Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Paul Newman v tomhle filmu ztvárňuje hrajícího coache krachujícího týmu, trochu hajzlíka, ale vlastně fér chlapíka :) co se snaží zachránit tým, ovšem hlavně sám sebe. Aby přilákal diváky a přesvědčil sponzory, vymyslí novou strategii - tvrdou hru a tak, když na led nastoupí "posila" mužstva bratři Hansonovi začne peklo. Mě osobně hokej nebere, ale nenudil jsem se 70% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Měla to být kritika tehdejšího amerického způsobu hraní ledního hokeje? Nebo snad jen obyčejné filmové show z prostředí ledního hokeje plného agresivních rváčů? Těžko usoudit. V každém případě film divákovi nepředává téměř žádné poselství. No jasně, americký lední hokej je byznys a hráči jsou loutky. To ví každý. Ale co víc? Nic. Ani Paul Newman dostatečně nezaujal. Prostě slabší propadák. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Trochu žlučovitá a zapšklá komedie o tom, jak se hokej proměnil ve wrestling. Ovšem na druhou stranu je tu ta vesnická liga vykreslena vcelku věrně - fanynky jsou odkvetlé a marně bojují o zachování krásy, stejně tak jako hokejoví borci, kteří už mají to nejlepší dávno za sebou, ale všichni se tváří, jako že jsou mistři světa. A kde jsou ty časy, kdy Newman v Někdo nahoře mě má rád hrál mlátičku pitomce, která mluví spisovně jako vysokoškolský profesor. V Nakládačce se už naštěstí mluví tak, jak se v tomto prostředí mluvit má. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborná černá komedie! Jó ty mužské hry, jó ten hockey! . . . Hoši honí (když né perka :-) touš, k tomu se semo tamo poperou a jinak je to všechno šport. "Všichni jsou na nohou a volají: Zabte je! Tak to je hokej!..." Vlastně ne - je to jen byznys, ale na to musí chudák Reggie teprv přijít, protože s Chiefs ze Charlestownu se hraje divná hra... "Kloudnej zápas? O čem to mluvíš? Tohle je hokej..." . . . Tak tak. Nakonec tak samosebou vše skončí jak má - na férovku a s happyendem - vymaštěné hlavy, šport a láska opět vítězí nad bůhví čím vším a... . . . Tři a půl hvězdičky tahle řízně satirická komedie bezesporu zaslouží a já zaokrouhluju nahoru, už jen za ten nádherný Reggieho zlatočerný Pontiac GTO (model70), poněvadž jestli jste nikdy neslyšeli ten motor, tak... Tak nemáte t(o)ušení o tom, co je to tvrdej auťák... ;-) - - - P.S. Kvíz pro vypatlané puky, co v tom všem maj hokej: Víte proč hokejisti tolik lpí na modelkách a značkové konfekci? Ne? Zeptejte se na to Džagra nebo teho šaška - no jak se jmenuje... Jinak, kdo neskáče... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zabudnite na seriózny športový film, Slap Shot je totálny, nerealistický úlet. Možno ide o paródiu na nabubrelosť NHL, možno ide o paródiu na americký vidiek a jeho svojrázne postavičky, možno sa len tvorcovia a herci poriadne na pľaci zabávali a časť filmu, predovšetkým na ľade, je improvizácia. Že film nie je príliš známy, myslím oproti najslávnejším Hillovým dielam, nie je žiadne prekvapenie. Ale ide o skvelý materiál na párty pod vplyvom alkoholu alebo, ešte lepšie, niečoho silnejšieho. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Postava Ogieho Ogilthorpa (Ned Dowd) byla založena na skutečném hráči Billovi "Goldie" Goldthorpeovi. (Mol)
  • Ve filmu se Chiefs rozhodli přilákat fanoušky do arény i sloganem "Agresivní hokej se vrací do města". Asi o dva roky po premiéře filmu se v Detroitu rozhodli před sezónou toto heslo převzít jako self-promo místní Red Wings. (MarekT)
  • O hlavní roli projevil zájem Al Pacino, ten se ovšem smrtelně urazil, když se ho režisér zeptal, zda umí bruslit, a z projektu vycouval. Později toho sám litoval. (Mikino00)

Reklama

Reklama