Reklama

Reklama

VOD (1)

V městečku Snowfield v Coloradu se pohřešuje 700 lidí. Jediní, kdo ve městě zbyli, jsou dvě sestry, šerif, jeho zástupce a profesor specializující se na starodávné epidemie. Právě on zjistí, že je planeta ohrožena fantomem po staletí ukrytým v nitru Země, jehož cílem je vyhladit lidstvo a veškerý život. A je nyní na pěti lidech, aby se postavili na odpor vražednému teroru a zachránili tak Zemi pro příští generace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně mě překvapilo nízké hodnocení toho filmu na internetu, přestože vůbec nejde o špatný kousek. Koontzovu knihu jsem nikdy nečetl, takže nemůžu srovnávat, jak moc se tvůrci drželi předlohy, ale příběh samotný na mě zapůsobil docela kladně. Souhlasím však s názory, že první polovina filmu je skutečně mnohem lepší a poutavější, než ta druhá. Zvláště pak navozenou atmosférou a spoustou otázek, které se vám začnou honit hlavou. Liduprázdné městečko, divné zvuky a podivně vypadající mrtvoly (teda těch pár, na které narazíme). Co se tu sakra stalo? Bude za vším skutečně nějaká epidemie, nebo snad nějaký sériový vrah? Dokázal by však zabít všechno živé během jednoho dne? Než dostaneme alespoň zlomek odpovědí na tyto otázky, můžeme se (teda hlavně pánové) kochat pohledem na dvě pohledné herečky a dámy budou následně odměněny příchodem Bena Afflecka a Lieva Schreibera. Ten první se téhož roku objevil i v Armageddonu a své charisma se snažil prodat i zde, ten druhý se zhostil role bláznivého zástupce Stua opravdu velmi dobře. Dost bylo ale kochání a následně přejdeme rovnou k akci. Na scéně se objeví nejen podivný létající tvor a vojáci v čele s doktorem Peterem O'Toolem, ale i napodobenina psa, která se postará asi o nejpůsobivější scénu z celého filmu. Tím však byli klady tohoto filmu zřejmě vyčerpány, protože se následně dostáváme do druhé fáze příběhu, která mě už tolik nebavila. Následný boj s Fantomem už sebou přinesl spoustu nelogických a dost přehnaných situací, navíc i samotná atmosféra začala pomalu skomírat. Objevila se celá řada nudnějších pasáží a některé z nich dost zaváněly trapností. 60% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako třináctiletej dacan tak jsem u toho skoro nedýchal a hlavně první polovina pro mě byla neskutečně mrazivá. Děj se hrne kupředu vlastně hned od prvních minut a tak nemusíte čekat jako u jiných filmů třeba půl hodiny , než se to konečně rozjede. Kdepak tady uběhne cca pět minutek a už se dostavuje zneklidňující pocit, že v tomto městečku je něco fakt hodně špatně a občasné nalezení mrtvol tomu nasazuje korunu, že je něco fakt špatně. Když sestry potkaj poliše vedené Affleckem, tak si možná na chvilku oddechnou, že teď už jsou přece v bezpečí, ale chyba lávky a jede se dál. Vidím , že tady film docela propadl, ale to i třeba snímek Metro, který stejně jako toto žeru a nestydím se za to, takže já se bavil kdysi a i teď, film je mrazivej, ponurej a způsoboval mi tiky v oku, cukání hlavy a neschopnost dojít si večer na záchod...no tak fajn trochu kecám, ale dostalo mě to a rád se k filmu vracím. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Právom zabudnutý pohrobok vtedajšej Novej vlny slasheru (séria Vreskot, Fakulta, Halloween: H20...). Čo musím bezpodmiečne uznať, to je fak dobrý kasting. Potom ma potešila výprava záhadne vyľudneného mestečka a atmosféra z toho plynúca. Nebolo to nejako extra mrazivé, ani kubrickovsky znepokojivé (pretože Joe Chappelle), ale je to fajn. Nenáročné, ale príjemne béčkarské. Avšak akonáhle sa začne "niečo" diať, ide všetko dole vodou a hore vodou to už ísť nezačne. Samozrejme nesmú chýbať logické hovadiny (lekárka policajtom zakáže privolať pomoc kvôli možnému infikovaniu, ale ako jej napadlo, že VÍRUS by mohol človeku ODSEKNÚŤ HLAVU, to už nepovie). Takže prvá polovica relatívne super, ale druhá hrozná. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý kousek, který od samého počátku filmu buduje opravdu povedenou atmosféru. Námět mi hodně připomíná rukopis Stephena Kinga - opuštěný městečko, pár charakteristických postav, podivné zvuky a hlasy. Hlavně první polovina filmu graduje předpisově. Ta druhá už trochu ubere na intenzitě, ale celkový dojem ze snímku nepokazí ( alespoň to tak bylo u mne ). Je to temné, zábavné, zajímavé, dostatečně krvavé, místy pěkně vyleká a celkové rozuzlení nezklame. Má to samozřejmě i pár much, občasná hluchá místa, časté nelogické uvažování postav, ale stále nic nepřehlédnutelného. Pro mě je tohle určitě příjemné překvapení. 7/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mňo, tak asi takhle. Dejme tomu ještě první polovina tohoto filmu by mohla klidně aspirovat jako další epizoda seriálu Akta X. Pravda, trochu slabší epizoda, ale přece jen se ještě pokouší o nějakou "hustou" atmosféru. Ale od momentu, kdy se na scéně objeví "exorcista" Peter O'Toole to začne jít s dějem nápadně rychle s kopce, tvůrci se snaží diváka ohromit ne atmosférou, ale triky (mimochodem směšnými) a celý příběh, poměrně slušně započatý, se tak rozplizne nakonec v cosi neidentifikovatelného a s hororem nic společné nemajícího. Btw. - jako producenti jsou uvedeni bratři Weinsteinovi - není hold každý den posvícení... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama