Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jimmy Shannon žije v San Franciscu a je zapřisáhlým starým mládencem, který nemá příliš chuti do ženění, přestože již tři roky chodí se sympatickou Anne Ardenovou. Jediným jeho příbuzným je nerudný dědeček, který nutí Jimmyho, aby se oženil a měl děti. Jimmy pozve Anne do luxusní restaurace, kde ji požádá o ruku, ta však vycítí, že se ve skutečnosti ženit nechce, a odmítne ho. Když dědeček zemře, odkáže mu majetek v hodnotě přesahující sto milionů dolarů. Má to ovšem háček, musí se do svých třicátých narozenin oženit, vydržet se svou ženou žít minimálně deset let a mít s ní děti. A Jimmy má třicáté narozeniny příští den. Vyrazí za Anne a zastihne ji na letišti, dívka však znovu jeho nabídku odmítne, protože cítí, že se přemáhá. Jimmy tedy vytáhne fotografie svých bývalých přítelkyň a společně s Marcem mezi nimi hledá nejvhodnější nevěstu. Marco dá do novin inzerát, kterým hledá manželku pro budoucího milionáře. A zatímco se před kostelem začínají houfovat nevěsty všech typů, Jimmy si uvědomí, že si chce vzít Annu z lásky. Možná by ji dokázal dostihnout a požádat o ruku do třetice ještě před vypršením lhůty, to by však musel nějakým zázrakem uniknout davům vdavekchtivých nevěst, které obklopují kostel i přilehlé ulice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvod naznačuje, žeby z toho mohla byť rádobyvtipná romantická komédia (prológ s mustangmi), ale zvyšok je o niečo lepší (napríklad scéna s odhalením pravého významu ruží je skvelá). Film má dobré tempo - tak prvá polovica, kde Chris naháňa Renée, tak aj ostatok, kde Chrisa naháňa mesto. Casting sa vydaril. Chris O'Donnell je skvelý a Renée púta na seba pozornosť v každom okamihu. Taktiež malá rola Jamesa Cromwella je výborná, i keď za celý film takmer nič nepovie. Záver bol nerealistický a plný účelovsti a klišé - ale to nevadí, veď to je preboha romantická komédia. ()

Neezy 

všechny recenze uživatele

Trošku si říkám, jestli nejsem až moc hodná, když dávám tomuhle filmu vůbec nějakou hvězdičku. Ale mám ráda Renée a jeden vtip a jedna scéna se jim tam dokonce povedly. Nicméně je to film, který už nikdy nechci vidět znovu, protože si myslím, že jsem svůj čas mohla zabít daleko lépe. Je to vyloženě hrozný film, plný nesmyslů a rádoby vtipů. ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu nie príliš vydarená romantická komédia, ktorá je po obsahovej stránke tak príšerne stupídna a nezáživná, že by ju nezachránil snáď nikto. Chris O'Donnell a aj Renée Zellweger sa síce snažili, no žiaľ vzhľadom na všetky ostatné faktory boli absolútne bez šance, navyše som mal taký pocit, že k sebe ani trochu nepasovali. Vlastne zlé bolo takmer všetko. O akúsi pomyselnú korunku sa suverénne postarala scéna s kvantom utekajúcich neviest, no a za hlavu som sa chytal taktiež pri samotnom "romantickom rozuzlení" v závere. Čiže humor prakticky nulový, romantika poňatá príšerne a hviezdička čisto len za snahu. Ak ste na tom podobne ako ja, a teda zo stoviek žánrovo podobných filmov (romantických komédií) ste videli len zanedbateľný zlomok, tejto snímke sa odporúčam preventívne vyhnúť a pohľadať niekde inde. Verím, že krok to bude len a len správny. 25% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kecy a srovnání s mustangama vtipny, chytání kytice jako trest taky a pak i v průběhu se najde docela dobrej fórek. Ale jak plyne čas, tak už to neni tak dobry, ale rozhodně lepší, než všechny ty romanticky komedie s nevěstama (na útěku, hádajícíma se, nervózníma, zamilovanejma do jinyho atd.). No prostě to patří k té lepší polovině trapnejch romantickejch svatebních komedií. ()

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Sběsilé stádo nevěst se žene za prostým mladíčkem, rádoby komedie, romantická .. do té doby než ženich začne snáhět svou nevěstu je to snesitelné, pak se to změní na hon na mustanga, Chris O'Donnell musel být v mládí sprinter, jinak to nevidím .. raději se podívejte na negaci ženicha, na Nevěstu na útěku, aspoň malinko kvalitnější. Zajímalo by mě, kde sehnali tolik svatebních šatů, na to padla snad půlka rozpočtu ne? ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • V závěrečné scéně, kdy je ženich pronásledován nevěstami, účinkovalo tisíc komparzistek. Některé si dokonce přinesly svatební šaty z domu i přesto, že štáb je měl připravené pro všechny. (lesumir)
  • Ve scéně, kdy si Jimmi (Chris O'Donnell) bere Anne (Renée Zellweger), má Anne nejdříve v ruce kytici světle růžových růží, ale vzápětí je její kytice z bílých lilií, poté se opět změní v růže a v posledním záběru opět na lilie. (Klariska)
  • Jedna z nevěst se snaží udělat na Jimmiho (Chris O'Donnell) dojem tím, že chodila na vysokou v Princetonu, kam chodila i Brooke Shields, která hraje ve filmu postavu Buckley. (peetriss)

Reklama

Reklama