Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

freddy 

všechny recenze uživatele

Člověk, který rozumí řeči zvířat a díky tomu, že je to lékař, dokáže je i léčit. To je Dr. Dolittle, týpek, kterému zvířata změní celý jeho život a přivedou ho až do blázince. Film sám o sobě je docela zajímavým dílkem, které pobaví a zaujme celou rodinu, nabízí docela vtipné situace a scénky a celé je to takové příjemně zvířecí a roztomilé. Eddie Murphy tyhle komediální role evidentně umí, a je to samozřejmě vidět a poznat. Navíc pozitivně hodnotím i spektrum zvířátek, která se zde objevila, od krys žijících v popelnici až po tygra, který chce spáchat sebevraždu skokem z věže. Už chyběla jen nějaká blecha nebo hmyz, a spektrum zobrazených zvířat by možná bylo kompletní. Těžko na téhle rodinné komedii hledat nějakou přidanou kvalitu, prostě konstatuji jen tolik, že v rámci žánru se jedná o pohodovou záležitost, která mě nejednou rozesmála. Film hodnotím průměrně a jako takový ode mne získává tři hvězdy. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ten, kto pozná filmy E. Murphyho, tak vie, že čo má očakávať. Z toho nie je výnimkou ani „Dr. Dolittle“. Rola doktora, ktorý rozumie tomu, čo „hovoria“ zvieratá, pasuje na E. Murphy a on k tomu pridá ten potrebný plus, čo ten charakter potrebuje. Scény sa nesnažia byť až príliš vtipné, dialógy (zvieratá a doktor) viac-menej fungujú. Pravdepodobne najkompaktnejšie dielo z väčšieho počtu pokračovaní tohto príbehu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že Eddie Murphy už v poslední době bere všechno, co mu jeho agent dohodí. Tenhle film si sice kladl vyšší ambice, ale nakonec se jim moc nepřiblížil. Jediné co mi připadalo skutečně vtipné, byly ty dvě ukecané myši. Každá z nich dostala jednu hvězdičku, což znamená pro celý film dvě hvězdičky. :) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre mňa už staršia rodinná komédia o človekovi, ktorý sa rozpráva so zvieratami a v ktorej nájdem sem tam zábavné momenty, no okrem toho je povrchná a trápna až odporná. Príde mi to však dosť aj ako odraz svojej doby. Eddie Murphy sa zabáva, no niečím takýmto pre mňa nikdy nebude dobrým hercom. Tento film si mohli odpustiť alebo ho nejak spojiť s filmami o Ace Venturovi, aby zbytočne nevytvorili, ako sa tu stalo, toľko filmov s touto témou. Komerčné to viditeľne bolo, no otrasné. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý, jak takového komedie z konce tisíciletí najednou získávají nový lesk. Je to prostě důkaz, že se dneska už takový filmy netočí a je to škoda. Dr. Dolittle má v sobě plno scének, které za to rozhodně stojí. Je to příjemně krátký, tím pádem i úderný a bez zbytečných hluchých míst. Murphy tu je fajn stejně tak zvířata, tohle je rozhodně nejlepší z celé série. Kvality filmu k tomu ještě stoupají, pokud si pustíte novinku s Downeym. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Reni Santoni, který namluvil jednu z krys, se také na krátkou dobu ve filmu objeví jako majitel cirkusu, který mluví s policisty poté, co Dolittle (Eddie Murphy) odveze tygra na operaci. Má na sobě dlouhou bělovlasou paruku. (HappySmile)

Reklama

Reklama