Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem, proč mám rád vesmírnou(!) sci-fi, není většinou to "sci", ale ono "fi". Pro představivost je ve vesmíru místa takřka nekonečně, takže se jí místo teorií warpových pohonů a červých děr nechávám unášet prakticky bez zábran. Ale důvod, proč mám rád Star Trek, je ještě trochu jiný a souvisí s tím, že většina sci-fi daleko více než o budoucnosti vypráví o své přítomnosti. Každá doba, kultura má svou morálku, etiku, ideály a také tendenci je do budoucnosti projektovat v destilované a koncentrované podobě. A právě fenomén Star Trek tuhle skutečnost zrcadlí hodně. Baví mě sledovat jeho postupný vývoj a proto tenhle komentář dávám právě na místo, kde se obě generace střetávají. I když spíš než nějaká vize vévodí tomuto dílu Datův emoční čip. Když vás bude zajímat minulost, zkuste zjistit, jak tehdy přemýšleli o budoucnosti. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Trošku trpký definitívny odchod Kirka. Začína to slabým úvodom s okresanou posádkou a pokračuje to nudným a nie veľmi napínavým dejom á la Final Frontier. Mytologicky je to veľmi zaujímavé, ale prevedenie je k smrti nudné. Pár skvelých scén (výbuchy hviezd, pád Enterprise), pár skvelých postáv (stále úžasný Kirk, Picard, či Data) a nemastný neslaný výsledok, kde všetko padá do priemernej šede. Nikto nemá dostatok priestoru, nikde nevidieť ani snahu. ()

Reklama

StrYke 

všechny recenze uživatele

Nová generace se původní posádce nevyrovnává ani po kolena, ale stále je ještě koukatelná. Obrovským vodítkem, proč už si jenom sedmou část Star Treku pustit je, že se zde naposledy objeví kapitán Kirk (William Shatner) a dva z jeho členů posádky (James Doohan, Walter Koenig) a střetnou se "tváří tvář" s Patrickem Stewartem z nové posádky. A spolu také řeší již vypotřebované téma v ještě nepříliš ošoupaném balení. Samozřejmě je v sázce hromada životů, ba dokonce celá galaxie. Jak krásný příběh.. Kdo by řekl, že jsem si musel film rozložit na tři dny, protože jsem u něj nikdy nevydržel déle než půl hodiny. Nevím čím to bylo, možná špatným rozložením, nebo nezáživnými scénami. Podstatné je to, že až do téměř závěru jsem měl sto chutí dát tomuhle Star Treku jenom tři hvězdičky, samotný konec mi ale nakonec obměkčil srdce. Prostě zatím nejhorší část série a předpokládám, že to půjde ještě s každým dalším dílem dolů a dolů. Herecké výkony jsou průměrné až lehce nadprůměrné, ti co odvádějí skvělé výkony jsou ve filmu jen pár minut a ti, co jsou jenom celou dobu k smíchu jsou tam po celou dobu. Jak rozumné. Speciální efekty jsou potom zase o něco horší, než v předchozím díle, ale není to nejhorší. Hudba je potom jenom slabým doplňkem, který jsem po celý film ani jednou nezaznamenal. Zvraty byly některé pěkně udělány, ale za to bylo v některých situacích několik logických chyb. Takže slabší průměr ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na tuhle posádku se zvyká hodně špatně. O to víc, že se na začátku mihne zlomek té původní a ukáže, že by na to pořád ještě měla. Jenže doba uběhla o pořádný kus dopředu a přednost získává slátaný příběh založený na čemsi s názvem Nexus, co je vysvětleno jako tajemný prostor štěstí, který nakonec všechny své principy popře. A když se divákovi dostane přímého srovnání, tak Shatner herecky překvapivě upozaděného Stewarta poráží rozdílem třídy? Ve výsledku až šokující slabota, která získává body vážně jen za Kirka a mnohem víc jich ztrácí právě za to, co s jeho postavou provádí. Nové generaci tak byly nohy podtrženy nohy ještě předtím, než se na ně na stříbrném plátně vůbec postavila. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* po shlédnutí dvou filmů s původní posádkou mě už trošku omrzela, a proto jsem chtěl změnu a tak jsem si pustil první film s posádkou Jean-Luc Pickarda. Je to rozhodně zpestření a třeba mě překvapila účast Whoopi Goldberg ve vážné roli, v které jsem ji snad ještě neviděl. Záporňák je taky zdařilý a tentokrát jako správný závislák touží po své droze a je schopný pro to udělat vše. Občas to vtipně oživuje přehnaně emocionálně laděný android Dat. Ale jinak je to stále standardní Star Trek příběh se svými klady i zápory, tak to na čtyři hvězdičky u mě nedá. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)
  • Postavou šílence Sorana byl později inspirován i Soran v seriálu Hvězdná brána - zde však nebyl Soran šílený vědec ale pravý opak - šílený náboženský fanatik. (javaznenevim)
  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)

Reklama

Reklama