Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Pln počáteční nevědomosti z existence Vyjednavače zůstal jsem po jeho skončení sedět s pusou dokořán a s neskonale příjemným příjemným pocitem v těle. Tenhle kousek je velice, ale opravdu velice slušně zmáknuté řemeslo se sympatickou špičkující se ústřední dvojicí a relativně silným scénářem, přesně tak propečený, jak si to přejete. Proč už dnes nikdo netočí takovéhle thrillery...? Klidně bych na ně chodil do zblbnutí... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vyjednavač je solidní krimi thriller se zábavnou zápletkou a několika dobrými zvraty v ději. Celý film stojí na kvalitních výkonech Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho. Diváka potěší jak zpracování, tak hudba, která dovede dobře podbarvit dané scény. Na škodu je pouze přemrštěná délka, ale vzhledem k tomu, že se neustále něco děje, dá se to přežít. Na plnbý počet to u mě není, ale na sympatické čtyři hvězdy ano. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Rok poté, co nám práci policejních vyjednavačů přiblížil Eddie Murphy v Policajtovi ze San Franciska, si svou polívčičku přihřál i Samuel L. Jackson s Kevinem Spaceym. Tentokrát bez honiček a výbuchů, ale v hávu konverzačního paranoidního thrilleru. Skvělý námět (nemělo by se to spíš jmenovat Vyjednavači?), ale zpracování mi už tak nesedí, obzvlášť pak Samuel L. Jackson. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najlepší vyjednávač v meste (Samuel L. Jackson) je falošne obvinený zo zločinu a keď vidí, že ho všetci opúšťajú, unesie všetkých, ktorí ho do toho potencionálne mohli namočiť a žiada komunikovať s druhým najlepším vyjednávačom v meste (Kevin Spacey), aby to vyšetril. TO je nápad! Bola to skrátka doba, kedy F. Gary Gray nenakrúcal veci typu LÚPEŽE PO TALIANSKY, BUĎ COOL alebo KOKAÍNOVÝ KARTEL, ale nádherne budoval tiesnivo napínavú atmosféru, špičkovo pracoval s hercami (ďalej ešte Paul Giamatti, John Spencer, J.T. Walsh, David Morse či Ron Rifkin) a akčné vsuvky mu nerobili problémy. Legenda hovorí, že Spacey a Jackson sa do filmu obsadili sami. Raz sa vraj stretli na večierku a keďže sa poznali (hrali spolu v KEDY ZABIŤ), slovo dalo slovo, Jackson sa spýtal Spaceyho, či náhodou nečíta scenár k "nejakému" VYJEDNÁVAČOVI, Spacey priznal, že číta, Jackson povedal, že rolu vezme, ak ju vezme Spacey a Spacey prikývol, že ak to vezme Jackson, vezme to aj on. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Na přebalu mnoha filmů bývá napsáno: thriller, co bere dech. tohle je jeden z mála případů, kdy je to fakt pravda. po pomalém rozjezdu se najednou během pár vteřin dostáváme do nekončícího sledu napínavých scén, které i díky skvělým herců a výborné hudbě, nemají slabé místo. Akorát padouch je předvídatelný. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)
  • V závěru filmu předá vyjednavač Chris Sabian (Kevin Spacey) všechny diskety s důkazy náčelníku Frostovi (Ron Rifkin) a Frost je zmáčkne a zničí ve své ruce. Za chvíli ovšem vychází Chris s Dannym Romanem (Samuel L. Jackson) ven a v levé ruce zase drží disketu. (Jedza)
  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)

Reklama

Reklama