Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (931)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je skvelou ukážkou filmárskeho umenia. Film je natáčaný v dobovom štýle a toto prevedenie sa mi páčilo. Herecký koncert Roberta Redforda a Paula Newmana bol jednoducho úžasný. Ťažko povedať, kto z nich bol lepší a vlastne je to úplne jedno. Pretože hlavne na nich leží celý úspech tohto filmu. Je pravda, že samotný príbeh bol až príliš jasný a pritom dosť prekombinovaný, ale rovnako je to veľmi dobrý film. Prevedenie bolo dokonalé a nedá sa inak, ako tento film ďalej odporučiť. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Podraz jako kluk a od té doby jsem s nostalgií (umocněnou tím, že se jedná o retrofilm) čekal, až ho uvidím znova. A snad hlavně kvůli nadnesenosti svých očekávání jsem byl zklamán. Redford s Newmanem jsou sice skvělí, ale jinak to byl na můj vkus až příliš strojený příběh v příliš strojených kulisách. Navíc teď nějak nemůžu přijít na chuť onomu typu pohádkově vlídných a sympatických zločinců; težko mi tomu uvěřit. Až se skoro bojím podívat se znova na Butche Cassidyho a Sundance Kida. Neztratil bych tak další ze svých klukovských filmů? Vždyť atmosférou je to Podraz v bledě modrém - jenom ten s knírkem je tentokrát Redford. (Svědomí mi nedvolí dát víc než tři hvězdičky, ale činím tak děsně nerad...) ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

PODRAZ je prostě nesmrtelná klasika, o tom žádná. Spratkovství Roberta Redforda vs. mentorství Paula Newmana, originální scénář se zápletkou, která už bohužel nepůsobí dnes tolik úžasně, taky jak by mohl v záplavě všech podrázáckých či heist filmů. Nezapomínejme ale, že PODRAZ byl zdaleka jedním z prvních. O samotném závěru, který mi vždycky vykouzlí úsměv na rtech nemluvě. 90% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika i v současnosti hladce straká do kapsy Dannyho parťáky a podobné podrazácké filmy, ač jsou kvalitativně mnohdy na velice vysoké úrovni. Podraz zkrátka smíchal to nejlepší co mohl a vznikl tak legendární film, který je stejně jako Butch a Sundance nezapomenutelnou vzpomínkou na Titány! Jen ty ženské představitelky mohly být vybrány trochu vkusněji. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vecer som si povedala, ze by som si pozrela nejky starsi, kulervouci film. Otvorila som Popcorna, pozrela co mam v ponuke a narazila som na tuto lahodku. Ale ho pekne ojebabrali, vsak? :D Charizmaticki herci, vyborna atmosfera a viac ako dve hodinky ubehli, ani sa clovek nenazdal. Skoda, ze sa chlapi ako Paul a Robert uz dnes nerodia. Ak nahodou ano, ozvite sa mi prosim, dakujem :D (Videne 22.08.2010) ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Malá hračka – tá čiastka, o ktorú Johnny (Robert Redford) a Henry (Paul Newman) Lonnegana (Robert Shaw) hodlajú pripraviť (11,000 dolárov), by po inflačných zásahoch činila v roku nakrúcania 35,000 dolárov a v súčasnosti by to bolo už 203,000 dolárov. (classic)
  • Pokiaľ sa vám zdá, že Robert Redford – zvláštne drží príbor, tak to bolo zapríčinené tým, že si pred nakrúcaním zlomil pravý palec a kvôli nakrúcaniu si odmietol na zranené miesto nasadiť sadru. (classic)
  • Americký režisér Rob Cohen prohlásil, že v době, kdy pracoval jako předčítač scénářů u tehdejšího vydavatele Mika Medavoye, našel scénář v hromadě různých autorských děl. Ve svém hodnocení napsal, že se jedná o velký americký scénář, který bude jednou obsazen hvězdami, natočí ho významný režisér a získá mnoho cen. Medavoy řekl, že se pokusí na toto doporučení scénář prodat, ale jestli se mu to nepodaří, Cohena vyrazí. Společnost Universal koupila scénář ještě ten den odpoledne. Cohen pak měl hodnocení zarámované na zdi ve své kanceláři. (Čulo)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama