Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

petaspur 

všechny recenze uživatele

John Dolittle si od útlého věku rozuměl lépe se zvířaty než s lidmi. I když sám sebe na nějakou dobu přesvědčil, že jejich tlachání nerozumí, tak právě nastala doba, kdy si může s ukecanou faunou vzájemně pomoci. Jako konfrontace lidského pohledu na svět s tím animálním snímek bez problémů funguje, což by mělo být pro hledače filmové estetiky jasným varováním, aby se k tomuto dílu přiblížil pouze na vlastní nebezpečí. ()

Pilsen_Kafka 

všechny recenze uživatele

Předělávka z roku 1967 neboli za 19 let vznikl tento nový. Komedie určená pro sobotní či nedělní odpoledne, když nemáte co dělat. Jsou tam dost vtipné pasáže, herci jsou příjemní. Vše sedí jak má, tak by to mělo být. Hodně jsem se nasmál, ale Velké díky si zaslouží Eddie Murphy. Dává do toho vše, což se mi na něm líbí. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už samotný nápad je bláznivý, aj keď chápem, že v 90.tych rokoch sa takéto nápady akceptovali. Dokonca si spomínam, že sme si tento film neraz požičali na VHS a spoločne sledovali. Teraz ma to ale neberie. Triky tu sú dobré, hudba snáď žiadna. Dieťa by snáď aj uverilo, že tie zvieratá naozaj hovoria. Ale inak ... Murphyho typický "humor" a samozrejme typicky americký koniec. Čo k tomu viac dodať. Asi by som to v tejto dobre neodporučil ani milovníkom rodinných filmov. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když byl John Dolittle malý, uměl (jako většina dětí) mluvit se zvířaty. Během dospívání tuto schopnost ztratil, ale nyní zjišťuje, že opět ví, co si okolní zvěř povídá (nejvíc mu to dává najevo přidrzlý křeček). Ale díky tomu, že Dolittle je lékař, velmi rychle zjišťuje, že ani ve zvířecím světě není všechno ideální, a že i zvířata potřebují pomoc - ale neumí si o ni říct. Nejdříve pomůže jedné zatoulané sově, ale pak se to o jeho schopnostech rozkřikne, a hnedka má doma zvěřinec. Dokáže Dolittle skloubit svoji práci a svého nového "koníčka" ? ... O Eddiem Murphym si už nějak iluze nedělám, ten opravdu bere to, co mu kdo nabídne. Ale Dr. Dolittle nečekaně patří k tomu lepšímu, co z Murphyho vypadlo - docela vtipný námět (přece jen, koho by nezajímalo co si o něm jeho křeček myslí?), rozumná délka a ani Murphy se tady nepitvoří tolik, jak je u něj obvyklé v pozdějších filmech. Na víc než na průměr to samozřejmě nemá, ale i to je na Murphyho dost dobrý... ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že je to průměrný film. Nejvíce se mi na něm líbila ta mluvící zvířátka a jejich hecy, to jsem se skutečně zasmál. Eddie taky nebyl k zahození. Tento snímek se hodí na zpestření dne a také docela pro nejmladší generaci. Je jasné, že od něho nemůžeme očekávat žádné brilantní herecké výkony, ale jak říkám, někdy postačí na slušnou podívanou i tohle. Já dávám 3*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama