Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po celá staletí čekala na tu správnou chvili, aby se chopila moci nad svým ďábelským královstvím. Jmenuje se Akasha, skutečná matka všech upírů a její čas nadešel. Aaliyah hraje titulní roli ve stylovém upírském příběhu na motivy Upíří kroniky od Anne Riceové. Stuart Townsend, vystupuje jako Lestat, nemrtvý antihrdina, známý z filmové adaptace knihy Interview s upírem. Lestat se tentokrát uchýlí do tmavého světa plného tetování a piercingu. Stává se z něj rocková hvězda a jeho gotická hudba linoucí se z reproduktorů po celém světě přiláká pozornost všemocné Akashy. Spolu by mohli navždy ovládnou svět. Jejich věčné panování může zhatit jen jediná věc: Lestatova posedlost smrtelníkem z masa a kostí (Marguerite Moreau). (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých osudových filmů. Vlastně definuje mé rané dospívání. Od té doby se toho mnoho změnilo, ale Queen of the Damned vždy ve mně vždy probudí nostalgii a připomene mi, kdo jsem a kdo jsem bývala. Tento film výrazně ovlivnil to, jakým směrem jsem ve světě filmu začala ubírat a bez něj bych jeho kouzlu možná nikdy nepropadla. Kdyby se mé první setkání s ním uskutečnilo v posledních letech, těžko uvěřím, že bych bych si jej tolik zamilovala. Není totiž dokonalý, vlastně už mě ani nebaví se na něj dívat a obzvláště poté, co jsem si přečetla výborné knižní předlohy od Anne Rice, vidím, co z filmu mohlo vzniknout, neboť si jen v podstatě vypůjčili jména a nedivím se, že samotná Anne Rice toto zpracování ráda nemá. Nic z toho však nemůže ohrozit to, co pro mě Queen of the Damned znamená. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Shrnutí nedá moc práce: film jako takový je prostě slaboduchý. K hereckému obsazení: Stuart Townsend je normální a snesitelný a jako náhražka Cruise snad i lepší. Marguerite Moreau hraje, patrně snesitelně, nesnesitelně tragickou postavu, kterou já bych nejraději nakopal do míst, kde slunko nezasvitne. A Aaliyah je takové prkno, že si může podat ruce s Rhonou Mitrou (Underworld 3). Zbytek je bezvýznamné křoví, děj fádní a katarze vysvobozením z utrpení. Jediné, co na tomhle filmu je vlastně zajímavé, je vynikající, ale skutečně vynikající hudba, tak vynikající, že to se jen tak neslyší. Sečteno a podtrženo: tohle není film na dívání, ale k poslechu. Celkem raritka, normálně se filmy točí za jiným účelem :) ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý Stuart Townsend (nechce se mi rozebírat, že jeho Lestat se chová z gruntu jinak než ten Cruisův a že ten Tomíkův měl o třídu lepší charisma), Vincent Perez zahrál nejlíp, co jsem ho kdy viděla a Aaliyah vypadá v několika scénách díky těm kontaktním čočkám vcelku... mrazivě. Suma sumárum o několik tříd horší než Interview s upírem, pořád ale dobrý průměr. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Gibbs: 1. Not Meant For Me - Wayne Static [4:09] ,2. Forsaken - David Draiman [3:39] ,3. System - Chester Bennington [5:03] ,4. Change - Deftones [4:59] ,5. Redeemer - Marilyn Manson [4:19] ,6. Dead Cell - Papa Roach [3:07] ,7. Penetrate - Godhead [4:18] ,8. Slept So Long - Jay Gordon [5:29] ,9. Down with the Sickness - Disturbed [4:38] ,10. Cold - Static-X [2:58] ,11. Headstrong - Earshot [4:55] ,12. Body Crumbles - Dry Cell [3:07] ,13. Excess - Tricky [4:43] ,14. Before I'm Dead - Kidney Thieves [4:36], ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Sympatická hovadina, ktorá nemá so starším Interview s upírom takmer nič spoločné, pretože aj Lestat je tu úplne iný. Nenarážam tým na preobsadeného Stuarta Townsenda, ale na Lestatovu osobnosť. Samozrejme, stále je ambiciózny a arogantný, ale už nie tým istým spôsobom. Lestat-Cruise a Lestat-Townsend sa preto nedajú porovnávať. Neogotická atmosféra a nakrátko ostrihaný Vincent Perez sú určite najväčšie klady, rovnako ako vynikajúca hudba (Jonathan Davis z Korn), no taká Aaliyah by tu napriek názvu filmu vôbec nemusela byť. Queen of the Damned je moderná upírčina, ktorá sa snaží byť nesmierne cool (čo celkom vyšlo), no zabúda pri tom na dej a charaktery postáv. Veľká škoda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení začalo 2. října 2000 v bývalé továrně na sušenky v ulici Albans na předměstí Melbourne. (Dragoni)
  • Na soundtracku k filmu se podílela taková hudební esa jako například: Marilyn Manson, David Draiman (Disturbed), Chester Bennington (Linkin Park), Wayne Static (Static X) a Jonathan Davis (Korn) který přezpíval některé písně z originálního CD soundtracku do verzí, které zazněly ve filmu. (JaqenHghar)
  • Wayne Static z kapely Static-X prohlásil, že je potřeba podobné filmy podporovat kvůli přeslazeným romantickým blábolům jako je Stmívání (2008). Sám pro film složil píseň „Not Means for Me“ (zpívanou na pódiu), kterou ovšem místo jeho agresivnějšího hlasu přezpíval Jonathan Davis z kapely Korn. (Nathaniell)

Související novinky

Interview s Ježíškem

Interview s Ježíškem

10.12.2011

Anne Rice, autorka desetidílné knižní série Vampire Chronicles, podle které vznikly filmy jako Interview s upírem či Královna prokletých, překonala koncem devadesátých let vážné zdravotní potíže,… (více)

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

16.08.2009

Ani se nebudeme pozastavovat nad tím, jak moc jsou díky Stmívání v módě upíři a jak se všechna hollywoodská studia snaží něco vytěžit z této mánie. Universal Pictures nezůstanou pozadu a nasadí těžký… (více)

Witchblade – sakra ostrá holka

Witchblade – sakra ostrá holka

23.07.2008

Série Witchblade patří mezi nejpopulárnější komiksy s ženskými hrdinkami. Ačkoli je pravda, že v centru dění je spíše titulní klenot, který po nasazení mění svou nositelku v chodící mlýnek na maso.… (více)

Reklama

Reklama