Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

campix 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek o mladé dívce, která si prožila své životní trauma a život na střední se pro ní stal přímo peklem. I takových už ale vzniklo mnoho a Speak mezi nimi popravdě ani nijak nevyniká. Mladičká Kristen Stewart je sice hubená a zbědovaná až až, jenže mě dění nedokázalo nijak více pohltit. Závěr bohužel nabízí klasický americký (téměř) happyend. Doporučil bych raději evropskou produkci a to hlavně estonskou Klass a také švédské Zlo mezi námi, co se týče daného tématu. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto filmu je tak rozporuplné, že snad jsem první nechtěla ani hodnotit. Kristen Bella Stewart je pro mne hrozně zaškatulkovaná herečka a já ji od tud opravdu nemohu dostat. Proto mi to vrhalo dost špatný stín na celé ty její smutné grimasy. Ten film je docela dost nudný, pointa se tam skrývá a upřímně bych kvůli nějakému tempu půlku scén vyškrtla. I boj na konci mohl být lépe natočený. Nu, zklamaná a to velice. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Škola, deprese, šikana a Kristen Stewart. Šílená kombinace, přesto jsem od filmu čekal hodně. A to hlavně proto, že sliboval kritický výlet do amerického školního systému. V tomto ohledu byl možná občas zbytečně přitažený za vlasy, ale nic co by mu nějak výrazně škodilo. Přesto jsem první polovinu protrpěl. Na deprimovanou Melindu by se možná dalo dívat, kdyby ji hrál někdo jiný, ale Kristen mi znovu dokázala, že zná jen jeden výraz a i na ten už jsem alergický. Konec ale naštěstí vše, kromě jejího výrazu, změnil. Pasivní atmosféru nahradila pohoda a mě nezbývalo než se při sledování pohádky ze školního prostředí nechat unášet vzpomínkami na vlastní zážitky. Možná ne perfektní, přesto pohodový zážitek. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně je příběh pěkně propletený, napínavý a zajímavý - na straně druhé jsou tu herci (a tím nemyslím pouze Kristen), kteří nedovedli navodit správnou atmosféru k samotnému příběhu. Každopádně se mi Kristen (po pár filmech, co jsem měla s ní možnost vidět - ano, včetně Twilight) líbí víc, když nemluví.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragickosť tohto príbehu, ktorý je dnes podobný mnohým iným, a z ktorého by bol ešte pred pár rokmi škandalózny film, je v súčasnosti krutou realitou, čo potvrdzuje aj množstvo filmov s podobnou tematikou. Takže začína byť rozhodujúce už nielen šokovať, ale látku aj kvalitne predniesť. To sa podarilo za účasti veľmi dobrého hereckého výkonu Kristen Stewart a solídnej réžie. Flashbacky boli veľmi dobre rozkúskované a použité na tých správnych miestach, dej nenudil, napätie rástlo spolu so spokojnosťou. 80%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)
  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)
  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)

Reklama

Reklama