Reklama

Reklama

VOD (1)

V městečku Snowfield v Coloradu se pohřešuje 700 lidí. Jediní, kdo ve městě zbyli, jsou dvě sestry, šerif, jeho zástupce a profesor specializující se na starodávné epidemie. Právě on zjistí, že je planeta ohrožena fantomem po staletí ukrytým v nitru Země, jehož cílem je vyhladit lidstvo a veškerý život. A je nyní na pěti lidech, aby se postavili na odpor vražednému teroru a zachránili tak Zemi pro příští generace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako třináctiletej dacan tak jsem u toho skoro nedýchal a hlavně první polovina pro mě byla neskutečně mrazivá. Děj se hrne kupředu vlastně hned od prvních minut a tak nemusíte čekat jako u jiných filmů třeba půl hodiny , než se to konečně rozjede. Kdepak tady uběhne cca pět minutek a už se dostavuje zneklidňující pocit, že v tomto městečku je něco fakt hodně špatně a občasné nalezení mrtvol tomu nasazuje korunu, že je něco fakt špatně. Když sestry potkaj poliše vedené Affleckem, tak si možná na chvilku oddechnou, že teď už jsou přece v bezpečí, ale chyba lávky a jede se dál. Vidím , že tady film docela propadl, ale to i třeba snímek Metro, který stejně jako toto žeru a nestydím se za to, takže já se bavil kdysi a i teď, film je mrazivej, ponurej a způsoboval mi tiky v oku, cukání hlavy a neschopnost dojít si večer na záchod...no tak fajn trochu kecám, ale dostalo mě to a rád se k filmu vracím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Právom zabudnutý pohrobok vtedajšej Novej vlny slasheru (séria Vreskot, Fakulta, Halloween: H20...). Čo musím bezpodmiečne uznať, to je fak dobrý kasting. Potom ma potešila výprava záhadne vyľudneného mestečka a atmosféra z toho plynúca. Nebolo to nejako extra mrazivé, ani kubrickovsky znepokojivé (pretože Joe Chappelle), ale je to fajn. Nenáročné, ale príjemne béčkarské. Avšak akonáhle sa začne "niečo" diať, ide všetko dole vodou a hore vodou to už ísť nezačne. Samozrejme nesmú chýbať logické hovadiny (lekárka policajtom zakáže privolať pomoc kvôli možnému infikovaniu, ale ako jej napadlo, že VÍRUS by mohol človeku ODSEKNÚŤ HLAVU, to už nepovie). Takže prvá polovica relatívne super, ale druhá hrozná. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď pozvala Jenny svoju mladsiu sestru Lisu do svojho príbytku, aby si v malom vidieckom mestečku Snowfield odpočinula od ruchu veľkomesta, ani vo sne ju nenapadlo že budú obe za pár hodín v obrovskom nebezpečí. 400 pôvodných obyvateľov počas zimnej sezóny zmizne buď bez stopy, alebo je brutálne zavraždených. Jediným kto je nažive je miestny šerif a jeho dvaja pomocníci. Kým ten spočiatku dúfa v prešetrenie mnohopočetných prípadov a volá o pomoc armádu, starosť by mal mať s niečím iným. Tento nepriateľ totiž nie je len tak hocijakým nepriateľom. Ben Affleck sa hodí na túto rolu asi tak ako ja na cyklistiku. Harward + niekoľko rokov v FBI, kedy to stihol keď vyzerá jak 15 ročný? No musím uznať, na koniec 90 rokov nie najhoršie scifi s pár peknými zábermi a maskami. Škoda len, že sa neobjavilo viacero gore scén, ktoré by snímok dostatočne osviežili. Kým úvodná polovica bola vďaka atmosfére celkom slušne spracovaná, tá druhá zráža kvalitu filmu o level nižšie. Je to škoda, lebo toto mohlo byť vydarené, nezávislé pokračovanie Aktov X - 50%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jako (nutno dodat slabší) epizoda Akt X nebo Krajních mezí by se to možná dalo skousnout, ale na celovečerák je to fakt málo. Obsazení to má sice namáklý, ale po celou dobu se mě zdálo, jako kdyby to nikoho z nich ani moc nebavilo (vím, u Bena Afflecka se to těžko pozná :P). Ani se moc nedivím, že Phantoms zapadli do těžkého hororového průměru, zhruba od šedesáté minuty jsem začal klimbat a měl co dělat, abych to dokoukal do konce. Takže 1* za ujetého Schreibera a 0.5* za Rose (která tu ovšem taky byla taková nějaká mimo). Nuda nuda šeď šeď, 1.5* ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla fakt děsivá (já se na horory často nedívám, tak se nedivte), ale ta druhá už byla spíš nudná, než zajímavá a strašidelná. Myslela jsem si, že to ,,strašidlo'' bude aspoň trochu děsivější a ne že to bude nějaký soubor uhlovodíků nebo prostě něco podobného jako ropa. Takže půl napůl.... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama