nikto nebol sám o sebe zlý, ale predsa len dvojica homosexuálov a rasovo odlišný pár, na šesťčlennú skupinu je tých menšín akosi moc, pričom v tom jedinom klasickom páre je muž samozrejme najväčší zbabelec, toto si už skutočne môžu odpustit, ale aspoň hlavná hrdinka ma až na to chvíľkové moralizovanie bavila po celý čas a keď už dôjde na to hlavné, prestal som si to všímať a bol som zvedavý, ako sa k odstraňovaniu týchto postáv tvorcovia postavia. Samotné vraždy možno nie sú až tak zaujímavé, film síce ponúkne pár drsnejších záberov, ale väčšinou až po samotnej akcii, ale priznám sa, že už mi to je vlastne aj úplne jedno, predsa len ten vkus sa za tie roky zmenil, dej je predsa len podstatne dôležitejší a ku koncu sa trochu pritvrdí aj na akcii, takže si tu moc nesťažujem. Jedine to napätie by som uvítal, priznám sa, že to som vôbec nepocítil, ale inak si nesťažujem. A ani technicky tu nemám čo vytknúť, prostredie je atraktívne, kamera ideálna a efekty tiež nesklamú, tu nie je problém. Takže najlepšie by bolo vôbec si nevšímať názov, to tomuto filmu zbytočne podkopáva nohy, ale mne sa to podarilo a užil som si to. Určite jeden z tých lepších filmov na túto tému za dlhú dobu. 76% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Značka Wrong Turn pro mě ztratila kouzlo po třetím díle, takže na další přírustek jsem pohlížel s nedůvěrou, ale nakonec u mě převládá spokojenost. Z původní série si film vlastně bere jen název, ale jinak si tahle lesní řežba jede po vlastní ose. Předně je tu samotná charakteristika nebezpečí, které číhá v lesích. To mě mile překvapilo a částečně připomnělo ne úplně povedený seriál Outsiders. Klan záporáků, dají-li se tak nazvat, měl něco do sebe a to ztvárněním samotné komunity počínaje a loveckými maskami konče. Přes zdánlivě dlouhou stopáž si film drží i docela slušné tempo a překvapilo i obsazení s perfektní Charlotte Vegou na čele. Asi nejsilnějším okamžikem je pak ztvárnění vidláckého vězení. Takhle nějak by mohlo vypadat Peklo. Naopak to hapruje co se gore týče a samotného mordování. Je tu sice pár slušných momentů a zejména ten první s valícím se kmenem měl moc hezký konec. Ale jinak se tu vraždí a mrzačí mimo záběr, což je u podobných filmů faux pas. Nicméně třeba se to v druhém díle, kterému bych se vůbec nebránil, zlepší. 80% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na klasickou vybíjenou. Kdy skupinka mladých lidí se vydá na Americký venkov toho nejhoršího možného vidláckého typu a okamžitě vznikají problémy. Z počátku jsem byl dílem dosti zklamaný neboť sociální a genderová korektnost již proniká všude a není úniku. Takže nám je opět vnucen další šťastný zamilovaný gay pár a rovnocenně jsou zde zastoupeny všechny rasy. V první polovině jsem to proto viděl zcela jasně na dvě hvězdy, neboť již způsob jakým byl zabit první člověk mi přišel zcela nesmyslný a vůbec se skupina chovala zcela nelogicky. Brzy jsem však byl vyveden ze svého omylu, neboť se film prokázal býti mnohem lepším a komplikovanějším, než se na první pohled zdálo. A hlavně to celé bylo úplně jiné než ostatní díla s názvem Wrong Turn. Hlavně tedy díky o poznání originálnějšímu námětu. Na konci jsem mírně váhal mezi 3 a 4 hvězdami, ale finální titulková scéna mi v tom udělala zcela jasno. 79% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Záhada kolem souvislosti tohoto díla jest rozluštěna: s Pachem krve, a dalšími čtyřmi pokračováními, má tato hororová série společného scenáristu. Jistě si to každý zjistil, no, těch záhad už bylo veskrze dost, tak se podívejme, co zajímavého tvůrci v lese, mechu a kapradí připravili zbloudilým mladým turistům tentokrát. Tak v letošním jubileu je přivítá náruč kultu zvaného Nadace, který se už kdysi dávno vzdal vymožeností moderní doby, preferuje lov a sběr lesních plodů a vypadá celkem "normálně" (lebky jsou slušivé) a spokojeně. Tedy ve srovnání s předchozí partou zdegenerovaných skřetů kanibalů. Tvůrci učinili odklon, máme zde něco na způsob tohoto, načež Charlotte Vega vede svoje ovečky vstříc jisté smrti herecky i fyzicky schopně. A to jí na pomoc ještě přiskotačí Matthew Modine, aby nejen zachránil ji coby svoji filmovou dceru, ale také zbytky svojí herecké kariéry, a z opačného spektra na nás nesmiřitelným okem vůdce kultu pohlédne charismatický Bill Sage. Na režisérovi Mike P. Nelsonovi se dá ocenit jeho vývoj. Není to totiž vůbec špatný režisér, sice má své rezervy, občas by potřeboval popostrčit, aby některé explicitní záběry byly ještě lahůdkovější, ovšem celkově je jeho přístup poměrně chvalitebný. A patrný vývoj provází tento film od počátku. Nejdříve příjemná konfrontace s rozloženými pastmi po lesních cestách-necestách, kmen stromu drtí obličej jednoho z výletníků a pak odchyt lidské zvěře, následný soud, kde na obhajobu není brán zřetel atd. Prostě celková změna k lepšímu. A pak finální zúčtování. A hlavně vypiplaný a působivý dojezd. Série má ještě šanci na přežití i dožití, přece jen ale oficiální text tvrdí něco jiného - nejedná se o pokračování a jakékoliv navázání čehokoliv, co se pyšní názvem Pach krve. No, hlavně jde o to, že les je zase jednou nebezpečným místem a hororoví tvůrci jeho prostředí umí řádně využít. Kvalitní (neoficiální) návrat série. 8/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)
  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama