Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Archanděl Gabriel Christophera Walkena není z těch bytostí, kterou byste v okamžiku umíráčku chtěli mít ve své blízkosti. Lidé jsou pro něj opičky, mající cenu maximálně tak na manuální práci (jako je výkop hrobu) a řízení dopravních prostředků (protože andělé neumí řídit), takže milosrdenství od něj nemůže čekat školou povinná holčička, natož tak vzpurní andělé... V roli Lucifera se tu v závěrečné fázi objevuje také Viggo Mortensen, nehraje ale part klasického oponenta nebeské havěti, jen se mu nelíbí Gabrielova vize nového nebe (dvě pekla už by přeci byly moc) a tak se snaží být svým svérázným způsobem nápomocen... Premisa příběhu je slušná, chybou by ale bylo očekávat fantaskní orgie plné svatozářných polétavců. Andělská křídla objeví se pouze v začátku (pěkný pouštní záběr na Simonovo rozjímání nad kostrou anděla), v jeskyním vnuknutí, kde je pole poseto anděly nabodnutými na kůl a v závěru nesměle na dálku (obrysy andělské letky v oblacích). Přesto nemá ani toto komorní pojednání o druhé válce na nebesích problém divákovu pozornost udržet. Novější a tématicky spřízněná LEGIE měla v tomto ohledu od čeho opisovat, pokud se tak ale stalo, nebylo to ani za mák znát. 70% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

The Prophecy stojí na modifikované mytologii o andělech do záživného konfliktu hodných (Bohu poslušných) a zlých (žárlících na lidi) a je to zajímavá originální podívaná. Může vás předběžně odradit téma víry, to je ale osekané na základní dřeň, aby měly hodné postavy nějakou motivaci a dilema - hlavní téma je zmíněná válka andělů. Nevím nic o pozadí vzniku, ale dovedu si představit příběh jako nadupaný, politicky nekorektní komiks. Kladné postavy (Elias Koteas s příčeskem a tady ještě pořád krásná Virginia Madsen v brunetí verzi) moc nezaujmou, o to víc ale film nakopává démonický Christopher Walken v roli archanděla Gabriela, se svou vizáží a oblečením neodbytně připomínající Nicka Cave. Walkenův zlověstný herecký projev a kažení života lidem je motor filmu. Samozřejmě nesmím zapomenout ani na dalšího padlého anděla Lucifera, kterého si díky dokonalému Mortensenovi budete pamatovat i přes kratší čas na obrazovce. Dobrá zábava na letní večer. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

" Myslím na prvú vojnu." Oblaky v plameňoch... Zničené tváre anjelou... " Ale nikdy som si nemyslel, že vojna môže opäť začať. A práveže začala, režisér Widen, nám predstavuje Božiu armádu, kde anjeli sa chystajú na zem zničiť ľudskú rasu. Hlavný anjel je Gabriel, ktorého ztvárnil Christopher Walken ( Dead Zone), Thomas Dagget, ktorého si zahral Koteas ( Apt Pupil ), ktorý sa ho snaží zastaviť. Zo snímku sa dalo rozhodne vyťažiť omnoho viac, takto nám už zostáva iba priemerné béčko, s príjemnou Virginiou Madsenovou 60 percet. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velice netradičně pojatý film s náboženským podtextem. Ve filmu najdete různé odkazy i postavy z bible, které režisér pojal svým osobitým stylem a ,,díky bohu, že to udělal‘‘. Postavu Gabriela zná asi každý. Už ve filmu Constantine z něj udělali padoucha. Zde ovšem tomu nasadil Widen korunu. Ti z vás, kdo jsou těžce věřící, by se asi na tento film dívat neměli. Christopher Walken se pro tuto roli snad narodil. Nikdo jiný by nedokázal tak dobře a přesvědčivě zahrát sobeckého, arogantního a rouhačského anděla, který chce zničit svět. Hlášky, kterými nás podaroval, jsou dobré jak v českém, tak i anglickém jazyce. Jedná se o velice povedený snímek, který je svým způsobem originální a těžce zapomenutelný. Bavíme se samozřejmě o prvním díle. Pokračování už tak úspěšné nejsou. 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když Christopher Walken, obarvenej na černo, hraje padlýho... pardon podlýho archanděla Gabriela, kterej vypadá jako dekadentní básník, řídí se čichem jako zvíře, lidi nazývá mluvícími opicemi a nesnáší je, tak to přece nemůže bejt špatnej film. A taky že není, člověk si při něm může leccos ujasnit. Mysleli jste si třeba naivně, že andělé jsou bytosti světla a lásky a vypadají jako ti prdelatí amorci v barokních kostelích? Pche, tak to jste asi špatně četli Tanach, pokud jste ho teda vůbec četli. Nebo snad neznáte tu pohádku o Hospodinovu andělu smrti, kterej v Egyptě nelítostně pozabíjel všechno prvorozený? A takoví andělé, pekelní i nebeští, se mezi sebou nelítostně mydlí už tisíce let, krom toho žárlivec Gabriel vede svojí vlastní válku, protože mu nestačí bejt 'silnej jako Bůh', ale rád by byl ještě i něco víc než jenom archanděl, a do toho se jim navíc pletou mluvící opice... teda jako lidi... A jelikož už nejsme ve starozákonní době nýbrž v hollywoodský současnosti, tak je klidně možný, že mluvící opice budou mít navrch... A nebo ne? Nechte se překvapit. Pekelně... totiž nebesky dobrej biják, mezi devadesátkovými béčky tak tochu exot. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama