Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (442)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ok. Nie som človek, ktorý nenávidí Dreamworks, ale musím povedať, že toto je jeden z filmov, ktorý nielenže nemám rád, ale len myslenie na neho mi pretáča koliečkami. Prečo? V prvom rade je to preto, lebo mi to príde ako nepodarená paródia na fantastický film (FINDING NEMO), kde si Dreamworks povedali, že Pixar to s rybami vyhrali, tak urobia aj oni svoj vlastný podmorský svet, ktorý ale bude viac moderný a prinesie nám niečo ako Záchranci Mora. Kým ale aj ten film pre mňa fungoval, tak toto boli len gagy a slovné hračky, absolútne príšerné vtipy, ktoré vôbec nefungovali a chcel som len aby Will Smith sklapol a držal hubu aspoň na pár minút. Postavy sú nezaujímavé, animácie sú nechutné, reakcie hlavného hrdinu ma vytáčajú do vývrtky a ja mám skutočne len pocit, že Shark Tale bol film, ktorý mal vytrieskať peniaze z ľudí. Kreativita mizerná, - predstavte si ten film v hranej verzii v skutočnom svete. Potom uvidíte prečo ho tak veľmi nenávidím. Animované filmy nám majú ukázať svet, ktorý by sme v hraných filmoch nevideli. Tu však žiadna kreativita nie je. Ale som rád, že sa aspoň Dreamworks cez toto posunuli a nenaservírovali nám pokračovanie. Toto je skutočný grc. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý animovaný film s různorodými mořskými živočichy. Bohužel je to jen dobré a tak film ničím nevybočuje z průměru. Příběh je na animák obstojný, zábava je slušná a některé hlášky stojí za to. Tato rodinná komedie si jisto jistě své příznivce najde a určitě vás poprvé bude dobře bavit. 60% ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pro mě MEGA zklamání. Zdálo se mi, že se koukám na hip-hopový videoklip, než na animovanou komedii. Hlavní postavičce bychom měli fandit a né si přát, aby ji konečně sežral žralok, protože se ty její kecy nedají vydržet. Dreamworks u mě hodně propadlo a doufám, že si pro příště rozmyslí jestli chtějí vytvořit videoklip Christině Aguileře a Missy Elliot nebo kvalitní 3D animák ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH ŽRALOKA patří k těm animákům, které neoslní, ale i přesto svůj účel splní a pobaví. Nicméně při srovnání s takovým NEMEM (to se asi ke srovnání, vzhledem k okolnostem nabízí nejvíc) tak dobře neobstojí. Jsou v něm sice povedené kousky (celá ta věc okolo Kmotra a žraločí mafie je opravdu dobrá) jenže známé hlasy a heslo "od tvůrců SHREKA" k výrobě kvalitního filmu nestačí. Vždyť už samotná animace je v porovnání s konkurencí dost ubohá a tenhle prapodivný rybí svět sice má něco do sebe, ale nikdy nebude tak sympatický jako ten v NEMOVI. DREAMWORKS by se měli zamyslet a zkusit do příběhu vložit duši tak jako to dělají lidi u PIXARU. Dokud se tohle nenaučí, budou vždy jen "ti druzí". ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jsem hluboce zklamána. Příběh žraloka není ani vtipný, ani dramatický, natož inteligentní. Staví hlavně na vizáži a projevech celebrit (Will Smith a jeho gesta a-lá raper), na znalosti amerických reálií (a taky kultuře), a samozřejmě na velmi proslulých a za mořem oblíbených filmech (postřehla jsem Titanik, Kmotra, Matrix ....). Problém je však v tom, že ani na jedné straně nenacházím nadhled, ironii, satiru. Příběh žraloka je jen prázdná parodie našroubovaná na banální příběh v co nejvíce moderním a cool hávu a s nechutnou pop, hip-hop a r'n'b hudbou k tomu. A ani přijatelná grafická stránka filmu nedokáže nic z toho pozvednou ze své ubohosti. (Přiznávám, že já jsem srazila ze dvou hvězd na jednu, protože chovám nepřekonatelnou averzi k americké komerční hip-hopové kultuře). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (19)

  • Pro animátorskou sekci DreamWorks jde o první počítačem animovaný film, který vyrobili samostatně. Mravence Z (1998) a Shreka (2001) totiž pro studio produkovala společnost PDI. (imro)
  • Lenny (Jack Black) vypľuje v jednej scéne poznávaciu značku s rovnakým číslom ako má tá, ktorú vo filme Čeľuste (1975) nájdu v žalúdku mŕtveho žraloka. (ČSFD)
  • Nasazení v až 4 016 kinech přineslo animáku od DreamWorks za úvodní víkend (1.-3.10. 2004) 47,6 milionů amerických dolarů. (imro)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama