Reklama

Reklama

VOD (1)

V městečku Snowfield v Coloradu se pohřešuje 700 lidí. Jediní, kdo ve městě zbyli, jsou dvě sestry, šerif, jeho zástupce a profesor specializující se na starodávné epidemie. Právě on zjistí, že je planeta ohrožena fantomem po staletí ukrytým v nitru Země, jehož cílem je vyhladit lidstvo a veškerý život. A je nyní na pěti lidech, aby se postavili na odpor vražednému teroru a zachránili tak Zemi pro příští generace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako třináctiletej dacan tak jsem u toho skoro nedýchal a hlavně první polovina pro mě byla neskutečně mrazivá. Děj se hrne kupředu vlastně hned od prvních minut a tak nemusíte čekat jako u jiných filmů třeba půl hodiny , než se to konečně rozjede. Kdepak tady uběhne cca pět minutek a už se dostavuje zneklidňující pocit, že v tomto městečku je něco fakt hodně špatně a občasné nalezení mrtvol tomu nasazuje korunu, že je něco fakt špatně. Když sestry potkaj poliše vedené Affleckem, tak si možná na chvilku oddechnou, že teď už jsou přece v bezpečí, ale chyba lávky a jede se dál. Vidím , že tady film docela propadl, ale to i třeba snímek Metro, který stejně jako toto žeru a nestydím se za to, takže já se bavil kdysi a i teď, film je mrazivej, ponurej a způsoboval mi tiky v oku, cukání hlavy a neschopnost dojít si večer na záchod...no tak fajn trochu kecám, ale dostalo mě to a rád se k filmu vracím. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jako (nutno dodat slabší) epizoda Akt X nebo Krajních mezí by se to možná dalo skousnout, ale na celovečerák je to fakt málo. Obsazení to má sice namáklý, ale po celou dobu se mě zdálo, jako kdyby to nikoho z nich ani moc nebavilo (vím, u Bena Afflecka se to těžko pozná :P). Ani se moc nedivím, že Phantoms zapadli do těžkého hororového průměru, zhruba od šedesáté minuty jsem začal klimbat a měl co dělat, abych to dokoukal do konce. Takže 1* za ujetého Schreibera a 0.5* za Rose (která tu ovšem taky byla taková nějaká mimo). Nuda nuda šeď šeď, 1.5* ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď pozvala Jenny svoju mladsiu sestru Lisu do svojho príbytku, aby si v malom vidieckom mestečku Snowfield odpočinula od ruchu veľkomesta, ani vo sne ju nenapadlo že budú obe za pár hodín v obrovskom nebezpečí. 400 pôvodných obyvateľov počas zimnej sezóny zmizne buď bez stopy, alebo je brutálne zavraždených. Jediným kto je nažive je miestny šerif a jeho dvaja pomocníci. Kým ten spočiatku dúfa v prešetrenie mnohopočetných prípadov a volá o pomoc armádu, starosť by mal mať s niečím iným. Tento nepriateľ totiž nie je len tak hocijakým nepriateľom. Ben Affleck sa hodí na túto rolu asi tak ako ja na cyklistiku. Harward + niekoľko rokov v FBI, kedy to stihol keď vyzerá jak 15 ročný? No musím uznať, na koniec 90 rokov nie najhoršie scifi s pár peknými zábermi a maskami. Škoda len, že sa neobjavilo viacero gore scén, ktoré by snímok dostatočne osviežili. Kým úvodná polovica bola vďaka atmosfére celkom slušne spracovaná, tá druhá zráža kvalitu filmu o level nižšie. Je to škoda, lebo toto mohlo byť vydarené, nezávislé pokračovanie Aktov X - 50%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kniha je docela čtivá a napínavá, film je nevýrazný, nemá šťávu a brzy upadne do nudy, z níž vás vytrhnou jen nechtěně komická bizarní stvoření jako obří krvelačná můra. Silné obsazení, to je ale bohužel asi tak vše a snad nemusím dodávat, že je to trochu málo. Rád bych kdyby se zfilmoval jeho Příchod noci, kde woodoo mág likviduje mafiánskou rodinu, to je docela husté. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mňo, tak asi takhle. Dejme tomu ještě první polovina tohoto filmu by mohla klidně aspirovat jako další epizoda seriálu Akta X. Pravda, trochu slabší epizoda, ale přece jen se ještě pokouší o nějakou "hustou" atmosféru. Ale od momentu, kdy se na scéně objeví "exorcista" Peter O'Toole to začne jít s dějem nápadně rychle s kopce, tvůrci se snaží diváka ohromit ne atmosférou, ale triky (mimochodem směšnými) a celý příběh, poměrně slušně započatý, se tak rozplizne nakonec v cosi neidentifikovatelného a s hororem nic společné nemajícího. Btw. - jako producenti jsou uvedeni bratři Weinsteinovi - není hold každý den posvícení... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama