Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (355)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výměna prostředí za anonymní New York prospěla ale nebyla plně využita. Tato frančíza už je víceméně na úrovni Rychle a zběsile a fanouškům určitě sedne a pobaví minimálně stejně jako předchozí díl. Jako horor bohužel nefunkční, vyvrcholení skoro až sebe parodické ale herecky na úrovni a technicky stále slušné a násilím už skoro na úrovni slasherů. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Čaro je definitívne preč. Postavy nudné, rovnako detektívna zápletka. Meta rovina bola tiež lepšia predtým. Apoň tie killy sú na úrovni. Sú tam skvelé veci (napr. úvod, prestrelka v obchode), no je to rozriedené v prílišnej stopáži. Ako normálny slasher to mohlo byť cool, no ako Scream je to na hranici trapasu. Najslabší diel. 5/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nový Vřískot mě rozhodně potěšil, páč jsem věděl, do čeho jdu. Pokud je série na něčem postavená a v tom úspěšná, nevidím žádný důvod na překotné změny. A zde jde o dvě věci - tipovat si, kdo je vrah, a pokud někdo tvrdí, že vše věděl od začátku, pak jednoduše kecá, a vražednou akci. Vrah je opět nekompromisně brutální, a tak se nůž míhá raketovou rychlostí, najde si i hubu dokořán či vytřeštěné oko, ba co víc, dokonce i kuchá, a tak dojde téměř na střeva ven. Sympatické je cameo Samary Weaving, které dá vzpomenout na Hitchcockovu klasiku. Jedna z nejmrazivějších scén je s novinářkou Gale, která by už snad mohla dát vale plastikám, ale jinak její účast potěšila. Z hlediska dynamiky a napětí, pomíjím závěr, je výborné přepadení v pokoji vrcholící žebříkem. Přemíra hororových klišé napovídá, že film je třeba brát s nadhledem, ostatně sám si na mnoha místech ze sebe dělá legraci. Možná jen že tu je přespříliš mluvících hlav, každá další akce ale na ně dá rychle zapomenout. Vtip po titulcích je sice malinký, ale přesně zacílený. Další pokračování bych rozhodně uvítal. 4,5* ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak mám tuhle sérii jako srdcovku, tak mě šestka úplně minula. Za prvé se bohužel potvrdilo, že přeživší postavy z pětky mají pramálo co nabídnout do budoucna (i když uznávám, že duo sester má potenciál). Nové maso má nejhůře vystavěnou expozici ze všech dílů a jednotlivé scény jsou hotový festival "Hit and miss". Na dobré nápady (otočený úvod, drzá návštěva sámošky) vždy připadne nějaký podivný (nelogická volba, v jakém pořadí se půjde po žebříku, nadějně působící scéna v metru bez většího využití, vrahova až magická schopnost infiltrovat bytové komplexy). Obecně si myslím, že to tvůrci neměli vymyšlené vůbec blbě (hra s fenoménem opět snaživá), ale finále tentokrát, alespoň pro mě, vůbec nefunguje. Odhalení vraha vnímám jako nejvíc vzrušující část každého dílu, uzavření skládačky s následnou akční dohrou. A tady nejenže je motivace opsaná, ale hlavně působí vrah při její interpretaci extrémně směšně. A ne proto, co říká, ale jak to říká. Bettinelli-Olpin a Gillett možná chtěli vše zlehčit (ve smyslu "vrazi jsou maniaci a jejich obhajoba sebe sama absurdní, tak proč to tak i naplno nepojmout"), v mých očích nicméně i Roman (Vřískot 3), do té doby nejslabší záporák, alespoň ve svém odhalení měl nějakou sílu osobnosti a šel z něj respekt. A to tady není vůbec. Doufal jsem, že mě potěší návrat Hayden Panettiere aka Kirby, ale ta je (Vinou plastik?) téměř k nepoznání a zábavnost své postavy připomene jedinou scénou. A tak je to se vším. Drobnosti ano, celek ne. První Vřískot, který mě vyloženě nebavil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vreskot osvedčená maska určite nesklame, hoci je to fakt už preluhované a nápadmi presluhuje. Hrdinovia tu majú samozrejme nadpozemské schopnosti prežitia, keď opálené kamarátky dostanú nôž do brucha, nič to neznamená, to ako špáratkom pomedzi tesáky. Za tucet rán do hrude je zas maximálne kyslíková maska. Proste klasika Vreskot, nič sa nezmenilo. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Jedná se o první film série, kdy ještě maskovaný Ghostface používá kromě nože také střelnou zbraň. (kesinaa)
  • Se svojí 123minutovou stopáží je tento díl nejdelší z celé série Vřískot. (HanzoBureshi)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno