Reklama

Reklama

Hluboko v srdci San Francisca, čínské čtvrti, má zemřít jeden malý chlapec. Střelba však zasáhne jiný cíl - neznámého cizince. Doktorka Grace Hollawayová dělá pro jeho záchranu co může. Nerozumí však tajemnu, které neznámého obklopuje. Kdo je ten muž se dvěma srdci? Proč jeho tělo mizí? A kdo je ten šílenec, který ji žádá o pomoc s tím, že on je ten mrtvý muž a zároveň cestovatel časem známý pod jménem Doktor? Nejde tu však pouze o život Doktora, ale i o osud celého lidstva. 31.12. 1999 má být totiž zničena celá planeta. Zatímco se nic netušící lidé připravují k oslavě nového tisíciletí, bojuje Grace zoufale s časem, aby zabránila katastrofě! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (36)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

V podstatě běžné televizní sci-fi béčko, o tom nelze polemizovat, a přece mě Doctor Who oslovil. Jde o adaptaci seriálu z dob rozmachu seriálové sci-fi éry, a tomu samozřejmě odpovídá základní příběh o časové lodi maskované jako londýnská telefonní budka. Děj se ovšem odehrává v současnosti (nu... dnes už teda v minulosti:) a jde o klasickou historku, kdy Doktor za pomoci místní obyvatelky usiluje o zastavení vězně, který mu při havárii utekl a posedl chudáka řidiče sanitky v podání věčného záporáka, Erica Robertse. Není to nijak úžasná podívaná, je to jen obyčejné, milé, zábavné sci-fi béčko a nelze mu vytýkat, že není tím, čím se být ani nesnaží. Tedy spokojenost, 4/5 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco výrazně slabého co bude citelně poznásilňované americkým přístupem a možná právě proto jsem z toho ve výsledku víceméně nadšený. Ano má to nezaměnitelný charakter amerických béček devadesátých let (..s důrazem na slova "amerických" a "devadesátých"), sem tam vyskočí nějáký logický nonsens a příběh je celkově tak nějak slabší, ALE má to nadšení a ducha obou doktorových srdcí a především parádně vybrané herce. McGann je neuvěřitelně chytlavý a sympatický Doctor, který v sobě mixuje srdečnost, potrhlost, nadšení i odvahu v tak neuvěřitelně chutném koktejlu, že to musí hnout i pravověrnýma tenantovcema. Roberts je fakt respektbudící Master který svým evilxichtem dokáže vytáhnout nahoru i poměrně nezáživnou zápletku. A i Daphne Ashbrook jako doktorova doktorka do své role perfektně sedí a ta jiskra mezi nima je....... Podtrženo sečteno jde o dějově průměrnou doktorovku ze které ale poutavé charaktery, vtip a nadhled dělají nadprůměrný kousek. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

I přesto, že se Paul McGann jeko Doktor ukáže pouze v tomto filmu (což je nesmírná škoda), tak jsem si ho totálně zamiloval a mohu říct, že je rozhodně jedna z nejlepších reinkarnací. Hudba jak jinak než vynikající, efekty krásně televizní, atmosféra jedinečná a chvílema neskutečně napínavý. Podle mě by si zasloužil vyšší hodnocení, než zdejších 62%. EDIT. Tak se Paul ukázal i jinde a jsem za to moc rád! (ten Paulovo hlas je boží!) ..... "You will die If I leave you here. - We all gonna die If you don´t! Go!" ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Paráda, všichni co máte rádi nový seriál si rozhodně sežeňte. Přes vlažnější úvod je to prakticky totožný - pravda Tardis je jiný a doktora hraje někdo jiný, ale jinak je tu stejně zběsilé tempo, fajn efekty, příběh o záchraně celého světa i skvělé hlášky. Navíc tu je za záporáka Master, takže to stojí za skouknutí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o McGanna jakožto Doctora, tak je vše v naprostém pořádku a mě jen velmi mrzí, že se Osmička nedokázala nijak projevit (díky bohu alespoň za Doktorovu noc). I když je ale Doctor vynikjající, ten film nedokázal zachránit ani on, ani jedna z nejlepších hudebních verzí znělky, protože ten film je opravdu... dejme tomu divný. Body navíc má samozřejmě za prostředí San Francisca, ne tak už za poněkud slabou rozlučku Sylvestera McCoye, jehož éru ale ještě neznám. Díky tomuto filmu taky máme naprosto nejlepší, fantastický středověký interiér TARDIS, využitý naprosto do mrtě. Společnice nic moc, čínskej čučman taky poměrně slabej a o Vládcovi, o tom ani nemluvím. Nejdřív je z něj prach, potom sperma, načež se ze spermatu promění na parazitující housenku a najde si nové tělo. Navíc nepůsobí tak, jako ostatní Vládci, prostě je ze všech nejhorší a poměrně dost slabý. Dalekové a Kybermeni sice chybí, což by nevadilo, ale tady by to docela oživili, Nebo by prostě jen stačilo napsat lepší scénář. Mnohem lepší. Díky tomuto filmu jsem si sice zkrátil čekání na nového Capaldiho (viděno 19.9. ve 20.40) a považuji i za naprostou povinnost jakožto Whoviana ten film vidět, ale jednou asi stačí, páč je tady Doctor napů člověk a líbá společnice (co to jako bylo, ten konec?) - ale má nejlepší TARDIS. Chci víc McGanna, aspoň by se zvýšila životnost seriálu, což? 55%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (24)

  • Paul McGann je jakožto osmý doktor jediným doktorem, který se na plátně nesetkal s Daleky, odvěkými nepřáteli pánů času. (P. J. D.)
  • Herec Christopher Eccleston dostal nabídku, aby ztvárnil osmého doktora, ale odmítl. Zajímavostí je, že si pak zahrál hned v následující reinkarnaci, a to devátého Doktor Who. (P. J. D.)
  • Hlas Daleka na začátku nepochází z originální série. Je to poupravený hlas samotného režiséra snímku Geoffreyho Saxe. (P. J. D.)

Reklama

Reklama