Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třídílné drama osudové lásky. Carol (Sarah Smart), nespoutaná dívka ze sociálně slabší rodiny a Andrew (Joseph McFadden), jedináček z vážené rodiny doktora a učitelky, vzájemně sdílejí hluboký cit. Andrew, navzdory nevoli svých rodičů, tajně plánuje sňatek s Carol. Rodiče jejich plán odhalí a šokují syna sdělením, že mladší sestra Carol je ve skutečnosti její vlastní dcerou, kterou porodila v pouhých 12 letech. Na povrch vyplouvá krutá pravda o Carol, která byla v dětství znásilněna vlastním otcem.
Tuto skutečnost není Andrew schopen překonat a odjíždí na univerzitu. Ve snaze zapomenout se ocitá v náručí jiné ženy, se kterou se ožení a založí rodinu. Po Andrewově odjezdu již není Carol schopna snášet násilnické chování věčně opilého otce a společně s dcerou utíká z domova. Vrací se až se zprávami o špatném zdravotním stavu otce, který nedlouho po jejím návratu umírá. Její návrat znovu probudí v Andrewovi zdánlivě zapomenuté city, uvědomuje si, že Carol je jeho osudovou ženou a žádá ji, aby s ním utekla. Carol to se zlomeným srdcem odmítá a ve snaze zachránit rodinnou farmu si bere za manžela nesmělého Johna (Richard Armitage), který je ochoten ji i její dceru zabezpečit. Andrew nedokáže unést, že jeho milovaná Carol patří někomu jinému a jeho zoufalost jej dožene k zoufalému činu. (BERTHA)

(více)

Recenze (10)

Lucinek 

všechny recenze uživatele

Snímek se velmi vydařil a odkláním se od některých názorů, které vyvracely opravdovost vztahu mezi Carol a Andrewem. Já jsem jim tu obrovskou lásku věřila a těžko říct, komu v tom složitém pletenci vášní fandit. Nemůžeme odsoudit ani jednu postavu. Soundtrack nebyl špičkový, ale nevadil a nerušil. Odkoukala jsem všechny tři díly najednou. Byla to opravdu strhující podívaná. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já bych v první řadě stornovala informaci, že je to adaptace Větrné hůrky, protože i když jsem se to snažila ze všech sil ignorovat, tak to prostě nešlo. Jinak bych to zřejmě ani nepoznala. Takže když se od toho oprostím v komentáři, tak jsem moc ráda, že jsem mohla Sparkhouse vidět s klasicky anglicky ponurou atmosférou, s mnoha rodinnými tajemstvími, které musely v průběhu času a událostí stejně jednou vyplout na povrch i když zrovna momentech, kdy se to nejméně pro všechny zúčastněné hodilo. Já se připojím k mnohým s připomínkou, že do velké míry moje hodnocení ovlivnil fakt, že došlo k velkému přešlapu při dosazování herců do hlavních rolí a to v případě Andrewa a Johna. Andrew mě do té role vůbec nesednul a ani tu chemii mezi ním a Carol jsem moc nepostřehla, ale s Johnem to bylo něco úplně jiného, tam jsem jim fandila od úplného začátku a od Johnovy proměny jsem byla ztracená duše. Tudíž jsem jen velmi těžko soucítila s Carol, která od malička neměla rozhodně na růžích ustláno a zpočátku jsem jí i litovala, než zcela vypočítavě využila Johna, nesmělého, naivního a dobrosrdečného chlapa k tomu, aby se nejen pomstila Andrewovi, ale dostala se i z dluhů, které po své smrti zanechal její otec. Ale na druhou stranu je známou pravdou, že rozpolcená a zoufalá je duše člověka, zmítaného nenaplněnou láskou....... ()

Reklama

splaty 

všechny recenze uživatele

Och hrůzo! Tak moc smutný příběh. 3 hodiny koukání na to, jak rodiče kazí život svým dětem. On je celý život v bavlnce, takže ho vykolejí, když zjistí smutné tajemství o své milé. Za to ona žije drsný život od raného mládí a snaží se od všeho utéct. Skrz něj. A on, zbabělec, neví, zda s ní chce být, anebo raději nechce být. A až na to přijde, je už pozdě, protože ona se už rozhodla za oba... No musím přiznat, že nakonec jsem fandila plachému Richardovi Armitage, který se během těch třech hodin proměnil v opravdového chlapa. 55% ()

Hacune 

všechny recenze uživatele

Jako u drtivé většiny filmů od BBC je jen málo, co by se dalo tomuto snímku vytknout. V tomto případě mohu jen složit poklonu Sarah Smart, v jejíž Carol se úžasným způsobem snoubí živelnost Cathy a temnota Heathcliffa, zatímco na chudáka Andrewa je spíše žalostný pohled a musíte se celou dobu ptát, co na něm ksakru vidí (a to i přes to, že dojmem největšího chudáka měl zřejmě působit John). Vedlejší postavy pak dokreslují jejich charaktery a na pozadí tak vysvětlují další jednání a činy. Krom (omlouvám se za takové označení, ale nemohu jinak) otřesného soundtracku, velmi zdařilé drama, při němž tři hodiny uplynuly jako voda (nemluvě o odvádění mé pozornosti při učení). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Motivy z románu Na větrné hůrce od Emily Brontëové přenesla trojdílná minisérie z viktoriánské doby do současnosti. Ty hlavní zachovala, i když v pozměněné podobě: osudová láska, temperamentní zničující povahy, nepřiznané otcovství, nenávist mezi členy rodiny, sňatek kvůli zajištění a nikoliv kvůli citu atd. ______Velkým mínusem ale bylo propojení charakteru drsného Heathcliffa a nepoddajně vášnivé Kathrin do jediné osoby - silné, svéhlavé a nikdy se nevzdávající Carol. Tím pádem na jejího osudového muže Andrewa už moc nezbylo a je vykreslený jako poddajná, ubulená chudinka, co se neumí o nic poprat, dokonce ani pohádat, takže je s velkým podivem, proč o něj Carol vůbec stojí. I vzhledově je to bledolící mladíček, co se na farmu vůbec nehodí. Ústřední pár se k sobě nehodí povahou, vzhledem ani směřováním, mezi herci nepanuje žádná chemie. Mnohem víc vzrušující je na plátně vztah a napětí mezi Carol a Johnem, který by měl být její pragmatickou volbou, ale nejsem dle komentářů zde jediná, kdo si myslí, že se k ní prostě hodí víc. A vztahu mezi nimi věřím mnohem víc, než tomu proklamovanému s Andrewovi. Navíc herecký představitel Johna, Richard Armitage, se svým přitažlivým temným vzhledem dost podobá původnímu Heathcliffovi, takže on je pro mě jasná volba. ___ Nevhodné obsazení hlavních herců a nesnesitelně rozbředlé finále, které se ke snímku vůbec nehodilo, srazilo mé hodnocení. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama