Reklama

Reklama

Bourák

  • USA Breaker! Breaker! (více)
Trailer

Řidič náklaďáku (Norris), který hledá svého dávno ztraceného bratra, se s kamarády stejné profese octne ve městečku plném korupce, kde se zjevně každý, od policie až po soudce, nechává uplácet. Dají jim nespravedlivě pokuty, aby z nich dostali peníze, a nechtějí je nechat projet, dokud nezaplatí. Řidiči se rozhodnou vzít věci do svých rukou a proti zkorumpovaným úředníkům společně připravují pomstu. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

kobejn 

všechny recenze uživatele

jasně, nechtěl sem po práci koukat na buňuela nebo godarda, řek sem si, dám si oddechovku s čakem, ale nečekal sem, že to bude taková oddechovka, kde sou všichni kromě čaka totální dementi a film natočil nějakej retard, no nic, čak za nic nemoch, todle natočil nějakej idiot halt. A jak se k tomu přichomejt Jack Nance z Mazací hlavy, to je taky kuriozita. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jako oddech od sledování hororů jsem si pustil nějaký akčňák z té doby. Bourák je asi první film s Chuckem v hlavní roli a je to taková klasika, která se objevila snad už tisíckrát. Městečko, které si dělá vlastní zákony a cizinci zde záhadně mizí. Přidejte všudypřítomné vidláky, country a buranov na všech stranách - ať už se jedná o městečko nebo truckery, nějaké to karate a mladého, blonďatého a oholeného! Chucka Norrise a máte zhruba výsledek. Do pořádného akčního filmu to má daleko, ale zas tak hrozný to není, bitky jsou slušné a závěrečný příjezd tiráků skvělý. Jen ten zbytek je taková ta ohraná, vidlácká nuda. EDIT 2023: Dát si jako start roku 1977 rewatch tohohle "akčního" filmu nebyl dobrý nápad. Od prvního shlédnutí mě to přijde o třídu horší, příšerně neumětelsky natočené krystalické béčko až céčko. Hvězdičky ponechám jen za pár dílčích scén, finální bitku a kamiony. A také za historickou hodnotu, protože po pár zoufalých pokusech je Bourák první známější americký film využívající naplno bojová umění. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

J.D.Dawes je vodič kamióna. So svojim tirákom brázdi Ameriku krížom krážom. Do tejto práce zasvätí aj svojho mladšieho brata Billyho. I z neho sa stane kamioňák. Pri jednej z jázd sa ocitne v malom mestečku Texas City v Kalifornii. Padne do pasce, ktorú mu nastavil miestny šerif. Je nespravodlivo obvinený a postavený pred všemocného sudcu Trimmingsa. Dostane sa do obrovských problémov. Našťastie sa mu na pomoc vyberie jeho starší brat. Ten v tejto zapadnutej, zahnívajúcej diere plnej agresívnych buranov zjedná poriadok. Hlavnú úlohu v snímku "Tirák" (Breaker! Breaker!) stvárnil Chuck Norris. Mal tridsať sedem rokov, blonďavé vlasy, bol nahladko oholený, a už vtedy dokázal poriadne preplieskať a skopať každého gaunera, čo sa mu postaví do cesty. ** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris na nás utočí, a já se celkem bavil, film je sice špatný. Hlavně příšernej scénář tak trochu kopírujícího Ramba ale Chuck Norris není Stallone a nedokáže vykydlit toliko lidí, a tak je film strašně zdlouhavý. Hudba byla příšerná, ten vidláckej styl je šílenej. Norris mlátí lidi s kulkou v břiše a já se přesto bavím. "Breaker, Breaker!" ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sorry Chucku, ale tohle je peklo. Ano občas to je i až tak špatný film, že se lze bavit nad neschopností tvůrců, ale spíš je to jenom hrozná sračka a i těch 80 minut jsem vyloženě protrpěl až do konce. Tak jasný no každej nějak začínal, tak z úcty k Chuckovi nedám odpad, ale v top tisíc nejhorších je to zcela právem.10% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • John David (Chuck Norris) během snídaně zjistí, kde je jeho bratr a běží z domu do svého auta, do kterého nasedne a hned zařadí a odjede, a to bez nastartování. (McFly2)

Reklama

Reklama