Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Carol pracuje jako ošetřovatelka v pečovatelském ústavu a ubíjí ji nuda v práci i v manželství s Waynem. Jednoho dne ale do ústavu přivezou záhadného pacienta - je to postarší sympaťák Henry a Carol zanedlouho zjistí, že nový pacient skrývá nějaké tajemství. To vyprovokuje její zvědavost s časem se oba spřátelí. Vyjde ale najevo, že Henry je zkušený zloděj, který se do ústavu dostal proto, aby se vyhnul vězení. Vznikne mezi nimi zvláštní vztah a ten v Carol probudí odvahu a schopnosti, o kterých sama nevěděla. S těmito novými zlodějskými ambicemi Carol přesvědčí Henryho, aby spolu udělali jeho poslední akci. Henry ji a Wayna začne učit a tato zvláštní trojice začne připravovat rafinovanou a nebezpečnou akci. Na jejím konci na ně čeká pořádný balík peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film. CHvíli jsem si říkal "ty vole to je komedie?" nebo "Ty vole to je krimi?". Tenhle film si hraje na dva žánry a bohužel ani jeden pořádně nedržel po hromadě. Film je průměrný ve všech strnankách, herci (kromě jako vždy vynikajícího Newmana), příběh, scénář. A jediné co film vytahuje je vynikající hudba. Film nedoporučuji ale jako jednorázová zábava postačí dokonale. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Su mile překvpen, však nikoliv šokován. Po nedávno shlédnutém Soumraku, jenž byl koncertem nudy pod zástěrkou slavných jmen mě Balík peněz velmi překvapil. Nejde sice o převratně zábavnou krimi, ovšem to co nám tu filmaři servírují je lehce nadstandardní podívaná a "stařík" Paul Newman tu předvádí dost slušný výkon. Sice mi někdy připadan na invalidním vozíku, jako by k němu byl doopravdy upoután, ovšem plánovací a sama hlavní fáze filmu mají dost svižné tempo a taky dobrou kameru. Konec samotný nezapře i notnou dávku vtipu. Linda Fiorentino je navíc kus, takže když vás omrzí náhled na obstarožního Paula, pak tohle hlavně tedy mužské části publika rozprodí krev. Tohle je něco jako slabá pálenka, sice se po ní dá opít, ale dřív než poznáte účinky, odevzdáte vše zas přírodě. Stačilo trocha více akce a méně keců a mohly to být klidně čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak si představuju nejtvrdší zkoušku herectví? Tak, že by mi někdo na klín posadil svůdnou Lindu Fiorentino v sexy doktorském plášti, nechal ji po mně plazit jako užovku po vyhřátém kameni a přikázal mi, abych předstíral mrtvici. Tu bych asi vážně dostal, ale až potom, co bych s milou Lindou skončil. Jinak je to příjemná oddychovka, kterou ruší jen nešikovné ruce střihačovi. Lepit scény stylem "počkej chvilku, mám nápad!" - střih - dva dny na to, je sice super, když se na film koukáte v autobuse a potřebujete děsivě čurat, ale jinak by si tenhle námět zasloužil víc prostoru než necelé fotbalové utkání. Alespoň nějaké to nastavení, pane rozhodčí, vždyť to byl jeden z poslední Paulových zápasů... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nešlo sice o nějaký propracovaný velkofilm a místy to bylo dost znát, protože logika tu a tam zakulhala, pokud ale k této záležitosti člověk přistoupí jako k pohodové oddechovce, neměl by být zklamán. Příběh věru nekladl důraz na divákovu představivost, děj byl prostý a předvídatelný, ale já jsem přes všechny tyto připomínky nebyl nespokojen. Všechny nedostatky byly totiž snesitelnější díky obsazení obou hlavních rolí. Paul Newman byl pan herec a dokazoval to i v tomto filmu. Jeho scény měly úplně jiný náboj; to charisma by se asi nepodařilo utopit ani v německé komedii z osmdesátek. A Linda Fiorentino... Na ni jsem nikdy nedal dopustit. Krom toho, že jsem ji vždycky považoval za dobrou herečku, byla pro mě i velmi, velmi atraktivní bytostí. Kdepak, kam se hrabe nějaká Angelina Jolie a jí podobné přeceňované hvězdy. / Poučení: Neházej flintu do žita. Skončil jsi na vozíku? Pořiď si galusky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tuctově natočené, tuctově zahrané. Nad průměr malinko vyčnívá jen Paul Newman, kterému ani v pokročilém věku 75 let neschází entuziasmus, byť po velkou část filmu jen (pozor spoiler :-)) sedí na vozíku. (konec spoileru) Celkem v šoku jsem byl po zjištění, že Linda Forentino měla v době natáčení 42 let - uff, takhle dobře po čtyřicítce nevypadám ani já, a to už je co říct! :-P ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama