Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (932)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Za prvné – filmy s plánem na podfuk miluju. Za druhé – Dannyho parťáky mám přece jen radši, mají větší tempo. Ale Podraz je taky povedenej kousek. Oba mají to zásadní společné – vidíte plán, ale do samého závěru nechápete jak. # [viděno: TV, 5.1] # příběh 9 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 3 | pustil bych si znovu 7 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podle čsfd je to 25. nejlepší film všech dob, podle mě je to sotva průměr. Kdyby se nejednalo o tak "slavnej" film, asi bych to ani nedokoukal. Uznávám, že Newman s Redfordem hrajou celkem slušně a ty nejrůznější fígle a podrazy byly docela originální, ale je to takový strašně strojený a často i nudný. Takovej Guy Ritchie dokázal točit filmy o podrazech podstatně zábavnějšim způsobem. Myslim, že za pár dní si budu z celýho filmu pamatovat jenom tu slavnou melodii. 50% ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Ten Robert Redford mi zde hrozně připomínal Breda Pitta. Jsou si docela podobní že? :-) No co k tomu dodat? Podraz to byl brilantní a už když se zdálo, že to nevyjde, přeci jen se to nějakým zvláštním způsobem povedlo, z celého filmu je opravdu nejlepší konec. Ale v dnešní době s internetem, by takový podraz ztroskotal hned na začátku. :-) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Určitě je to velice dobrý film a nemíním ho nijak shazovat, ale přesto nemohu hodnotit tak vysoko jako ostatní. Problém je však asi ve mně, dvojici Newman a Redford jsem si nikdy moc neoblíbil, což je asi zásadní. Nevyhledávám zas tak filmy s touto tematikou, ale i tak jsem nějaké viděl a tento mi nepřišel v mnoha směrech lepší než jiné. I když mam tuto tématiku poměrně rád, děj mě nijak zvlášť nezaujal, ani nepřekvapil. V podstatě asi nejslabší film v ČSFD top 20. Když si to tak promyslím a ujasním, vidím to na nějakých 70%, možná kousek přes. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nesdílím zdejší euforické nadšení a ani příliš nesouhlasím s tolik vysokým hodnocením. Jedná se samozřejmě o legendární a velmi kvalitní snímek, a dokážu ocenit, že je vskutku bravurně zpracován i skvěle zahrán. Jen mě prostě nedokázal dostat. To vše, co je zde pro většinu geniální a nezapomenutelné, je pro mě "pouze" kvalitní a výborné. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Pokiaľ sa vám zdá, že Robert Redford – zvláštne drží príbor, tak to bolo zapríčinené tým, že si pred nakrúcaním zlomil pravý palec a kvôli nakrúcaniu si odmietol na zranené miesto nasadiť sadru. (classic)
  • Henry Gondorff mal byť pôvodne skôr epizódnou postavou a počítalo sa pre ňu s Petrom Boyleom. (classic)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama