Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 300)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Uff.... to zas bylo něco.... pak se nemám stávat prostorově výraznějším... :-) Myslel jsem, že Postřižiny zůstanou jedinným filmem, u kterého se nejen usmívám, ale dostanu šílenou chuť na cokoli a hle... nějaký animovaný krysák si klíďo píďo přijde a zboří mi jen tak "MÝRNIXTÝRNIX mé přesvědčení.... No tedy.... :-) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jednoducho obdivujem tvorcov, do akych detailov dokazu vytvorit nadherny svet Pariza, roznych ulic, samotnych potkanov alebo ludi, ale pritom aj pribeh, ktory ma svih, humor a ani chvilku ma nenudil. Proste od tvorcov Maleho Nema, Priseriek s.r.o. alebo Toy Story je tu dalsia genialna animovana komedia a z mojho pohladu jedna z najlepsich, ake som v poslednom obdobi videl... ________ Patton Oswalt - (Krysák Remy) +++ Ian Holm - (Skinner) +++ Lou Romano - (Linguini) +++ Brian Dennehy - (Django) +++ Peter O´Toole - (Anton Ego) +++ Brad Garrett - (Gusteau) +++ James Remar - (Larousse) +++ Produkcia: John Lasseter, Andrew Stanton +++ Hudba: Michael Giacchino +++ ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Klasický Pixar. Absolútne dokonalá 3D animácia a milión možných i nemožných obrazových detailov a nápadov sa tentokrát stretli s výbornou réžiou a tak i na animák relatívne dlhá stopáž nenudí. Čo však upúta pozornosť očí, neodvedie pozornosť mozgu od klasických neduhov pixarovskej (a vlastne i celej hollywoodskej) animovanej tvorby. Tými sú už klasicky schematické a ploché charaktery postáv, ťah na „rodinnú“ bránku tisíckrát otrepaným ponaučením o dôležitosti rodiny a priateľstva a príbeh jednoduchý, aby ho pochopilo i päťročné dieťa. Viem, že primárne zameranie „rodinného“ animáku je zaujať všetky generácie, otázka je, či pre päťhviezdičkový film a nepochopiteľné 117 miesto v TOP 200 mi stačí to, aby ma zaujal. Mne nie, ostatným naokolo ako vidím, asi áno .... 8/10 P.S. film veľmi ale naozaj veľmi podržala postava kritika čuramedána Antona Ega – jeho precitnutie v závere je úžasné, i keď trochu rozprávkové. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do kina s vidinou nevšedního zážitku, jsem lehce zklamán, zvlášť po těch nadšených reakcích recenzentů (třeba všichni ze Cinemy dali sto.) Prostě z hlediska vtipného i dojemného u mě snímek zůstal na půl cesty, protože podobné emoce jsem zkrátka cítil u animáku od Pixaru, který se mi líbil nejvíc (Hledá se Nemo - 100%), i u toho, jenž na mě zapůsobil nejmíň (Život brouka - 70%.) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Remy je velmi roztomilá krysa, která má neobvyklé chutě a výjimečný čich. Od prvního okamžiku si vás získá nejen svým vtipem, pohledem na jídlo, vkusem, ale také prakticky dokonalou animací, kterou se pánové z Pixaru posunuli zase o krok dopředu. Vše od jeho srsti, pohledu až po vodu a jídlo, které ve filmu divák uvidí je naprosto mistrovská přehlídka barev, nápadů a dokonalosti. Proto film jako celek zamrzí. Vše je tak krásně barevné, hezky udělané a roztomilé, až v tom chybí duše, která by nutila diváka vracet se k Remymu, jeho krysí rodině a sýru. Ani vtipných pasáží tu není tolik. Jde o povedený kousek, který je mixem všeho, co se Pixar za roky s animací naučil, se špetkou zvířátek, které by nikdo v kuchyni nechtěl, ale přesto bez třešničky na vrch, která by z Ratatouille udělala nezapomenutelnou výpravu do světa francouzské kuchyně. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (58)

  • Výloha s mrtvými krysami v Paříži skutečně existuje, patři deratizační firmě, od roku 1872 se sídlem na stejném místě. (don corleone)
  • Po uvedení filmu se děti všude na světě dožadovaly, aby jim rodiče koupili krysu. V důsledku filmu se prodej hlodavců prudce zvýšil. Jeden řetězec domácích mazlíčků dokonce zaznamenal 50% nárůst prodeje hlodavců. (Trajektt)
  • Když sáhne stará žena po krabici s náboji, vidíme na ní nápis "R.B. Cheney´s". Jedná se o narážku na incident viceprezidenta USA Dicka Cheneyho, jenž při střelbě na ptáky omylem zasáhl kolegu republikána. (don corleone)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama