Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

Terva 

všechny recenze uživatele

A.D. 2142.....pořád jen prší......... Něco jako antiekologický sci-fi snímek o městě, které využívá odpadky jako energii, ale aby udrželo obyvatele pod svou kontrolou potřebují mít stále znečištěné ovzduší. Cesta aktérů ke slunci je však trnitá a vyžaduje oběti. Láska dvou hlavních hrdinů vnese do příběhu i romantiku. CITÁT - Moře i nebe jsou prý modré, dočista modré......... Chvilkama mi unikal smysl a někdy jsem se i nudil. Jinak má film dobrou animaci, povedenou hudbu a je pěkně ozvučený. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já manga normálně nežeru, ale občas nějaké zkusím a někdy to dokonce i celkem příjemně překvapí. Jako třeba Zkáza Ostravy... pardon, Ecobanu, jak byl kreativně česky pokřtěn snímek "Wonderful days". Příběh je sice prostinký a s logikou se nepotkal, klišé stíhalo klišé, ovšem grafická stránka na mě udělala výborný dojem a když tentokrát postavy neměly bulvy jako lemur, překvapený nadrženým medvědem, působily navzdory zjednodušení docela lidsky a dokázaly ze mě dokonce vydupat i špetku sympatií (konkrétně jsem pocítila nepochopitelnou slabost pro velitele ostrahy:-)). Škoda určité naivity, plytkosti, nevyváženosti, mělce vyprofilovaných charakterů, zkrátka všech těch detailů, co odlišují silný příběh od průměrného. Koukalo se na to hezky, ale to je bohužel všechno. Jo, a může mi nějaký znalec asijské fauny ozřejmit, co za zvíře bylo to pikaču s pruhovanými rohy? 65% ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Obrovsky potencial, ale rozpacity vysledek... Film nezvlada chytit divaka za sos a protahnout ho timhle nadhernym svetem, aniz by neupadl do prilisne schematicnosti a pasti mnoha klise. Ani vizualni strance nelze zatleskat bez obcasneho "ale", protoze naduzivani renderovanych objektu je bohuzel az prilis okate (s vetsim rozpoctem by se mozna dala klasicka rucni animace a 3D objekty spojit lepe, ale tady je to na nekterych mistech vylozene nestastna kombinace). Wonderful Days ze vseho nejvic pripomina pilotni dil nejake kosate serie a urcite by si zaslouzil vetsi peci co se tyce scenare. Finalni scena je sice bez diskuze uzasna, ale to co ji predchazi je prilis zdlouhave i na meditativni animak. ;) ()

Javad 

všechny recenze uživatele

V HD rozlíšení je WONDERFUL DAYS hotová pastva pre oči, ale ten dej a nelogickosť (nebudem to tu rozoberať, ale ak sa nad tým zamyslím tak celé je to pekná blbosť)..., pravdu povadiac je to točené ako pre 12 ročných. Každý kto už má pár filmov za sebou musí v polovici spoznať že toto sa jednoducho nepodarilo, pritom začiatok je fajn – žena ženúca sa na futuristickej motorke po opustenej post-apo krajine...atď. , *** za tú krásnu grafiku. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Správně deprimující, temná apokalyptická budoucnost, hlavní hrdina žijící na periferii … a jeho přítelkyně z dětství, která patří do týmu "vyvolených“ z města snů. Pochopitelně se najde i neústupný sok v lásce, který k dosažení svého cíle nepoužívá zrovna nejčestnější metody. Kromě toho Zemi hrozí další rozsáhlé znečištění ... Znečištění, které město Ecoban nutně potřebuje k životu, protože z něho získává energii - jenomže zdroje po letech hojnosti vysychají a tudíž je třeba způsobit menší ekologickou katastrofu. Logicky musí následovat pokus našeho hrdiny o její odvrácení - vedený utkvělou touhou po modrém nebi a slunci nad hlavou ... Úchvatné a do detailů propracované výtvarné ztvárnění podtrhuje podmanivá hudba jakoby z jiného světa. Je pravda, že příběhu by slušela delší stopáž s promyšlenějším scénářem a lépe vykreslenými charaktery jednotlivých postav, ale v tomhle případě se přikláním k vyššímu hodnocení. A protože jsem docela překvapená a odvázaná z námětu a hlavně z jeho zpracování - včetně strhujícího finále, neodpustím si malou poznámku, která s tímhle filmem vůbec nesouvisí --- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! --- Bože, nějak takhle měl přece skončit třetí díl "Matrixu“ !!! Alespoň jsem si to vždycky představovala. Ne jenom křehkým příměřím a pouhým obnovením rovnováhy virtuální reality, která nic podstatného neřeší - sebeobětování Nea mělo přinést alespoň příslib nějaké SKUTEČNÉ změny … Změny, která by třeba až někdy v daleké budoucnosti umožnila strojům brát si energii odjinud nežli - řekněme - z "lidských“ zdrojů a lidské rase by přinesla naději na normální život. Ale to je jenom taková moje zcela soukromá, dnes už bezpředmětná a možná i hloupá vize - a navíc sem nepatří, i když ji nemůžu dostat z hlavy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama