Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (931)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika i v současnosti hladce straká do kapsy Dannyho parťáky a podobné podrazácké filmy, ač jsou kvalitativně mnohdy na velice vysoké úrovni. Podraz zkrátka smíchal to nejlepší co mohl a vznikl tak legendární film, který je stejně jako Butch a Sundance nezapomenutelnou vzpomínkou na Titány! Jen ty ženské představitelky mohly být vybrány trochu vkusněji. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Moc jsem tomu nevěřil, ale když už jsem se konečně s tímhle Stingem seznámil, musím říct, že mě opravdu nenapadá jiný "con artist" film, který by takhle dokonale šlapal v takhle dokonalém retro stylu. Na tom stylu má nemalou zásluhu nestárnoucí Scott Joplin, jehož asi nejslavnější ragtime výborně zpracoval (spolu s celou hudební stránkou filmu) legendární Marvin Hamlisch. Děj nemá smysl rozebírat, protože právě o něj jde, takže řeknu jen, že takhle dobrý twist v době swingu byl po zásluze oceněn Zlatým Plešounem za původní scénář (ačkoliv, nakolik byl původní, to vědí jen účastníci toho mimosoudního vyrovnání ze 76. roku;)). Je radost se na to dívat kvůli tomu jak to vypadá, je radost se na to dívat kvůli tomu kdo a co tam hraje, je radost to poslouchat, takže ano, tenhle kousek filmové historie bude patřit k mým oblíbeným. 90% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Butch & Sundance je pro mě výš, ale tohle je další skvělá feel-good klasika. Nejstylovější herecká dvojice svý doby (potažmo ever), parádní tempo bez hluchých míst, závěrečný podfuk na diváka, rozverná ragtime muzika, starosvětský retro, všobjímající pohoda a nenucenost. Jo joo, "they don't make 'em like that anymore." :) ♪♫ ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Opět Newman s Redfordem, opět skvěle hodnocený film širokou veřejností, opět přílišná očekávání, která zůstala nenaplněna. Podraz byl hezký film. Herci hráli o sto šest a bylo to znát, ale kromě parádního pokeru ve vlaku mi chybělo něco extra, nějaký hmatatelný důkaz, díky kterému bych se mohl přidat k těm chvalozpěvům všude okolo. Na druhou stranu ten konec měl něco do sebe... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný snímek (avšak o místu v nejlepší dvacítce tady na čsfd přesvědčený opravdu nejsem). Výborná hravá hudba, přesné kostýmy a dobová atmosféra, OPRAVDU promyšlený příběh do detailů a dobré herecké výkony. Největším podrazem (nebo se tu snad najde někdo, kdo jim nenaletěl? ;-)) a zároveň třešničkou na dortu byl samozřejmě konec. Hodnotím 5* a rozhodně doporučuju ke zhlédnutí (jen si dejte pozor, aby vám někdo nevyzradil konec!). ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Jak Paul Newman (Henry Gondorff), tak i Robert Redford (Johnny Hooker) mají modré oči, a tak se museli kostyméři kvůli kontrastu kamer vyhýbat výrazně jasnému modrému oblečení. (chleba24)
  • Robert Shaw (Doyle Lonnegan) si zlomil kotník, a proto jeho postava kulhala. (Kulmon)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama