Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Carol pracuje jako ošetřovatelka v pečovatelském ústavu a ubíjí ji nuda v práci i v manželství s Waynem. Jednoho dne ale do ústavu přivezou záhadného pacienta - je to postarší sympaťák Henry a Carol zanedlouho zjistí, že nový pacient skrývá nějaké tajemství. To vyprovokuje její zvědavost s časem se oba spřátelí. Vyjde ale najevo, že Henry je zkušený zloděj, který se do ústavu dostal proto, aby se vyhnul vězení. Vznikne mezi nimi zvláštní vztah a ten v Carol probudí odvahu a schopnosti, o kterých sama nevěděla. S těmito novými zlodějskými ambicemi Carol přesvědčí Henryho, aby spolu udělali jeho poslední akci. Henry ji a Wayna začne učit a tato zvláštní trojice začne připravovat rafinovanou a nebezpečnou akci. Na jejím konci na ně čeká pořádný balík peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tuctově natočené, tuctově zahrané. Nad průměr malinko vyčnívá jen Paul Newman, kterému ani v pokročilém věku 75 let neschází entuziasmus, byť po velkou část filmu jen (pozor spoiler :-)) sedí na vozíku. (konec spoileru) Celkem v šoku jsem byl po zjištění, že Linda Forentino měla v době natáčení 42 let - uff, takhle dobře po čtyřicítce nevypadám ani já, a to už je co říct! :-P ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Paráda, ukradla ste trúbu. Keby ste si dala dole nohavičky, možno by vám dal aj kávovar.“ Paul Newman hrá v BALÍKU PEŇAZÍ noblesného lupiča, ktorý predstiera infarkt, aby sa vyhol kriminálu; namiesto toho je „prevelený“ do obyčajného ústavu. Tu sa oňho stará atraktívna opatrovateľka (Linda Fiorentinová), ktorá odhalí mužov podvod a spolu s priateľom ho zatiahne do svojho lupičského plánu... Dobrý nápad, svižné dialógy, milá atmosféra a zdatné herecké obsadenie v čele so šarmantne starnúcim Paulom Newmanom. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film. CHvíli jsem si říkal "ty vole to je komedie?" nebo "Ty vole to je krimi?". Tenhle film si hraje na dva žánry a bohužel ani jeden pořádně nedržel po hromadě. Film je průměrný ve všech strnankách, herci (kromě jako vždy vynikajícího Newmana), příběh, scénář. A jediné co film vytahuje je vynikající hudba. Film nedoporučuji ale jako jednorázová zábava postačí dokonale. ()

quasar 

všechny recenze uživatele

Zajímavý krimi film, ale ne strhující. Do role Carol bych obsadil někoho jiného, Newmanovi tady sekunduje dost křečovitě. Jako většina US filmů je i tenhle moc ukecaný (hlavně Carol) - to nesnáším. Jako by si tvůrci neuvědomovali, že kamera a divákova fantazie mnohdy stačí. Třeba ten "taneček na klíně" moh být beze slov a efekt by byl někde jinde. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Rozverná komedie, ve které se notorický bankovní lupič dá dokupy s mladým manželský párem a společně realizují plán další akce. Paul Newman je starý klasik, Linda Fiorentino není až zas tak přitažlivá. A Dermot Mulroney je můj oblíbenec, zde hraje ale spíš takového pitomce. Průměrný film, který ale dokáže zpříjemnit odpoledne. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama