Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

kinej 

všechny recenze uživatele

Wonderful days se rozhodně řadí mezi moje nejoblíbenější anime. Neváhám dát plný počet bodů, protože tento korejský snímek je prostě uplácán z té správné hlíny. Základem je sice nekomplikovaný příběh, ten je však skvěle odvyprávěn a jak se film ubírá k finále, strhává více a více pozronosti. Finále ve stavu bez tíže pak patří k tomu nejkrásnjěšímu, co jsem v žánru anime viděl. Na tomto prožitku má zásluhu krásná doprovodná hudba . Dalším faktorem, který má zásluhu na mém hodnocení je technické zpracování. Film o filmu mi doslova vyrazil dech. Zakomponování skutečných modelů, s 3D grafikou a klaisckou velice precizní animací je krásné a efektní. Anime jsem si zamiloval právě kvůli titěrné animaci a kvůli vizonářskému zpracování akčních scén. A akční sekvence jsou zde také výborné. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět, ucházející příběh, skvělá hudba a velmi povedená a zajímavá animace. Celkově hodně povedený zážitek, kterému ovšem výsledný dojem kazí pokus o velké rádoby poetické finále, které se ale u mě vcelku minulo účinkem. Přesto velmi slušné - 7,5/10 ()

Reklama

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Po grafické a hudební stránce dokonalé. Příběh není podle mě vůbec neoriginální, jak se snaží mnozí tvrdit, zejména hlavní nápad s městem, které žije ze znečištění, tak se snaží aby ho neubývalo. Zápletka je sice poměrně jednoduchá, nicméně na pět hvězdiček u mě hodnocení stouplo díky skvělému závěru. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Nestačí anime dobře nakreslit. Ani zaměnit ropu znečištěním. Ani rozdělit lidskou společnost. Ani vložit lásku. Ani vnést do lásky soupeření. Ani nechat mrznout dětičky. Ani spustit revoluci. Ani nechat odlétnout hrdinu ke slunci. Ani měnit hloubku ostrosti a simulovat zpomalovačky. Nic z toho nestačí, pokud ze všeho nakonec vznikne pouhá slepenina obrazů bez vazby a příběh bez duše. ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Animace je místy výborná a jakákoliv myšlenka post-apo světa si dokáže získat své publikum... Zkáza Ecobanu má však problém se svým příběhem, které předkládá neskutečně syrově a vůbec nejde do hloubky. Celkový dojem z postav, nemůžu se tomu prostě ubránit, působí dost povrchně. Být lepšího scénáře mohlo by se jednat o velké téma. Takto však Wonderful Days zapadají do lepšího průměru, který Vás místy neobyčejně nadchne, ale stejně tak i otráví. Pokud chcete zajímavé anime, které se na první pohled tváří dobře, ale uvnitř už tak skvostné není, tak ho zkuste. Neurazí, ale ani zásadně nepřekvapí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama