Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 300)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Welcome to Hell!“ V Paříži jich žije okolo osmi milionů, v Indii z nich připravují karbanátky, v Kalifornii o nich natočili rodinnou komedii. Jsou to krysy, jsou všude, přenášejí infekce, jejichž názvy je lepší neznat a množí se… jako krysy. Když pomineme zanedbatelnou skutečnost, že jimi asi budeme jednou sežráni zaživa, nic nám nebrání ve vychutnání dalšího chutného sousta ukuchtěného borci z Pixaru. Má smysl vypisovat zde všechny klady gurmánského příběhu o jednom krysákovi, o jeho komickém i dojemném dobrodružství s morálním ponaučením na konci? Je to ještě lepší než Příběh hraček, Nemo, Úžasňákovi nebo Auta. Je to opět proklatě originální a v mnoha emotivních scénách silnější než lecjaký hraný doják. A zaručeně dostanete chuť uvařit si něco dobrého, hodně dobrého, žádné šlichty. Takovéhle rozmazlování vlastních diváků by se lidem z Pixaru jednou mohlo vymstít. Do té doby – dobrou chuť! (A ne, že se spokojíte s jednou porcí.) :-) 95% Zajímavé komentáře: kleopatra, dzej dzej, Mahalik ,Weirdman, Phillo, Barak ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kulinářská vášeň sice potrápí vaše reflexně reagující chuťové buňky, ale Pixar začíná být příliš dětinský, resp. spíše samotný Brad Bird jako by ve světě chutí a vůní pozapomněl na osobitou invečnost, kterou dokázal bavit i dospělého diváka (rudá hrozba Železného obra, či komiksová vášeň Úžasňákových). Tam kde by divák očekával chytrou narážku, narazí na prostinký vtípek, který pobaví, ale u srdce nezahřeje. I když tady si myslím ukuchtil největší zradu český distributor s dabingem. Strčte si ho někam! Po shlédnutí originální verze budu ochotný jít s hodnocením i na absolut. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, jak nezvyklou dějovou premisu si Pinkava vybral, je nakonec Ratatouille až překvapivě předvídatelnou podívanou. Efektní, dostatečně zábavnou a pixarovsky vypilovanou, ale přece jen jasně dopředu danou. Hodně tak zachraňuje romantické prostředí Paříže, příjemná kuchyně plná roztodivných pokrmů a také Anton Ego jako temný restaurační přízrak dělající z každého svého monologu vrcholně napínavou momentku. Když ale porovnám s takovými Auty, které se mohly ve schématičnosti ztratit daleko snadněji, mírné zklamání z Remyho cesty za chutěmi a vůněmi cítím. 70% ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Uff.... to zas bylo něco.... pak se nemám stávat prostorově výraznějším... :-) Myslel jsem, že Postřižiny zůstanou jedinným filmem, u kterého se nejen usmívám, ale dostanu šílenou chuť na cokoli a hle... nějaký animovaný krysák si klíďo píďo přijde a zboří mi jen tak "MÝRNIXTÝRNIX mé přesvědčení.... No tedy.... :-) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Brad Bird / Jan Pinkava, Brad Bird, Jim Capobianco | Hudba: Michael Giacchino | Produkcia: Brad Lewis, Andrew Stanton | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Pixar | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 623,722,818 $ | Ocenenia: Academy Award - 1 výhra: Nahlepší animovaný film. 4 nominácie: Scenár, Hudba, Zvuk, Strih zvuku. Golden Globes - 1 výhra: Najlepší animovaný film. Spolu: 64 výhier a 35 nominácií || Ak hľadáte tú pravú syrovosť sveta, to pravé korenie, od ktorého je život tak rozmanitý, nájdete ho v tejto rozprávke. Niet určeného receptu pre život. Existujú len prísady. Ratatouille ním určite je. 93% | Blu-Ray, THX, SK DTS| ()

Galerie (55)

Zajímavosti (57)

  • Úžasňákových Brada Birda si do Ratatouille odskočil zloduch Bomb Voyage – nenápadně se mihne v záběru z pařížské ulice. Logo Úžasňákových najdeme také na trenýrkách kuchtíka Linguiniho (Lou Romano), když si v jedné scéně s Remym (Patton Oswalt) na zlomek vteřiny rozepne kalhoty. (Siriuss)
  • Co je to "Ratatouille"? Francouzská specialita, kterou uvaříte z opečených a podušených plátků lilku, cukety, papriky a rajčat. Pixar si ji ale za název vybral především proto, že v ní zaznívá anglický výraz pro krysu: rat. (Pumiiix)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama