Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (355)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po pětce jsem svá očekávání raději srazil na minimum a nakonec mám v sobě lehce rozporuplný pocity, ale trochu jinak než jsem čekal. Před titulková scéna se opravdu povedla nevadí mi ani přenesení ghostface do prostředí velkoměsta ani jeho stylizace do podoby zabijácký mašiny ve stylu Jasona kdy třeba pronásleduje své oběti až do krámu kde začne bez milosti kosit i nic netušící zákazníky. Zkrátka po první půlce jsem nadšeně tleskal, že se povedlo konečně tuhle sérii přenést do současnosti, ale bohužel ta tradičně překombinovaná odhalovačka kdo je kdo plus opět neúměrný počet přeživších postav (nemohli už Tu Gail sakra konečně zabít když přežila pět dílů?) a důkaz o definitivní nepoužitelnosti nových postav to kazí, ale cítím tu aspoň trochu svěží vítr a po čtyřce která z hlediska inovace zůstala tak na půlce a pětce která není nic než totální recyklace předchozích dílů i pár tvůrčích nápadů. Jo a ghostface s brokovnicí je prostě cool.65% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak mám tuhle sérii jako srdcovku, tak mě šestka úplně minula. Za prvé se bohužel potvrdilo, že přeživší postavy z pětky mají pramálo co nabídnout do budoucna (i když uznávám, že duo sester má potenciál). Nové maso má nejhůře vystavěnou expozici ze všech dílů a jednotlivé scény jsou hotový festival "Hit and miss". Na dobré nápady (otočený úvod, drzá návštěva sámošky) vždy připadne nějaký podivný (nelogická volba, v jakém pořadí se půjde po žebříku, nadějně působící scéna v metru bez většího využití, vrahova až magická schopnost infiltrovat bytové komplexy). Obecně si myslím, že to tvůrci neměli vymyšlené vůbec blbě (hra s fenoménem opět snaživá), ale finále tentokrát, alespoň pro mě, vůbec nefunguje. Odhalení vraha vnímám jako nejvíc vzrušující část každého dílu, uzavření skládačky s následnou akční dohrou. A tady nejenže je motivace opsaná, ale hlavně působí vrah při její interpretaci extrémně směšně. A ne proto, co říká, ale jak to říká. Bettinelli-Olpin a Gillett možná chtěli vše zlehčit (ve smyslu "vrazi jsou maniaci a jejich obhajoba sebe sama absurdní, tak proč to tak i naplno nepojmout"), v mých očích nicméně i Roman (Vřískot 3), do té doby nejslabší záporák, alespoň ve svém odhalení měl nějakou sílu osobnosti a šel z něj respekt. A to tady není vůbec. Doufal jsem, že mě potěší návrat Hayden Panettiere aka Kirby, ale ta je (Vinou plastik?) téměř k nepoznání a zábavnost své postavy připomene jedinou scénou. A tak je to se vším. Drobnosti ano, celek ne. První Vřískot, který mě vyloženě nebavil. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Upozornění!!! Komentář může obsahovat spoiler. Na novej Vřískot jsem se samozřejmě těšil ale zároveň jsem měl i obavy. Stejně tak tomu bylo u předchozího Vřískotu(2022) stejné režisérské dvojice a nakonec mi sednul. O tomhle novým Vřískotu to ale říct nemůžu. Má to sice vysokej bodycount a Ghostface se tady poprvé ohání střelnou zbraní tím ale výčet pozitiv končí. Těšil jsem se na každou vraždu, protože postavy ať už nový nebo ty starý mi zrovna k srdci nepřirostly. Jenna Ortega mi v předchozím Vřískotu až tak nevadila ale po tom co jsem viděl seriál Wednesday(2022) kde byla perfektní mě tady její výkon zrovna neoslovil. Působila na mě jako dítě mezi dospělejma. Courtney Cox mě srala už v předchozím Vřískotu a tady tomu nebylo jinak. Nejhorší na tom je že její postava né a né chcípnout. Ke konci už jsem se nudil. Při vysvětlování toho kdo a proč vlastně vraždil zbytečně ukecaný a natahovaný. Takže když to shrnu tak za mě je tenhle poslední Vřískot stejně zbytečnej jako poslední Halloween(2022). Prostě jde o recyklaci a přiživování se na známé hororové značce. Je nad slunce jasný, že tohle není poslední zářez do Vřískotovské série ikdyž každýmu musí být taky naprosto jasný, že první dva díly zůstanou stejně navždy nepřekonány. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

A zase Vřískot a pořád dokolečka dokola a mně to stejně nevadí a pořád mě to baví. Inovace jsou nezbytné, takže i tento díl přináší jisté novinky, abychom mohli sledovat posun v čase od prvního dílu až do současnosti. Bohužel jsem četl a viděl detektivek fakt hodně, Vřískotů a podobných hororů a thrillerů taktéž, takže mě nějaké "překvapivé" zvraty a rozuzlení napadnou hned v zárodku a to jsem vždy trochu zklamaný. Ale i tak fajn a Jenna Ortega k sežrání. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chcem si cez sviatky dobehnúť zopár hororových restov a čím iným začať, než hororom, ktorého ďalšia časť sa v posledných dňoch / týždňoch kompletne rozpadla? Myslím si, že Christopher Landon je pre Scream režisér ako stvorený, takže mi je velmi lúto, aký osud postretol Scream 7 a mrzia ma nechutné politické nátlaky, ktorým produkcia podlieha. Ale teraz späť k tomuto filmu. Z Woodsboro sa dej presúva do New Yorku, aj keď sa nedá povedať, že by to príbehu nejako prospelo. Samantha sa stane hlavným cielom nového vraha, ktorý ale nemá prešpekulovanú motiváciu a s pribúdajúcimi minútami filmu dochádzajú nápady a začína sa vytrácať tá fresh atmosféra, ktorá k tejto sérii neodmyslitelne patrí. Herecky to je stále super, bodycount je vysoký, staronové charaktery príjemne zakompované, ale skrátka tomu chýba niečo, čo by zanechalo výraznejší dojem. Práve preto som sa tešil na réžiu Christophera Landona, ktorý dokáže roztočiť poriadnu hororovú zábavu. Som zvedavý, ako to so sedmičkou nakoniec dopadne, ale vela nádejí tomu do budúcna nedávam. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Brokovnice, kterou Ghostface ve filmu používá, je Mossberg 590. (HanzoBureshi)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama